Vaccinaties Tanzania en Zanzibar

  • Er komt malaria voor
  • Verschillende vaccinaties zijn aanbevolen
  • Laat je op tijd adviseren voor de inentingen

Vaccinaties Tanzania: Wat heb je nodig?

Voor Tanzania worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Belangrijke Tanzania-inentingen zijn DTP en hepatitis A. Vaccinatie tegen gele koorts is alleen verplicht als je zeven dagen voordat je Tanzania binnenkomt, langer dan twaalf uur in een land bent geweest waar gele koorts voorkomt. Een cholerastempel is verplicht als je naar Zanzibar gaat. Het is belangrijk om je inentingsboekje mee te nemen op reis. Op de vliegvelden kan er gevraagd worden om dit te laten zien.

Ga je op reis naar Zanzibar? Dan worden er ook vaccinaties aanbevolen. De aanbevolen inentingen op Zanzibar zijn hetzelfde als in Tanzania.

Malaria in Tanzania

In Tanzania komt malaria voor. Er wordt geadviseerd om malariatabletten te gebruiken. Bovendien is het belangrijk om jezelf goed tegen muggenbeten te beschermen. Malariamuggen steken vooral ’s avonds, ’s nachts en ’s ochtends vroeg. Draag daarom zeker op die tijdstippen kleding met lange mouwen en broekspijpen. Gebruik een anti-muggenmiddel met DEET en slaap onder een klamboe. De meeste accommodaties die Better Places voor je boekt hebben een klamboe, dus die hoef je niet zelf mee te nemen.

Plan jouw reis naar Tanzania

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis door Tanzania? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Karin en Astrid, de reisexperts in Tanzania. Zij maken je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Karin en Astrid.

Laat je op tijd informeren!

Het is belangrijk dat je je op tijd laat informeren over malaria en vaccinaties voor Tanzania. De situatie ter plekke kan altijd veranderen en artsen beschikken over de laatste informatie. Kijk voor meer info op Thuisvaccinatie.

Duurzaam reizen in Tanzania

Wil je dat Tanzania en haar inwoners meeprofiteren van je bezoek? Dat kan! Plan niet alleen tijd in voor de beroemde wildparken, maar maak ook kennis met het platteland. Ga fietsen in de omgeving van Mto wa Mbu, langs groene bananenplantages en de lokale dorpsbar. Bezoek een fair trade- koffieplantage aan de voet van Mount Meru en vraag je lokale gids om je alles te vertellen over het groeien van koffiebonen. Natuurlijk kun je ook zelf bonen pellen, roosteren en malen, voor het lekkerste kopje koffie. Tanzania heeft ook verschillende goede doelen die je kunt bezoeken. Het Shanga Project in Arusha bijvoorbeeld, dat mensen met een beperking een baan én een betere toekomst biedt. Weten wat je nog meer kan doen? Neem een kijkje bij onze checklist voor duurzaam reizen.