Indonesië bestaat uit duizenden eilanden en de coronasituatie verschilt per eiland. Per provincie wordt de situatie scherp in de gaten gehouden. Op basis daarvan besluit de provincie welke specifieke maatregelen genomen moeten worden. De maatregelen worden regelmatig aangepast, dus houd – natuurlijk met hulp van onze lokale reisexperts Emile en Nettert – de actuele stand van zaken goed in de gaten. Belangrijk om te weten: tijdens je reis is hun kantoor 24 uur per dag bereikbaar voor vragen en noodsituaties. Je krijgt een WhatsApp-nummer en hiermee kun je voor vertrek al contact leggen. Je kunt ook altijd bij je privéchauffeur terecht als er iets is tijdens je reis. 

Individuele reizen naar Indonesië: minder risico's corona

Tijdens reizen in coronatijd is het belangrijk dat je drukte en contact met grotere groepen mensen vermijdt. Daarom is het maken van een individuele rondreis ideaal. Je reist bij Better Places in Indonesië voornamelijk met eigen auto en privéchauffeur. Zo reis je in je eigen ‘bubbel’ en bepaal je zelf wanneer je bezienswaardigheden bezoekt. Zo kun je drukke plekken vermijden of die bezoeken op rustige momenten. Emile en Nettert geven je hier graag advies over. 

Veiligheidsmaatregelen corona: veilig naar Indonesië

•    Het dagelijks leven in Indonesië vindt vooral buiten plaats. Veel restaurants zijn bijvoorbeeld (deels) open, waardoor de ventilatie goed is. We geven je graag advies over leuke restaurants, waar je buiten kunt zitten en waar de coronaregels goed in acht worden genomen.
•    De toerismesector in Indonesië heeft protocollen opgesteld om risico's rond corona te vermijden. Dit geldt voor hotels, bezienswaardigheden, openbaar vervoer, etc. Afhankelijk van de actuele corona-situatie worden deze protocollen uitgerold. Denk aan afstand houden, mondkapjes dragen, temperatuurmetingen, handen wassen en het beperken van het aantal bezoekers.
•    Treinreizen op Java zijn ook in coronatijd mogelijk. Er gelden wel extra regel. Zo moet je gevaccineerd zijn om binnenlands te kunnen reizen. In de trein heb je gereserveerde stoelen en mondkapjes zijn nog verplicht in binnenruimtes en dus ook in treinen en op binnenlandse vluchten.

Ook belangrijk: onze reisexperts en hun team zijn 24 uur per dag bereikbaar tijdens je reis. Je kunt hen via WhatsApp bereiken, dus mocht er iets zijn: hulp is direct beschikbaar. Dat geldt ook als je corona-achtige klachten krijgt. Laat het weten aan je contactpersoon en hij of zij vertelt je precies welke stappen je moet nemen. Alle landen hebben een duidelijk protocol dat gevolgd moet worden. Heel belangrijk: wacht niet af, maar onderneem meteen actie en blijf binnen tot duidelijk is wat je moet doen.

Veilig naar Indonesië: wat kun je zelf doen?

Niet alleen de maatregelen vanuit de toerismesector zijn belangrijk, je eigen gedrag speelt ook een grote rol als het gaat om het voorkomen van corona. In Indonesië gelden voor jou dezelfde basisregels als in Nederland:

  • Geef geen handen en knuffel niemand
  • Houd altijd anderhalve meter afstand.
  • Was je handen zo vaak mogelijk.
  • Nies en hoest in je elleboog.
  • Vermijd drukte.

Volgens de World Tourism Organisation van de VN (UNWTO) doet Bali het perfect in de voorbereidingen op het nieuwe reizen. "Het eiland is klaar om snel weer open te gaan. (...) De veiligheidsprotocollen zijn uitstekend, zo niet de beste die er op dit moment zijn."

Veilig naar Indonesië: aanvullende maatregelen

Dan zijn er nog een aantal aanvullende maatregelen die je moet nemen:
•    Heb je corona-achtige klachten? Vertel dat dan meteen aan je chauffeur of aan de lokale reisexperts. Zij vertellen je welke stappen je vervolgens moet nemen.
•    Draag een mondkapje op de plekken waar dat voorgeschreven is en op plekken waar het drukker is of waar je geen afstand kunt houden. 
•    Volg alle lokale aanwijzingen op en houd je aan de actuele regels. Onze reisexperts vertellen je hier alles over, zodat je goed voorbereid op reis gaat. Let op: het kan zijn dat je voor aankomst in Indonesië zaken moet regelen, zoals een gezondheidsverklaring. Emile en Nettert vertellen je precies wat er nodig is.
•    Sluit een annuleringsverzekering af. Dat is altijd belangrijk en nu helemaal. Als je wilt annuleren met een geldige reden, dan kun je dat doen via deze verzekering. 

Lokale reisexpert denkt met je mee

Onze lokale reisexperts Emile en Nettert denken graag met je mee bij het samenstellen van een zo veilig mogelijke reis. Emile woont het merendeel van het jaar in Indonesië, Nettert woont na jarenlang in Indonesië te hebben gewoond weer in Nederland. Beide kennen ze het land door en door. Ze weten precies welke plekken en accommodaties je beter wel of niet kunt bezoeken. We zijn heel flexibel en denken graag mee over creatieve oplossingen, zodat je ook in coronatijd een prachtige rondreis Indonesië kunt beleven.

Reis minder, beleef meer

Natuurlijk wil je veel zien als je op reis gaat, maar zeker in coronatijd is het een goed idee om je te focussen op een bepaald deel van een land. Denk aan het bezoeken van 1 of 2 eilanden in Indonesië. Je hoeft dan minder grote afstanden af te leggen, waardoor je makkelijker overland kunt reizen. Dat voorkomt het gebruik van openbaar vervoer en binnenlandse vluchten. Bovendien kun je de lokale situatie zo beter in de gaten houden en optimaal genieten van de plek waar je bent. Zo leer je een bestemming écht goed kennen. Lees meer over de voordelen van slow travel.

Flexibel boeken

We begrijpen goed dat je het spannend vindt om nu een reis te boeken. Daarom hanteert Better Places tijdelijk soepele boekingsvoorwaarden. Als je voor 31 maart 2021 een reis boekt met vertrek in 2021, dan kun je tot vier weken voor vertrek gratis annuleren. Dat kan ook als het reisadvies groen of geel is, dus het is niet de kleur van het reisadvies dat bepaalt of je wel of niet kunt reizen.

Nu je droomreis boeken?

Neem een kijkje bij onze bestemmingen en neem dan contact op met de lokale reisexpert. Hij of zij maakt graag een reisvoorstel voor je, helemaal op maat.

Veelgestelde vragen over reizen in Indonesië tijdens corona

Is Indonesië veilig?

Hoe kan ik veilig rondreizen in Indonesië?

Kan ik tijdens corona op reis naar Indonesië?