Hoe werkt het?

 

Better Places biedt kwalitatief hoogstaande reizen met aandacht voor de natuur en de lokale bevolking. Wij geloven dat we door het aanbieden van reizen op een verantwoorde manier de wereld een beetje mooier kunnen maken. We brengen je rechtstreeks in contact met een reisexpert ter plaatse. Samen stel je je perfecte reis samen. Makkelijk, voordelig én met alle insider tips. Zo wordt je rondreis op maat echt bijzonder.

Hoe werkt het?

Stap 1 Kies je bestemming en maak kennis met je lokale reisexpert

Stap 2 Als je eerst inspiratie wilt opdoen bekijk dan de voorbeeldreizen

Stap 3 Neem vrijblijvend contact op met de reisexpert en geef zo nauwkeurig mogelijk je wensen door

Stap 4 De reisexpert stuurt je een eerste voorstel. Dit kunnen jullie samen verder afstemmen zodat je rondreis precies zo wordt als jij wilt.

Stap 5 Boek je rondreis op maat met financiële garanties

Ervaringen van reizigers

Wie kan ons concept beter uitleggen dan onze reizigers zelf? Mariska en Martijn reisden door Costa Rica:
“Wat hebben we genoten van onze privé rondreis door de regenwouden en langs de stranden van Costa Rica!! Samen met Liesbet (en Antoinette), de lokale reisexpert van Better Places hebben we deze reis samengesteld. De expert komt met een reisvoorstel op basis van je opgegeven voorkeuren. Vervolgens geef je zelf aan of je akkoord bent of dat je het reisvoorstel wilt aanpassen/verfijnen. Wil je meer strand of juist meer stad of meer regenwoud? Wil je extra activiteiten inplannen zoals natuurtochten, paardrijden, duiken of als Superman boven het woud zweven aan een kabel? Alles is mogelijk en de reisexpert zal je zeker fantastische tips geven over plaatsen, activiteiten, restaurants etc..etc..
Wij hebben diverse malen tijdens onze reis gegeten in restaurantjes van de tips en die waren ronduit top! En Better Places maakt gebruik van een reisapp en dat werkt geweldig!! Al je gegevens van je reis en de routes staan erin (ook offline). Overal in Costa Rica is makkelijk Wifi te krijgen en als je dan je route download en opslaat, kan je gewoon offline navigeren. Vergeet niet alsnog een landkaart ergens te scoren, want dat blijft toch gewoon leuk om te zien waar je je bevindt!”

Lokale Reisexperts

Wij selecteren overal ter wereld professionals die hun bestemming door en door kennen en je perfect kunnen adviseren. Onze reisexperts zijn enthousiaste professionals ter plaatse die je helpen je reis in elkaar te zetten.  Het zijn Nederlanders of Belgen die al jaren in een land wonen of echte locals. Zij doen je suggesties over de leuke plekjes, geven tips en nemen je zorgen weg.

“De persoonlijke aandacht die we voor en tijdens de reis kregen maakte onze reis extra bijzonder.”

Voorbeeldreizen

Weet je nog niet precies wat je wilt doen en heb je inspiratie nodig, bekijk dan onze voorbeeld reizen. Dit zijn routes en combinaties die populair zijn bij onze reizigers. Heb je geen tijd of zin om je reisroute helemaal zelf uit te zoeken, geef dan aan de lokale expert je wensen en budget door en hij of zij komt met een volledig uitgewerkt reisvoorstel dat precies bij je past. Onze lokale experts hebben speciale ervaring in het samenstellen van verre reizen voor gezinnen met kinderen.

Een reisvoorstel

Via het aanvraagformulier op onze site kun je een voorstel aanvragen. Geef je specifieke reiswensen door. Doe dit zo uitgebreid mogelijk, dan krijg je een voorstel dat zo goed mogelijk op jouw wensen aansluit.

rondreis op maat

Je rondreis op maat

Alle communicatie over je reis gaat direct met de lokale reisexpert. Veelal per mail maar soms ook per telefoon of skype, net zoals je wilt of wat nodig is, je bouwt snel een relatie op: samen ga je aan de slag en ontwerpen jullie je reis, helemaal zoals jij wilt.

Alleen een hotel boeken?

Wil je alleen een hotel boeken? Dan verwijzen we je graag naar Bookdifferent. Via deze hotelbookingsite kun je eenvoudig eco-gecertificeerde hotels zoeken en boeken. Elke keer als je een hotel boekt ontvangt jouw favoriete goede doel een bijdrage, zonder dat jou iets extra’s kost. Bookdifferent biedt een 100% beste prijsgarantie voor elke hotel boeking.

Boek je rondreis op maat met financiële garantie

Als je reisprogramma helemaal naar wens is kun je het boeken via het boekingsformulier op deze site. De betaling verloopt via een rekening bij de Triodos bank in Nederland. Dit biedt jouw betaalgemak en voorkomt extra kosten. Better Places is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reizen (SGR) en het Calamiteitenfonds dit betekent voor jou financiële zekerheid.

Je internationale vlucht boek je zelf

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Peru boeken. Door te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. Onze reisexperts geven je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Verantwoord reizen

Better Places is een sociale enterprise met een maatschappelijke en duurzame missie. Onze reisexperts werken volgens de duurzaamheidseisen van Travelife. Soms zijn ze al gecertificeerd, soms is men hier nog mee bezig. Door direct te boeken bij een lokale organisatie komt er meer geld op de bestemming zelf terecht en ben jij verzekerd van een bijzondere reiservaring. Bij Better Places reis je CO2 -neutraal. Wij compenseren niet alleen het landarrangement wat je bij ons boekt maar ook de uitstoot van de vlucht die nodig is om je bestemming te bereiken. Zo kun je met een gerust gevoel op reis. Lees meer

MVO Nederland

Better Places is partner van MVO Nederland, een kennis- en netwerkorganisatie die het bedrijfsleven stimuleert om maatschappelijk verantwoord te ondernemen.

Beste verre reizen specialist

Met het prachtige cijfer van een 9,2 is Better Places begin 2018 opnieuw verkozen tot beste reisorganisatie. Dit cijfer is een gemiddelde wat reizigers hebben gegeven naar aanleiding van de reis die ze met ons maakten. Lees meer over de Reisgraag Award

ArgentiniëBhutanCambodjaChiliChinaColombiaCosta RicaCubaEcuadorEgypteEthiopiëGalapagos – Georgië – GuatemalaHimalayaIndiaIndonesië – Iran – JamaicaJordaniëKeniaLadakhLaos – MadagaskarMarokkoMexicoMongoliëMyanmarNamibiëNepalNicaraguaOeganda – PeruSri Lanka – SurinameTanzaniaThailandVietnamZuid Afrika

 

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* indicates required

Je bent succesvol ingeschreven!