Wil je een vakantie boeken voor 2022, maar twijfel je of dat een goed idee is? Logisch! Na een grimmig coronajaar en een maandenlange lockdown lijkt het beter om je geld nog even vast te houden en volgend jaar een last-minute vakantie te plannen. Niets is minder waar! Het ziet ernaar uit dat we we in 2022 weer met een gerust hart op reis kunnen buiten Europa. Zodra de reisadviezen geel en groen kleuren, gaan we massaal weer reizen boeken. Voorkom teleurstelling en lees waarom je beter niet te lang kan wachten met het boeken van je vakantie voor 2022.

Vakantie boeken voor 2022

Reizen zijn nu nog goedkoper
Bijzondere plekken zijn nog beschikbaar
Extra lang op reis
Geen last van coronaregels
Goed voor de lokale bewoners
Extra voorpret

Nu een vakantie boeken voor 2022

Het lijkt misschien wat ver vooruit, maar voor je het weet is het 2022 en kunnen we weer op reis naar verre oorden. Je kan natuurlijk geduldig afwachten en pas na de jaarwisseling een vakantie boeken voor 2022. Maar dan loop je wel het risico dat jouw droomreis niet meer mogelijk is. Alles is simpelweg uitverkocht. Hoe dat zit? Veel mensen zouden in 2020 op reis gaan en moesten hun avontuur tot wel twee keer toe uitstellen door de wereldwijde pandemie. Die reizen staan nu al vast voor 2022. Daar komt bij dat heel veel mensen al twee jaar niet op reis zijn gegaan. Zij gaan massaal boeken, zodra de grenzen opengaan. Wees dus slim en zorg dat je op tijd boekt voor je vakantie in 2022.

Reizen zijn nu nog betaalbaar

Doordat reizigers al maanden terughoudend zijn bij het boeken van hun vakantie, zijn de prijzen voor vluchten, activiteiten en accommodaties flink gedaald. Zo hopen bedrijven en ondernemers hun producten extra aantrekkelijk te maken. Je kan nu bijvoorbeeld een trektocht naar de berggorilla's in Oeganda boeken voor 400 dollar, in plaats van de gebruikelijke 700 dollar. Dat scheelt een hoop geld. Hoe langer je wacht met het boeken, hoe groter de kans dat de prijzen weer stijgen. Als de Nederlandse overheid de reisadviezen aanpast, gaan heel veel mensen tegelijkertijd een vakantie boeken voor 2022. Hoe meer vraag, hoe hoger de prijs. Profiteer dus van de lage prijzen, nu het nog kan.

Je kan extra lang op reis

Na twee jaar thuiszitten – of op zijn best een reis in Europa - heb je vast een hoop vakantiedagen opgespaard. Perfect. Die kun je mooi inzetten voor een extra lange vakantie in 2022. Dat is niet alleen nóg meer genieten voor jou. Het is ook nog eens een duurzame keuze. De vliegreis naar je bestemming zorgt voor veruit de meeste CO2-uitstoot tijdens je vakantie. Kies er daarom voor om minder vaak en langer op reis te gaan. Tijdens een extra lange vakantie haal je echt alles uit je rondreis en is het de vervuilende vlucht tenminste waard. Het is helemaal mooi als je jouw hoofdvakantie het jaar daarop dichter bij huis plant.

Nu we gewend zijn aan thuiswerken, is het tijd voor de volgende stap: een workation. Dat is een extra lange reis, waarbij je werken en plezier met elkaar afwisselt.

De mooiste accommodaties zijn nog beschikbaar

Als de wereld straks weer opengaat, verwachten we dat mensen massaal hun opgespaarde vakantiegeld gaan uitgeven aan hun droomreis. Dat betekent dat mooiste accommodaties en ecolodges snel volgeboekt raken. Zelfs onze lokale reisexperts kunnen dan niet meer garanderen dat je op die ene, bijzondere plek kan slapen. Wees daarom op tijd met het plannen en boeken van je rondreis in 2022. Dan weet je zeker dat de mooiste accommodaties nog beschikbaar zijn. Wat dacht je van deze duurzame lodge in Sri Lanka? Of dit pareltje op Jamaica? Het zou toch jammer zijn als je die moet missen!

Je hebt geen last van vervelende coronaregels

Maak je nu een verre reis? Dan kun je erop rekenen dat je te maken krijgt met beperkende coronaregels. In sommige landen geldt een strenge avondklok. In andere landen zijn de restaurants gesloten. Soms zijn mondkapjes verplicht. Andere keren moet je vanaf het vliegveld rechtstreeks in quarantaine. Hoe graag je ook op reis wilt, dit soort regels beperken je reisplezier. Heb dus nog even geduld en boek die verre reis voor 2022. Dan weet je zeker dat de vervelende coronaregels achter de rug zijn.

Neem de tijd om je echt te verdiepen in je volgende rondreis. Zo haal je alles uit je vakantie. Hier lees je wat je nog meer kan doen om verre reizen weer bijzonder te maken.

Je helpt de lokale bewoners

Dat we inmiddels ruim een jaar niet op reis kunnen is ontzettend jammer. Maar het is een regelrechte ramp voor lokale ondernemers in landen die afhankelijk zijn van het toerisme. Op de meeste verre bestemmingen zijn er geen financiële regelingen wanneer iemand zijn baan verliest. Geen toeristen betekent geen werk en dus geen inkomen. En dat al meer dan een jaar. Boek je nu alvast een vakantie voor 2022? Dan help je de mensen die jouw reis zo bijzonder maken enorm. Je biedt ze perspectief en laat zien dat je ze niet vergeten bent. Met jouw reis in het verschiet kunnen zij weer plannen maken en zich voorbereiden op het herstel van de reisindustrie.

Je hebt tijd om je goed voor te bereiden

Het afgelopen jaar hebben we geleerd dat we somber worden als we geen vakantie of uitje in het vooruitzicht hebben. Maar wist je dat het tegenovergestelde ook waar is? Wetenschappers ontdekten dat je van voorpret gelukkig wordt. Als je nu een reis boekt voor 2022 heb je extra lang de tijd om je voor te bereiden op je reis. Wij maken het nog leuker met een speciaal voorpretpakket. Onze lokale reisexperts hebben de leukste voorpretpakketten voor je samengesteld. Denk aan een digitale kookworkshop, een spannende quiz en een taalles. Boek je vóór 1 januari 2022 een verre reis met vertrek in 2022, dan krijg je toegang tot de workshops en activiteiten en kun je extra lang genieten van de voorpret. Check de teaser voor een vrolijk voorproefje. 

Ben je benieuwd naar ons originele voorpretpakket boordevol workshops en activiteiten om je goed voor te bereiden op je volgende verre reis? Hier lees je er alles over.

Veelgestelde vragen over vakantie boeken in 2022

Kan ik in 2022 goedkoop op vakantie?

Is het veilig om te reizen tijdens corona?

Is het slim om voor 2022 een vakantie te boeken?