Een rondreis Kosovo is een rondreis door het jongste land van Europa. Van massatoerisme is hier zeker geen sprake, waardoor je mooie oude steden als Peja en Prizren ziet zoals ze al decennia zijn, zonder opsmuk, maar met een zeer gastvrije bevolking. De ster van Kosovo is echter de natuur! De Dinarische Alpen reiken tot in het noordwesten van Kosovo en hier kun je je wandelhart ruim ophalen. Kosovo is klaar om je te ontvangen en Better Places helpt je graag bij het samenstellen van jouw rondreis Kosovo.

 

Zonder vliegen naar Kosovo

Kosovo is niet het eerste land waar je aan denkt om met de trein of auto heen naar te gaan. Kosovo is echter een van de weinige landen in Europa die lastig te bereiken is per openbaar vervoer vanuit Nederland. 

Met de trein naar Kosovo

Ontvang een voorstel op maat

Geef Uta je wensen door en zij stuurt je een voorstel.

Let op: De lokale reisexpert van deze bestemming spreekt geen Nederlands, de communicatie zal daarom in het Engels verlopen. Het is geen probleem als je zelf liever in het Nederlands schrijft.

Let op: Oostenrijk kan alleen via het formulier op de betreffende pagina geboekt worden.

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze maatregelen om veilig op reis te kunnen gaan en onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.

Kleinschalige accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Kosovo maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Ook voor de doorgewinterde reiziger valt er in Europa nog veel te ontdekken

Reisadvies Kosovo

Alle praktische informatie voor een rondreis Kosovo. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Kosovo

rondreis-kosovo

Beste reistijd Kosovo

Rondreizen in Kosovo

Wandelen in Kosovo: Peaks of the Balkans

De Peaks of the Balkans wandelroute is een circulaire wandelroute door Kosovo, Montenegro en Albanië die je in elk van die drie landen kunt beginnen en eindigen. Deze route maakt deel uit van de Via Dinarica en de 192 km aan wandelpaden gaan door een gebied wat tot voor kort voor buitenlanders niet toegankelijk was en wat op veel kaarten nog een witte vlek is. De natuur is ongerept en wonderschoon en bestaat uit ruige bergen, mooie valleien, gletsjermeren, bossen en weides. Herders komen hier ’s zomers om hun kuddes te laten grazen, maar ’s winters is het gebied onbewoond en onbereikbaar. Je kunt hier dan ook alleen in de zomermaanden heen. Je kunt met Uta bespreken welk deel je van de route wilt doen en hoeveel dagen je wilt wandelen.

Rondreis Kosovo met kinderen?

Ook een rondreis Kosovo met kinderen behoort tot de mogelijkheden. Laat Uta, onze lokale reisspecialist, een mooie familiereis Kosovo op maat samenstellen.

Een rondreis Kosovo zelf samenstellen?

Bij Better Places kun je je rondreis Kosovo zelf samenstellen. Geef je wensen door aan Uta, de lokale reisexpert en zij stuurt je een voorstel op maat.

Veelgestelde vragen Kosovo

Kan ik met de trein naar Kosovo reizen?

Wanneer is de beste reistijd voor een wandeltocht in Kosovo?

Door welke landen gaan de Peaks of the Balkan trektocht?