Het noordoosten van India kent een enorme diversiteit aan landschappen en is een smeltkroes van culturen. In Noordoost-India vind je prachtige bossen, groene rivierlandschappen, de uitlopers van de Himalaya, wilde dieren, en uitgestrekte theeplantages. De levende bruggen in Meghalaya zijn uniek in de wereld. Een reis door Sikkim en Darjeeling is een spectaculaire ontdekkingstocht langs panoramische uitzichtpunten over het Himalaya-gebergte. De levendige festivals en boeddhistische tempels maken je rondreis Noordoost-India compleet.

Ontvang een voorstel op maat

Geef Jan je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.

Voorstel op maat

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.

Kleinschalige accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Noordoost-India maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Voorkom drukte en reis in het voor- of naseizoen

Reisadvies Noordoost-India, Sikkim en Darjeeling

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Noordoost-India, Sikkim en Darjeeling. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Noordoost-India, Sikkim en Darjeeling

 

beste reistijd Noordoost India

Beste reistijd Noordoost-India

Rondreizen in Noordoost-India, Sikkim en Darjeeling

Natuur en wildlife in Assam en Meghalaya

Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens een rondreis door Assam. In het Kaziranga National Park ga je op safari en sta je oog in oog met wilde neushoorns en olifanten. Wie geluk heeft ziet zelfs een tijger in het hoge gras. Majuli-eiland is een paradijs voor vogelspotters. Tijdens een boottocht op de machtige Brahmaputra vang je misschien wel een glimp op van de zeldzame rivierdolfijn. In Dibrugarh maak je een wandeling door de weelderige theetuinen. Of maak een uitstapje naar de zuidelijk gelegen deelstaat Meghalaya. Daar wandel je over de levende bruggen, die uniek zijn voor deze regio. En bezoek de indrukwekkende Seven Sister Falls en de Nokalikai Falls, de hoogste waterval van India. Hier kun je ook uitstekend mountainbiken door idyllische dorpjes met uitzicht over de laagvlaktes van Bangladesh. Bekijk onze voorbeeldreis naar Assam, Nagaland en Meghalaya.

Duurzaam Reizen Noordoost-India

Sikkim en Noordoost-India zijn nog ongerept en dat moet ook zo blijven. Daarom is het belangrijk om hier als reiziger duurzame keuzes te maken. Slaap in kleinschalige accommodaties, gerund door lokale families. Bezoek traditionele festivals en maak kennis met de lokale tradities in kloosters en tempels. Zo help je deze bijzondere cultuur in stand te houden. De natuur is in Sikkim en Assam uiteraard ook prachtig. Ga samen met je lokale gids op pad voor een meerdaagse trekking en slaap in sfeervolle lodges. Een prachtige ervaring voor jou, en voor de locals een mooie manier om geld te verdienen.

Je Noordoost-India rondreis zelf samenstellen?

Bij Better Places kun je je rondreis Noordoost-India zelf samenstellen. Geef je wensen door aan Jan, de reisexpert ter plaatse, en hij stuurt je een voorstel op maat.