Een individuele rondreis Mongolië betekent reizen door het land van nomaden op de eindeloze steppes. Mongolië staat bekend om het prachtige uitgestrekte landschap en de nomaden die er vandaag de dag nog steeds doorheen trekken. De gastvrije nomaden slapen in de traditionele gers, waarin jij zeker ook een nacht in kunt doorbrengen. Mongolië bestaat uit hoogvlaktes en toendra’s, maar in het zuiden van Mongolië is een woestijn te vinden, de Gobiwoestijn.

Reviews ontbreken vanwege de cookie instellingen van je browser, klik hier om ze te bekijken

De ultieme Mongolië reis

De ideale vakantie voor een positieve impact.

Bekijk de Mongolië impactreis

Kies voor authentieke ervaringen die goed zijn voor jou en de locals

Ontvang een voorstel op maat

Geef Shinee je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.

 

Klimaatimpact

De gemiddelde uitstoot van een retourvlucht naar Mongolië (Ulaanbaatar) is 3346kg CO2e (Bron: Atmosfair). 

Bekijk de klimaatimpact van onze reizen

De echte prijs van vliegen
  • Gemiddelde prijs retourticket € 1.000,-
  • Bijdrage klimaatverandering € 472,07
  • Bijdrage luchtvervuiling € 199,45
  • Echte prijs vliegticket € 1.671,52

Lees meer over de echte prijs van vliegen.

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.

Reizen over land is avontuurlijk en beter voor het milieu

Reisadvies Mongolië

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Mongolië. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Mongolië

beste reistijd Mongolië

Beste reistijd Mongolië

Waar moet je nu op letten voor een duurzame reis? We hebben speciaal daarvoor een checklist voor duurzaam reizen samengesteld!

Rondreizen in Mongolië

Duurzaam Reizen Mongolië

Prachtige natuur en een unieke cultuur: dat is Mongolië. Als reiziger kun je helpen zorgen dat beide elementen behouden blijven. Dat doe je door bewuste keuzes te maken. Je kunt bijvoorbeeld overnachten in yurtenkampen van nomaden, paardijtochten maken en lange wandeltochten ondernemen. Onder begeleiding van een lokale gids, die je alles kan vertellen over de natuur én de bijzondere cultuur van Mongolië. Zo leer je Mongolië en haar bewoners echt kennen en zorg je dat de locals direct profiteren van het toerisme in hun land.

Duurzaamheid Mongolië

Duurzaam toerisme betekent dat de bestemming ook profiteert van de reis die je maakt. En dat vinden wij erg belangrijk! Daarom ondersteunen wij het land met bepaalde initiatieven. Zo steunen wij meerdere goede doelen die aan verschillende duurzame projecten werken. We willen er ook voor zorgen dat overnachtingen tijdens de mongolie reizen bijzonder zijn. Zo kun je meerdere nachten verblijven in een Mongoolse tent, een ger. Wat goed is voor het milieu, de lokale omgeving en bijdraagt aan een unieke ervaring voor jou! Wil je meer lezen over duurzaamheid in Mongolië? Kijk dan op onze Duurzame pagina.

Je rondreis Mongolië zelf samenstellen?

Bij Better Places kun je je rondreis Mongolië zelf samenstellen. Geef je wensen door aan Shinee, de reisexpert ter plaatse, en hij stuurt je een voorstel op maat.

Veelgestelde vragen Mongolië

Wat is de beste reistijd voor een rondreis Mongolië?

Waar overnacht je tijdens een rondreis Mongolië?

Wat zijn de hoogtepunten van Mongolië?