Een individuele rondreis naar Laos is een echte aanrader voor mensen die van natuur houden. Laos heeft verschillende landschappen en deze zijn stuk voor stuk prachtig. In Laos lijkt het of de tijd heeft stilgestaan, de bewoners zijn minder gehaast en enorm vriendelijk. Ze laten je graag kennismaken met hun cultuur. Of je nu op zoek bent naar een avontuurlijke vakantie of je wat rustiger aan wilt doen. Laos gaat je zeker verrassen!

Kies voor authentieke ervaringen die goed zijn voor jou en de locals

Ontvang een voorstel op maat

Geef Eric je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.

 

Klimaatimpact

De gemiddelde uitstoot van een retourvlucht naar Laos (Luang Prabang) is 4718kg CO2e (Bron: Atmosfair). 

Bekijk de klimaatimpact van onze reizen

De echte prijs van vliegen
  • Gemiddelde prijs retourticket € 1.350,-
  • Bijdrage klimaatverandering € 442,02
  • Bijdrage luchtvervuiling € 186,75
  • Echte prijs vliegticket € 1.978,77

Lees meer over de echte prijs van vliegen.

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.

Kleinschalige accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Laos maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Maak niet elk jaar een verre reis en als je gaat, ga dan zo lang mogelijk

Reisadvies Laos

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Laos. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Laos

rondreis-laos

Beste reistijd Laos

Rondreizen in Laos

 

Klimaat Laos

Laos kent een regenseizoen dat ongeveer loopt van juni tot oktober. Gelukkig regent het in Laos meestal niet de hele dag, maar zijn de buien kort en krachtig. De warmste periode is in maart en april. In deze periode kan het oplopen tot 38 graden Celsius, maar je kunt de deze hoge temperaturen vermijden door de bergen in te gaan waar het gemiddeld zo’n 10 graden koeler is. Bekijk hier de beste reistijd voor Laos.

Duurzaamheid Laos

Stephanie van Expeditie Aardbol is ook op reis geweest naar Laos. Het land is volgens haar wat natuur betreft het mooiste land op aarde. Het zou dus zonde zijn als dit land wordt vervuild. Lokale ondernemers zijn zich daar gelukkig ook van bewust. Weten op welke manieren je nog meer kunt bijdragen aan een duurzame reis door Laos? Lees hier de tips van Stephanie!

Fietsen in Laos

De natuur van Laos is schitterend en ongerept. Dat moet natuurlijk zo blijven! Laos is een heerlijk land om per fiets te verkennen. In de omgeving van Vang Vieng en ook in Noord-Laos kun je prachtige fietstochten maken. Je fietst niet alleen door prachtige natuur, maar ook door dorpjes die normaal maar weinig bezoekers krijgen. Het is mooi om daar even te stoppen en wat fruit te kopen op de lokale markt. Een leuke stop en een kans voor de locals om wat extra geld te verdienen. Je kunt in Laos ook leuke kookworkshops volgen of handwerkworkshops doen. Je leert zo de cultuur van Laos kennen en je helpt tegelijk lokale gemeenschappen vooruit. Lees hier meer over de leukste excursies in Laos.

Rondreis Laos zelf samenstellen?

Bij Better Places kun je je reis Laos zelf samenstellen. Geef je wensen door aan Eric, de lokale reisexpert, en hij stuurt je een voorstel op maat.

Veelgestelde vragen Laos

Wat is de beste tijd voor een reis naar Laos?

Kan ik een reis naar Laos goed combineren met een bezoek aan Thailand?

Hoe kan ik duurzaam op reis naar Laos?