Als je van een actieve vakantie in de natuur houdt en heel veel dieren wilt zien, dan is een individuele rondreis Maleisisch Borneo een goede keuze. Maleisisch Borneo heeft prachtige Nationale Parken, tjokvol vogels en apen, waarvan de orang-oetans de indrukwekkendste zijn. Kom in contact met de locals door in leuke homestays te verblijven en leer de natuur kennen door (meerdaagse) trektochten te maken. Ook voor gezinnen is Maleisisch Borneo een perfecte bestemming. Onze reisspecialist Nick biedt ook reizen naar het vaste land van Maleisië aan.

Ontvang een voorstel op maat

Geef Nick je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.

 

Klimaatimpact

De gemiddelde uitstoot van een retourvlucht naar Maleisisch Borneo (Kuching) is 5796kg CO2e (Bron: Atmosfair). 

Bekijk de klimaatimpact van onze reizen

De echte prijs van vliegen
  • Gemiddelde prijs retourticket € 1.105,-
  • Bijdrage klimaatverandering € 530,52
  • Bijdrage luchtvervuiling € 224,14
  • Echte prijs vliegticket € 1.769,66

Lees meer over de echte prijs van vliegen.

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.

Kleinschalige accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Maleisisch Borneo maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Reisadvies Maleisisch Borneo

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Maleisisch Borneo. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Maleisisch Borneo

rondreis-maleisisch-borneo

Beste reistijd Maleisisch Borneo

Rondreizen in Maleisisch Borneo

Het stadsleven van Maleisisch Borneo

Kuching en Kota Kinabalu zijn de hoofdsteden van respectievelijk Sabah en Sarawak, de twee Maleisische delen van het eiland Maleisisch Borneo. Dit zijn gezellige en veilige steden waar je in alle rust door de straten kunt slenteren om het kleurrijke dagelijks leven gade te slaan. Bewonder het uitzicht over de rivier of de zee en maak kennis met de geweldige Maleisisch Borneaanse keuken op een van de vele nachtmarkten.

Maleisisch Borneo met kinderen

Wil je op vakantie naar Maleisisch Borneo met kinderen? Dat kan! Nick, onze lokale reisspecialist, helpt je graag om een mooie familiereis Maleisisch Borneo samen te stellen. Ook als je Maleisisch Borneo in de kerstvakantie wilt bezoeken zijn er volop mogelijkheden.

Duurzaam Reizen Maleisisch Borneo

De unieke regenwouden van Maleisisch Borneo en haar dieren moeten beschermd worden. Daarom is het belangrijk dat je als reiziger zo duurzaam mogelijk reist. Slaap in kleinschalige ecolodges die zo min mogelijk impact hebben op de natuur en ga op pad met lokale gidsen die hun gebied op hun duimpje kennen. Zo leer je alles over de jungle en haar dieren, en ook over wat je kunt doen om die in stand te houden. Lokale gidsen komen meestal uit de gemeenschappen in de buurt. Zo draag je als reiziger je steentje bij aan de welvaart in die dorpen. Je kunt in Maleisisch Borneo bovendien kennismaken met lokale stammen en hun gebruiken. Zo help je hen om hun traditionele cultuur in stand te houden.

Rondreis Maleisisch Borneo zelf samenstellen?

Bij Better Places kun je je Maleisisch Borneo rondreis zelf samenstellen. Geef je wensen door aan Nick, de reisexpert ter plaatse, en hij stuurt je een voorstel op maat.

Veelgestelde vragen Maleisisch Borneo

Wat is de beste reistijd voor een rondreis naar Maleisisch Borneo?

Kan ik orang-oetans spotten in Maleisisch Borneo?

Is Maleisisch Borneo geschikt voor een vakantie met kinderen?