Voorlopig geen reizen naar Kosovo

Het is momenteel niet mogelijk om reisaanvragen voor Kosovo in behandeling te nemen.

 

Een rondreis Kosovo is een rondreis door het jongste land van Europa. Van massatoerisme is hier zeker geen sprake, waardoor je mooie oude steden als Peja en Prizren ziet zoals ze al decennia zijn, zonder opsmuk, maar met een zeer gastvrije bevolking. De ster van Kosovo is echter de natuur! De Dinarische Alpen reiken tot in het noordwesten van Kosovo en hier kun je je wandelhart ruim ophalen. Kosovo is klaar om je te ontvangen en Better Places helpt je graag bij het samenstellen van jouw rondreis Kosovo.

 

Zonder vliegen naar Kosovo

Kosovo is niet het eerste land waar je aan denkt om met de trein of auto heen naar te gaan. Kosovo is echter een van de weinige landen in Europa die lastig te bereiken is per openbaar vervoer vanuit Nederland. 

Met de trein naar Kosovo

Ontvang een voorstel op maat

Geef Uta je wensen door en zij stuurt je een voorstel.

Let op: De lokale reisexpert van deze bestemming spreekt geen Nederlands, de communicatie zal daarom in het Engels verlopen. Het is geen probleem als je zelf liever in het Nederlands schrijft.

Let op: Oostenrijk kan alleen via het formulier op de betreffende pagina geboekt worden.

Let op: Op dit moment is het helaas niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Kaapverdië

Let op: Vanwege de politieke situatie in Ethiopië is het momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen.

Let op: De verwachting is dat China vanwege corona pas in 2023 weer toeristen toelaat. Op dit moment is het daarom niet mogelijk om een reisaanvraag te doen.

Let op: Het is momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Mongolië.

Let op: Het is momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Kirgizië.

Let op: Vanwege de politieke situatie in Myanmar is het momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen.

Let op: Vanwege de vele aanvragen duurt het momenteel wat langer voor je een reactie op je aanvraag ontvangt van onze reisexpert voor Kroatië & Slovenië.

Let op: Op dit moment is het helaas niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Maleisisch Borneo.

Let op: Het is momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Kosovo.

Let op: Het is momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Moldavië.

Let op: Het is op dit moment wegens drukte niet mogelijk om een rondreis naar Noord-Portugal aan te vragen voor de maanden juli en augustus. Wil je toch in juli of augustus op vakantie? Dan is Italië een goed alternatief.

Momenteel bieden wij alleen rondreizen op maat naar Noord-Portugal aan. Bekijk hier onze voorbeeldreizen door het noorden van Portugal.

Let op: Helaas is het niet meer mogelijk om een aanvraag te doen voor een rondreis Costa Rica met vertrek in juli of augustus. De meeste hotels en huurauto's zijn volgeboekt. Wil je toch in juli of augustus op vakantie? Bekijk dan onze reizen naar Cuba of Zuid-Afrika .

Let op: Helaas is het niet meer mogelijk om een aanvraag te doen voor een rondreis Colombia met vertrek in juli of augustus. De beste hotels zijn volgeboekt. Wil je toch in juli of augustus op vakantie? Bekijk dan onze reizen naar Cuba of Guatemala.

Let op: Helaas is het niet meer mogelijk om een aanvraag te doen voor een rondreis Noordwest-Spanje met vertrek in juli of augustus. De meeste hotels en huurauto's zijn volgeboekt. In Noordoost- en Midden-Spanje is nog voldoende beschikbaarheid. 

Let op: Helaas is het niet meer mogelijk om een aanvraag te doen voor een rondreis Sicilië met vertrek in juli of augustus. De meeste hotels en huurauto's zijn volgeboekt. Voor juni en vanaf september is er nog voldoende beschikbaarheid. 

Let op: Helaas is het niet meer mogelijk om een aanvraag te doen voor een rondreis Sicilië met vertrek in juli of augustus. De meeste hotels en huurauto's zijn volgeboekt. In Sardinië is nog voldoende beschikbaarheid. 

Let op: het is op dit moment enkel mogelijk een actieve (wandel- en/of fiets-) reis door Zwitserland aan te vragen. 

Let op: Helaas is het niet meer mogelijk om een aanvraag te doen voor een rondreis Jamaica met vertrek in juli en augustus. Vanaf half augustus nemen we weer nieuwe aanvragen aan voor de periode vanaf september. Wil je toch in juli of augustus op vakantie? Bekijk dan onze reizen naar Cuba of Guatemala.

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze maatregelen om veilig op reis te kunnen gaan en onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.

Kleinschalige accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Kosovo maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Ook voor de doorgewinterde reiziger valt er in Europa nog veel te ontdekken

Reisadvies Kosovo

Alle praktische informatie voor een rondreis Kosovo. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Kosovo

rondreis-kosovo

Beste reistijd Kosovo

Rondreizen in Kosovo

Wandelen in Kosovo: Peaks of the Balkans

De Peaks of the Balkans wandelroute is een circulaire wandelroute door Kosovo, Montenegro en Albanië die je in elk van die drie landen kunt beginnen en eindigen. Deze route maakt deel uit van de Via Dinarica en de 192 km aan wandelpaden gaan door een gebied wat tot voor kort voor buitenlanders niet toegankelijk was en wat op veel kaarten nog een witte vlek is. De natuur is ongerept en wonderschoon en bestaat uit ruige bergen, mooie valleien, gletsjermeren, bossen en weides. Herders komen hier ’s zomers om hun kuddes te laten grazen, maar ’s winters is het gebied onbewoond en onbereikbaar. Je kunt hier dan ook alleen in de zomermaanden heen. Je kunt met Uta bespreken welk deel je van de route wilt doen en hoeveel dagen je wilt wandelen.

Rondreis Kosovo met kinderen?

Ook een rondreis Kosovo met kinderen behoort tot de mogelijkheden. Laat Uta, onze lokale reisspecialist, een mooie familiereis Kosovo op maat samenstellen.

Een rondreis Kosovo zelf samenstellen?

Bij Better Places kun je je rondreis Kosovo zelf samenstellen. Geef je wensen door aan Uta, de lokale reisexpert en zij stuurt je een voorstel op maat.

Veelgestelde vragen Kosovo

Kan ik met de trein naar Kosovo reizen?

Wanneer is de beste reistijd voor een wandeltocht in Kosovo?

Door welke landen gaan de Peaks of the Balkan trektocht?