Veilig naar Zuid-Afrika in coronatijd

 • Reis rond met je eigen huurauto
 • Kies voor een privé-safari
 • Kleinschalige accommodaties
 • Meer veiligheidsmaatregelen

Veilig naar Zuid-Afrika in coronatijd?

Voor Zuid-Afrika is het toerisme een belangrijke inkomstenbron. De sector doet er dan ook alles aan om reizigers zo veilig mogelijk te laten reizen. In een groot deel van Zuid-Afrika kan zorgeloos reizen relatief makkelijk georganiseerd worden. Je gaat onder andere naar Zuid-Afrika voor de prachtige natuur en de safariparken, waar je slaapt in kleinschalige accommodaties. In het hele land gelden veiligheidsmaatregelen en de accommodaties moeten zich aan strenge regels houden. De toerismesector in Zuid-Afrika heeft een groot pakket maatregelen opgesteld, die ervoor zorgen dat je veilig op reis in Zuid-Afrika kunt.

Veiligheidsmaatregelen corona

 • In Zuid-Afrika reis je voornamelijk met je eigen huurauto. Dat is gezien corona extra fijn, want je hebt dan niet te maken met andere mensen. Je huurauto wordt schoongemaakt aan je overgedragen en vervolgens is je vervoer de hele reis coronaproof geregeld.
 • Ga je op safari in één van de nationale parken van Zuid-Afrika? Dan ga je meestal op self-drivesafari met je eigen auto. Ga je een keer met een ranger op pad? Dan kies je voor een privé-safari, in een safariwagen die goed wordt gereinigd. Jij en je chauffeur/ranger dragen mondkapjes, zodat je zoveel mogelijk beschermd bent. De safariwagens zijn open, waardoor je in de buitenlucht zit. Dat beperkt de risico’s.
 • Better Places maakt gebruik van kleinschalige accommodaties. De accommodaties in Zuid-Afrika hebben strenge maatregelen genomen om de risico’s rond corona te beperken. Zodra je een gebouw binnengaat (ook winkels en tankstations), moet je je handen desinfecteren, je moet altijd een mondkapje dragen en je temperatuur wordt elke keer gemeten zodra je terugkomt in je hotel. Afstand houden moet altijd.
 • Natuurlijk worden de hotels intensief schoongemaakt. De toerismesector heeft een zeer uitgebreid protocol opgesteld voor het schoonmaken van hotelkamers, oppervlakten en algemene ruimtes. Ook in winkels wordt alles na elke klant gereinigd: mandjes, karren en pinautomaat. Alle madewerkers dragen een mondkapje of gehele gezichtsbescherming.
 • De medewerkers in de toerismesector zijn extra getraind in hygiëne en dienstverlening op afstand en hun temperatuur wordt elke dag gemeten zodra ze binnenkomen. Is de temperatuur te hoog, dan worden ze meteen naar huis gestuurd.
 • Eet je in het hotel? Dan kun je erop rekenen dat de tafels ruim uit elkaar staan en dat het aantal andere gasten beperkt is. Je eet bij voorkeur buiten.

Tijdens je rondreis door Zuid-Afrika verblijf je in prachtige kleinschalige accommodaties. Deze accommodaties hebben een beperkt aantal kamers waardoor je makkelijkers rekening kan houden met andere gasten.

Veilig naar Zuid-Afrika: wat kun je zelf doen?

Niet alleen de maatregelen vanuit de toerismesector in Zuid-Afrika zijn belangrijk. Je eigen gedrag speelt ook een grote rol als het gaat om het voorkomen van corona. In Zuid-Afrika gelden voor jou de volgende basisregels:

 • Het is verboden om handen te geven of te knuffelen.
 • Houd altijd anderhalve meter afstand.
 • Was je handen zo vaak mogelijk. Als je een publieke ruimte in komt, moet je je handen verplicht desinfecteren.
 • Nies en hoest in je elleboog.
 • Vermijd drukte.

Dan zijn er nog een aantal aanvullende maatregelen die je moet nemen:

 • Houd het reisadvies van Zuid-Afrika in de gaten. Het is handig om de Reisapp van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te downloaden. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws.
 • Heb je corona-achtige klachten? Meld dat dan meteen bij onze lokale reisexpert. Zij weet precies welke stappen je moet nemen. Zuid-Afrika heeft een duidelijk protocol opgesteld voor mensen met coronasymptomen.
 • Het dragen van een mondkapje is in Zuid-Afrika verplicht in binnenruimtes en in publieke ruimtes. Ook in de stadsparken, in de bossen en de grote open ruimtes.
 • Volg alle lokale aanwijzingen op en houd je aan de actuele regels. Onze reisexpert kent alle regels en kan je hier alles over vertellen. Lees je van tevoren goed in.
 • Let op: het kan zijn dat je voor aankomst in Zuid-Afrika zaken moet regelen, zoals het invullen van een gezondheidsverklaring en reisplan. Onze reisexpert vertelt je precies wat er nodig is, zodat je goed voorbereid op reis gaat.
 • Sluit een annuleringsverzekering af. Dat is altijd belangrijk, maar in coronatijd is het belangrijker dan ooit. Als je wilt annuleren met een geldige reden, dan kun je dat doen via deze verzekering.

Plan jouw reis naar Zuid-Afrika

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis door Zuid-Afrika? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Judith, de reisexpert in Zuid-Afrika. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Judith.

De lokale reisexperts denken met je mee

Onze lokale reisexpert Judith maakt samen met jou je Zuid-Afrika-reis helemaal op maat. Daarbij denkt ze ook goed mee over het samenstellen van een zo veilig mogelijke reis. Judith woont in Zuid-Afrika en ze weet precies welke plekken en accommodaties je het beste wel of niet in je reis kunt opnemen. Zo is het nu beter om drukkere plaatsen te ontwijken en in plaats daarvan een rustiger alternatief te kiezen. We zijn heel flexibel en denken graag mee over creatieve oplossingen, zodat je een prachtige tijd in Zuid-Afrika tegemoet gaat.

Soepele boekingsvoorwaarden

We begrijpen goed dat je het spannend vindt om nu een reis te boeken. Daarom hanteert Better Places nu soepele boekingsvoorwaarden* voor haar reizen. 

* De kosten voor nationale parken vallen helaas buiten deze aangepaste annuleringsvoorwaarden. Onze lokale reisexpert kan je precies vertellen om welke kosten dat gaat.

Is Zuid-Afrika veilig?

Hoe kan ik veilig rondreizen in Zuid-Afrika?

Kan ik tijdens corona op reis naar Zuid-Afrika?