Voorlopig geen reizen naar Myanmar

Vanwege politieke onrust zullen wij voorlopig geen reizen organiseren naar Myanmar.

 

Natuurlijk wil je de duizenden tempels van Bagan ontdekken, varen over het magische Inle Lake, een trekking doen in de bergen rond Kalaw en de cultuurschatten van Mandalay verkennen. Maar het hoogtepunt van een rondreis Myanmar is de lokale bevolking. Hartelijk, open, gastvrij en altijd een glimlach klaar: de locals maken je rondreis Myanmar onvergetelijk. Onze reisexpert zegt dan ook niet voor niks; “De vriendelijkheid van de mensen in Myanmar is uniek."

Reizen is meer dan het alleen het afvinken van hoogtepunten. Ga van de gebaande paden.

Ontvang een voorstel op maat

Geef Nwai je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

Let op: De lokale reisexpert van deze bestemming spreekt geen Nederlands, de communicatie zal daarom in het Engels verlopen. Het is geen probleem als je zelf liever in het Nederlands schrijft.

Let op: Oostenrijk kan alleen via het formulier op de betreffende pagina geboekt worden.

Let op: Vanwege corona is het momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Kaapverdië.

Let op: Vanwege de politieke situatie in Ethiopië is het momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen.

Let op: De verwachting is dat China vanwege corona pas in 2023 weer toeristen toelaat. Op dit moment is het daarom niet mogelijk om een reisaanvraag te doen.

Let op: Vanwege corona is het momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Mongolië.

Let op: Vanwege corona is het momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Kirgizië.

Let op: Vanwege de politieke situatie in Myanmar is het momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen.

Let op: Vanwege de vele aanvragen duurt het momenteel wat langer voor je een reactie op je aanvraag ontvangt van onze reisexpert voor Kroatië & Slovenië.

Let op: Vanwege corona is het momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Maleisisch Borneo.

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze maatregelen om veilig op reis te kunnen gaan en onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.

Kleinschalige accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Myanmar maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je Myanmar rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Eenmaal in Myanmar is reizen met het openbaar vervoer comfortabel, leuk en avontuurlijk!

Reisadvies Myanmar

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Myanmar. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Myanmar

rondreis-myanmar

Beste reistijd Myanmar

Rondreizen in Myanmar

Trekking Myanmar: maak kennis met de Myanmarezen

Wil je het platteland van Myanmar leren kennen, plan dan ook een trekking in. Reis bijvoorbeeld naar het dorpje Hsipaw, van waaruit je prachtige meerdaagse trekkings kunt maken. Of wandel van Kalaw naar het Inle Lake, ook een aanrader. Of bezoek de minder bekende Kayah State, waar je kennismaakt met de longneck vrouwen. Zij laten je zien hoe zij volgens eeuwenoude tradities kleding en sieraden maken. Allemaal mooie kansen om het dagelijks leven van de mensen in Myanmar van dichtbij te leren kennen.

Strand Myanmar: mooie afsluiting van je rondreis

Na een drukke rondreis Myanmar is het fijn om nog een paar dagen uit te rusten op het strand. Myanmar heeft prachtige witte stranden, waaronder Ngapali Beach. Een ideale plek om even lekker bij te komen van je Myanmar reis. Bovendien een geschikte plek om te snorkelen en het onderwaterleven te verkennen.

Duurzaam reizen Myanmar

In Myanmar word je al snel overweldigd door de prachtige natuur. Die willen we graag behouden en daarom is het belangrijk dat reizigers duurzame keuzes maken. Zo is het slim om plasticvrij te reizen in Myanmar. Verblijf in kleinschalige hotels en homestay’s die zich inzetten om de omgeving te beschermen en hun ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Zo help je de locals om in hun levensonderhoud te voorzien en je helpt de natuur te beschermen. Gelukkig is reizen met het openbaar vervoer in Myanmar heel comfortabel en leuk en is vegetarisch eten geen enkel probleem.

Met kinderen naar Myanmar reizen

Wil je graag een familiereis Myanmar maken? Dan kan! Onze lokale reisspecialist Nwai heeft volop ervaring met het organiseren van reizen naar Myanmar met kinderen en helpt je graag om jullie droomreis op maat samen te stellen.

Een rondreis Myanmar zelf samenstellen?

Bij Better Places kun je je rondreis Myanmar zelf samenstellen. Geef je wensen door aan Nwai, de reisexpert ter plaatse, en zij stuurt je een voorstel op maat.

Veelgestelde vragen Myanmar

In welke periode kan ik het beste naar Myanmar reizen?

Is Myanmar geschikt voor een rondreis met kinderen?

Is Myanmar een veilige vakantiebestemming?