Vaccinnaties voor Colombia

Voorkom ziekte tijdens/na de reis
Ga goed voorbereid op reis
Hangt af van je eigen gezondheid
Thuis laten vaccinneren

Gele koorts vaccinatie Colombia

Een vaccinatie tegen gele koorts is voor Colombia dus in principe niet verplicht. Dat is het wél als je in de zeven dagen voor aankomst in een land bent geweest waar gele koorts voorkomt. Houd er rekening mee dat dit ook geldt voor landen waarin je een stopover hebt gemaakt van meer dan 12 uur.

Wil je graag een mooie rondreis maken met je kinderen door Colombia? Bekijk dan deze voorbeeldreis van Colombia met kinderen en doe inspiratie op!

Persoonlijk advies over vaccinaties Colombia

Welke inentingen en vaccinaties voor Colombia aangeraden worden, hangt niet alleen van je reisduur en reisroute af, maar bijvoorbeeld ook van je eigen gezondheid en de situatie in het land op dat moment. We raden je daarom aan om vroeg genoeg contact op te nemen met de GGD of met thuisvaccinatie.nl. Zij kunnen je precies vertellen welke inentingen en vaccinaties voor Colombia je nodig hebt. Het beste kan je vier tot zes weken voor vertrek je afspraak inplannen, voor sommige vaccinaties voor Colombia is namelijk meer dan één afspraak vereist.

Vaccinnaties Colombia - thuis vaccineren

Better Places werkt voor inentingen en vaccinaties samen met Thuisvaccinatie.nl. Via hun is het mogelijk om je vaccinaties voor Colombia aan huis te krijgen, op een door jouw gekozen moment en van een erkende arts. Je kunt zo ook in de avonden of weekenden een afspraak maken en betaalt hiervoor niet meer dan bijvoorbeeld bij de GGD of huisarts.

Plan jouw reis naar Colombia

Ben je op zoek naar een bijzondere Colombia rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Sigrid, de reisexpert in Colombia. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Sigrid.

De beste reistijd voor Colombia

De beste reistijd Colombia wordt uiteraard met name bepaald door het weer in Colombia. Daarnaast wil je wellicht graag dat het niet te druk is. Ook voor de bestemming zelf is het beter als het toerisme beter over het jaar gespreid is. Lees hier meer over de beste reistijd Colombia.

Meer inspiratie voor je rondreis door Colombia?

Meer lezen over Colombia? Laat je inspireren door de voorbeeldreis op rondreis.be. Of lees over welke bezienswaardigheden je niet mag missen in Colombia. 

Duurzaam reizen Colombia

Wil je zo verantwoord mogelijk reizen in Colombia, dan zijn er verschillende manieren om dat te bereiken. Boek bijvoorbeeld excursies die je kennis laten maken met het dagelijks leven in Colombia. Bezoek fair trade-koffieplantages, overnacht op lokale boerderijen en ga langs bij initiatieven die zich inzetten voor een goed doel. Zo kun je in Medellín de Stichting Straatkinderen Medellín bezoeken. Of Stichting La Vecina in Cartagena, die kinderen uit een sloppenwijk helpt. Probeer tijdens je Colombia-reis ook zo min mogelijk binnenlandse vluchten te boeken. Als je over land reist, zie je veel meer van het land én het is een stuk duurzamer. Lees hier meer over duurzaam reizen in Colombia.