Veilig reizen op Cuba in coronatijd

Reizen met eigen vervoer
Overnachten in kleinschalige casas
Reizen op maat, dus altijd aanpasbaar
Reisexpert ter plaatse die goed geïnformeerd is
Flexibele boekingsvoorwaarden

Veilig reizen Cuba in de coronatijd

Cuba heeft de coronacrisis vanaf het begin goed aangepakt. Er wordt heel veel getest en ook het contactonderzoek is intensief. Mede daardoor is het aantal besmettingen relatief beperkt gebleven en werd de zorg niet overspoeld. Om te zorgen dat reizigers straks weer veilig naar Cuba kunnen komen, hebben de Cubaanse overheid en de toerismesector een pakket maatregelen genomen.

Veilig reizen op Cuba tijdens corona: maatregelen

 • Bij aankomst op Cuba krijg je de erkende PCR-coronatest.
 • Normaal gesproken kun je op Cuba kiezen: reizen met het openbaar vervoer, eigen auto of privé-transfers. We adviseren je nu om te kiezen voor eigen vervoer. Bij voorkeur een huurauto, of anders voor privé-transfers. Alle vervoersmiddelen worden intensief schoongemaakt en jij en je chauffeur dragen mondkapjes. 
 • Better Places maakt veel gebruik van casas particulares, gerund door lokale families. Deze accommodaties zijn altijd kleinschalig, waardoor je goed rekening kunt houden met eventuele andere gasten. De eigenaren van de casas zijn goed geïnformeerd over het zo veilig mogelijk maken van je verblijf. Zo houden jullie altijd afstand, desinfecteer je je handen en dragen jij en de medewerkers mondkapjes.
 • Verblijf je in een hotel? Dan zijn er ook duidelijke regels. De temperatuur van reizigers en medewerkers wordt dagelijks gemeten en medewerkers dragen mondkapjes. Er geldt een maximale capaciteit in hotelvoorzieningen als zwembaden en liften. Overal houden medewerkers afstand. Er is 24-uurs klinisch-epidemiologische bewaking in het hotel, met artsen, verpleegkundigen en technici in hygiëne en epidemiologie.
 • In accommodaties en tijdens transfers en excursies worden vergaande hygiënemaatregelen genomen. Oppervlaktes als handgrepen, deurklinken, toiletten en filters van de airconditioning worden intensief en vaak schoongemaakt. 
 • Overal wordt zoveel mogelijk geventileerd en het gebruik van de airco beperkt. Denk aan open ramen in taxi’s en accommodaties. Dat zorgt voor verse lucht en dat vermindert risico’s op het gebied van corona. De casas particulares hebben meestal een patio, tuin, balkon of terras waar je gebruik van kunt maken. 
 • Eten doe je zoveel mogelijk buiten. Sowieso zitten de gasten in restaurants of in casas altijd op minimaal anderhalve meter afstand van elkaar. 
 • Ga je een excursie doen? Kies dan zoveel mogelijk voor een privé-excursie. Houd afstand van je gids en draag een mondkapje.

Tijdens je rondreis Cuba verblijf je in kleinschalige casas particulares. Door het beperkte aantal kamers kun je makkelijker rekening houden met andere gasten of de casa eigenaren.

Veilig reizen op Cuba: wat kun je zelf doen?

De toerismesector neemt maatregelen, maar ook je eigen gedrag speelt ook een grote rol als het gaat om het voorkomen van corona. Op Cuba gelden voor jou dezelfde basisregels als in Nederland:

 • Houd altijd 1,5 meter afstand
 • Was je handen zo vaak mogelijk
 • Geef mensen geen handen of knuffels
 • Vermijd drukte
 • Hoesten en niezen doe je in je elleboog

Dan zijn er nog een aantal aanvullende maatregelen die je moet nemen:

 • Houd het reisadvies van Cuba in de gaten. Het is handig om de Reisapp van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te downloaden. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws.
 • Neem je eigen mondkapjes en desinfecterende handgel mee. Deze zaken zijn in Cuba heel moeilijk te verkrijgen, dus neem genoeg mee voor je hele reis.
 • Heb je corona-achtige klachten? Vertel dat dan meteen aan Yunior, onze contactpersoon ter plaatse. Hij weet precies welke stappen je moet nemen. Blijf in elk geval binnen en wacht niet af: snel actie ondernemen is noodzakelijk. 
 • Het lokale team staat altijd voor je klaar. Als je aankomt in Havana, ontvangt één van onze medewerkers je persoonlijk en vertelt hij of zij je alles over de voorschriften die op dat moment gelden. Veranderen die tijdens je reis? Dan informeren Yunior of je accommodatie je daar meteen over.  
 • Draag een mondkapje op de plekken waar dat voorgeschreven is en op plekken waar het drukker is of waar je geen afstand kunt houden. 
 • Volg alle lokale aanwijzingen op en houd je aan de actuele regels. Lees je goed in, zodat je weet waar je rekening mee moet houden. Let op: het kan zijn dat je voor aankomst op Cuba extra zaken moet regelen, zoals een gezondheidsverklaring. Onze reisexpert vertelt je precies wat er nodig is.
 • Sluit een annuleringsverzekering af. Dat is altijd belangrijk, zeker voor een dure reis, maar nu is het belangrijker dan ooit. Als je wilt annuleren met een geldige reden, dan kun je dat doen via deze verzekering. Natuurlijk is het ook van belang om voor een goede reisverzekering te zorgen.

Plan jouw reis naar Cuba

Ben je op zoek naar een bijzondere Cuba rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Julio, de lokale Cuba specialist. Hij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Julio.

Lokale reisexpert denkt met je mee

Onze lokale reisexpert Julio maakt samen met jou je Cuba reis helemaal op maat. Hij denkt daarbij ook graag mee over het samenstellen van een zo veilig mogelijke reis. Julio kent Cuba door en door en weet precies welke plekken en accommodaties je het beste kunt boeken en welke je beter kunt overslaan. We zijn heel flexibel en bedenken graag creatieve oplossingen, zodat je ook in coronatijd optimaal van Cuba kunt genieten.

Onze lokale gidsen laten je graag alle bijzondere plekjes op Cuba zien en ze kunnen niet wachten om reizigers te ontvangen. Wil je hen nu al steunen? Op We Support Local Tourism lees je hoe je dat doet.

Soepele boekingsvoorwaarden reis Cuba

We begrijpen goed dat je het spannend vindt om nu een reis te boeken. Daarom hanteert Better Places nu soepele boekingsvoorwaarden voor haar reizen. Als je voor eind november boekt voor een Cuba reis met vertrek in 2021, dan kun je tot vier weken voor vertrek gratis annuleren. Dat kan ook als het reisadvies groen of geel is, dus het is niet de kleur van het reisadvies dat bepaalt of je wel of niet kunt reizen.