Een rondreis door Moldavië is een rondreis door een kleine voormalige Sovjet republiek, ingeklemd tussen grote buurlanden Roemenië en Oekraïne. Het armste en minst bezochte land van heel Europa. Een uitstekende reden dus om dit onbekende land te bezoeken, want je zult weinig toeristen tegenkomen en een ongerept, zeer gastvrij land ervaren. De Moldavische economie draait op de agrarische sector, waarin wijnbouw een zeer grote rol speelt. Moldavische wijnen zijn samen met Georgische wijnen de topwijnen van Oost-Europa. Tijdens een rondreis Moldavië zul je dan ook zeker een wijnboerderij bezoeken en van een goed glas wijn genieten. Het land is heuvelachtig, maar heeft geen hoge bergen. Ideaal voor een wandelreis zonder grote hoogteverschillen en zonder kans op hoogteziekte.

Zonder vliegen naar Moldavië

Moldavië is niet het eerste land waar je aan denkt om met de trein naar toe te gaan, maar het is een fantastische railroadtrip en een stuk minder ingewikkeld dan je wellicht denkt.

Met de trein naar Moldavië

Ontvang een voorstel op maat

Geef Andrei je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.

Welke (andere) Baltische Staten wil je nog meer bezoeken?
Welke (andere) Baltische Staten wil je nog meer bezoeken?
Welke (andere) Baltische Staten wil je nog meer bezoeken?
Weet je al welke eilanden je wilt bezoeken?
Een combinatie van onderstaande eilanden is uiteraard ook mogelijk

Boeken zonder zorgen

Bij het uitvoeren van je reis staan je gezondheid en veiligheid bij ons op nummer één. Daarom hebben we een aantal richtlijnen opgesteld, zodat je veilig op reis kunt gaan. Ook hanteren we tijdelijk soepele boekingsvoorwaarden.

Kleinschalige accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Moldavië maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

In Oost-Europa valt ook voor de doorgewinterde reiziger nog veel te ontdekken

Reisadvies Moldavië

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Moldavië. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Moldavië

rondreis-moldavie

Beste reistijd Moldavië

Rondreizen in Moldavië

Transnistrië en Odessa

Transnistrië is gewoon raar. Het ‘land’ heeft zichzelf afgescheiden van Moldavië en zou het liefst bij de Sovjet-Unie aansluiten, maar ja, die bestaat niet meer. Dat maakt ze helemaal niets uit in Transnistrië; voor een standbeeld van Lenin is altijd plek. Het land wordt uitsluitend door andere niet-erkende landen als Abchazië en Zuid-Ossetië erkend, maar het heeft wel een eigen regering, geld en douane. Transnistrië is eenvoudig te bezoeken vanuit Moldavië of Oekraïne en een bezoek aan dit vreemde land is absoluut aan te raden wanneer je naar Moldavië gaat. Je kunt vanuit Transnistrië eenvoudig doorreizen naar de Oekraïense havenstad Odessa. Deze stad aan de Zwarte Zee heeft afgelopen decennia veel van de vergane glorie weer in ere hersteld en is tegenwoordig weer zo bruisend als het 100 jaar geleden was. Odessa is een mooie en heerlijk relaxte afsluiting van een reis door Moldavië.

Roerige geschiedenis

Zoals elk land in deze hoek van Europa heeft dit land dat vroeger bekend stond als Bessarabië een zeer roerige geschiedenis achter zich, waarin Ottomanen, Russen en Roemenen een grote rol speelden. Wie toch nog eens oude Sovjetsferen wil proeven, gaat naar Transnistrië: de bizar gevormde zichzelf onafhankelijk verklaarde republiek waar Lenin nog immer op zijn voetstuk staat.

Een rondreis Moldavië zelf samenstellen?

Bij Better Places kun je je rondreis naar Moldavië zelf samenstellen. Geef je wensen door aan Andrei, de lokale reisexpert, en hij stuurt je een voorstel op maat.

Veelgestelde vragen Moldavië

Wat is de beste reistijd voor een rondreis door Moldavië?

Kan ik met de trein naar Moldavië reizen?

Wat zijn de hoogtepunten van een Moldavië rondreis?