Zo ga je veilig op reis

 • Kies voor privé vervoer
 • Krijg persoonlijk advies van onze lokale reisexperts
 • Vermijd drukte
 • Slaap in kleinschalige accommodaties
 • Volg de lokale regels op
 • Sluit een goede reis- en annuleringsverzekering af

Positief reisadvies

Het reisadvies voor vrijwel alle landen die we aanbieden is groen of geel waardoor reizen weer mogelijk is.

In veel landen moet je een vaccinatiebewijs en/of negatieve PCR-test laten zien voor je de grens over mag. Ook hanteren steeds meer landen een 2G beleid voor toegang tot winkels of horeca. Wij adviseren om alleen een reis te boeken wanneer je volledig gevaccineerd bent, inclusief een boosterprik. Dat doe je niet alleen om jezelf te beschermen, maar ook in het belang van de lokale bewoners. De richtlijnen omtrent corona wijzigen regelmatig, voor de laatste informatie verwijzen we je naar de site van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Belgische reizigers verwijzen wij naar de site van de Belgische overheid

1. Kies voor privé vervoer en beperk je vluchten

Bij Better Places boek je een individuele rondreis op maat. Extra fijn in coronatijd, want zo kun je je reis samen met onze lokale reisexperts zo veilig mogelijk inrichten. Een belangrijk onderdeel daarvan is het vervoer. We adviseren je om zoveel mogelijk voor privé-vervoer te kiezen: een eigen huurauto of een auto met chauffeur. Zo heb je met zo min mogelijk mensen contact en hoef je niet in volle bussen of treinen te reizen. Probeer ook het aantal binnenlandse vluchten te beperken. Overland reizen is niet alleen duurzamer, maar in coronatijd ook veiliger én comfortabeler. Je kunt bovendien onderweg bijzondere stops maken, zelf je tijd indelen (en zo drukte vermijden) en je ziet veel meer van het land dan met een vliegreis.

2. Vertrouw op het advies van onze lokale reisexperts

Onze lokale reisexperts wonen vaak in het land van bestemming of ze hebben een team ter plaatse dat de situatie scherp in de gaten houdt. Je kunt erop rekenen dat zij precies weten wat de stand van zaken is. Ze weten welke plekken je prima kunt bezoeken en welke je beter over kunt slaan. Ze weten ook welke hotels het meest coronaproof zijn. Zo kun je je reis helemaal op maat samenstellen, zodat je zo zorgeloos mogelijk kunt reizen. Je reisexpert vertelt je ook precies welke voorbereidingen je moet treffen. Moet je bijvoorbeeld een gezondheidsverklaring meenemen? Of een negatieve coronatest kunnen laten zien? Onze reisexperts zorgen dat je goed voorbereid op reis gaat.

Ook belangrijk: onze reisexperts en hun team zijn 24 uur per dag bereikbaar tijdens je reis. Je kunt hen via WhatsApp bereiken, dus mocht er iets zijn: hulp is direct beschikbaar. Dat geldt ook als je corona-achtige klachten krijgt. Laat het weten aan je contactpersoon en hij of zij vertelt je precies welke stappen je moet nemen. Alle landen hebben een duidelijk protocol dat gevolgd moet worden. Heel belangrijk: wacht niet af, maar onderneem meteen actie en blijf binnen tot duidelijk is wat je moet doen.

3. Sluit een goede reis- en annuleringsverzekering af

Het afsluiten van een goede reis- en annuleringsverzekering is altijd belangrijk, maar in coronatijd zijn ze helemaal onmisbaar. Het afsluiten van een reisverzekering is bovendien verplicht. Als je wilt annuleren met een geldige reden, dan kun je dat doen via je annuleringsverzekering. Het is een goed idee om verschillende reis- en annuleringsverzekeringen met elkaar te vergelijken, want verzekeraars gaan niet hetzelfde met corona om. Kijk bijvoorbeeld of je recht hebt op repatriëring als het reisadvies verandert en of de kosten bij een onverwachte quarantaine vergoed worden. Afsluiten van de polis en betalen gaat rechtstreeks bij de verzekeraar. Bekijk ook onze pagina over reis- en annuleringsverzekeringen.

4. Reizen in Coronatijd: Vermijd drukte

Het is één van de belangrijkste algemene coronamaatregelen: vermijd drukke plekken. Dat geldt natuurlijk ook tijdens je reis. Je reisexpert geeft je graag advies over het vermijden van drukte. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om grote steden te ontwijken en in plaats daarvan een rustigere plek aan te doen. Belangrijke bezienswaardigheden kun je het beste buiten de piektijden bezoeken, zodat je er veilig rond kunt kijken. Dat is meteen het grote voordeel van reizen met eigen vervoer: je bepaalt zelf je route en je stopplekken. We raden je ook aan om zoveel mogelijk buiten het hoogseizoen te reizen, om de topdrukte te vermijden.

Op vakantie tijdens corona? Lees hoe andere reizigers reizen ten tijde van corona, en met een oranje reisadvies ervaarden.

5. Slaap in kleinschalige accommodaties

Bij Better Places slaap je zoveel mogelijk in kleinschalige accommodaties. Fijn, want zo kun je makkelijk rekening houden met de andere gasten. De accommodaties moeten aan een groot aantal veiligheids- en hygiëneregels voldoen. Denk aan het intensief schoonmaken van kamers, algemene ruimtes en oppervlaktes, het ophangen van spatschermen bij de receptie, verplicht handen reinigen bij binnenkomst, temperatuur opmeten en mondkapjes dragen. Afstand houden is natuurlijk altijd noodzakelijk. De precieze regels kunnen per land verschillen, dus onze reisexperts vertellen je graag waar je rekening mee moet houden.

Reizen in het voor- of naseizoen is niet alleen een goede manier om in de coronatijd de drukte te vermijden, er zijn ook andere redenen om hier voor te kiezen!

6. Reis minder, beleef meer

Natuurlijk wil je veel zien als je op reis gaat, maar zeker in coronatijd is het een goed idee om je te focussen op een bepaald deel van een land. Denk aan het bezoeken van één of twee eilanden in Indonesië. Je hoeft dan minder grote afstanden af te leggen, waardoor je makkelijker overland kunt reizen. Dat voorkomt het gebruik van openbaar vervoer en binnenlandse vluchten. Bovendien kun je de lokale situatie zo beter in de gaten houden en optimaal genieten van de plek waar je bent. Zo leer je een bestemming écht goed kennen. Lees meer over de voordelen van slow travel.

"Het maakt niet uit waar je bent, maar hoe je je gedraagt"

7. Volg alle lokale regels en protocollen op

Als je op reis gaat in coronatijd, houd je je altijd aan een aantal basisregels. Die zijn hetzelfde als in Nederland:

 • Geef geen handen en knuffel niemand
 • Houd altijd anderhalve meter afstand.
 • Was je handen zo vaak mogelijk.
 • Nies en hoest in je elleboog.
 • Vermijd drukte.

Veilig reizen in coronatijd

Daarnaast houd je je natuurlijk aan de lokale regels. Lees je voor vertrek goed in: onze reisexpert stuurt je alle informatie vooraf toe. Als er ter plekke iets verandert, word je meteen geïnformeerd. De toerismebranches op onze bestemmingen hebben uitgebreide protocollen opgesteld waarmee verspreiding van corona tegengegaan moet worden. In sommige landen moet je bijvoorbeeld binnen mondkapjes dragen of je temperatuur laten meten als je een winkel binnengaat. Volg alle lokale regels goed op, zodat je zo veilig mogelijk op reis bent.

Je eigen huurauto is tijdens je reis in coronatijd ideaal. Je hebt op deze manier alle vrijheid voor een mooie roadtrip, en een voertuig voor jezelf.

8. Neem zelf mondkapjes en handgel mee

Het is belangrijk om zelf voldoende mondkapjes en desinfecterende handgel mee te nemen. Deze spullen zijn niet op elke bestemming even makkelijk verkrijgbaar, dus zorg dat je niet zonder komt te zitten.

Flexibel boeken

We begrijpen goed dat je het spannend vindt om nu een reis te boeken. Daarom hanteert Better Places momenteel flexibele voorwaarden voor het boeken van een reis. 

Nu je droomreis boeken?

Neem een kijkje bij onze bestemmingen en neem dan contact op met de lokale reisexpert. Hij of zij maakt graag een reisvoorstel voor je, helemaal op maat.