Hoe zit het met de veiligheid in Kaapverdië?

  • Kaapverdië is een heel veilige bestemming
  • Voedselvergiftiging komt zelden voor
  • Problemen met vervoer komen weinig voor

Criminaliteit - Veiligheid Kaapverdië

Kaapverdië is over het algemeen een heel veilige bestemming, met een uiterst gastvrije en vriendelijke bevolking. Kleine criminaliteit komt vrijwel nergens voor. Alleen in de steden Praia en Mindelo is enige waakzaamheid geboden. Houd je spullen daar in de gaten als je drukke markten bezoekt en het wordt ook afgeraden om ‘s avonds alleen in donkere straatjes te lopen.

Voedselveiligheid

Kaapverdië ligt geografisch gezien in Afrika, maar qua faciliteiten is het land eerder Europees. Het komt zelden voor dat mensen ziek worden na het eten in restaurants, aangezien de hygiënische standaard hoog is. En, mocht je toch ziek worden, dan is de kwaliteit van de gezondheidszorg, zeker in de steden, hoog. Dus ook wat betreft de veiligheid in Kaapverdië als het gaat om voedsel zit je wel goed!

Vervoer over land en in de lucht

Het vervoer op de eilanden gaat per aluguers, nieuwe busjes van Japanse makelij waar 14 personen in kunnen. Er wordt heel rustig gereden, agressief rijgedrag past niet bij de relaxte landaard en de wegen zijn over het algemeen goed. Tussen de eilanden vliegt Binter, een maatschappij van de Canarische eilanden. De toestellen zijn nieuw en vliegen over het algemeen op tijd. De maatschappij staat hoog in internationale veiligheidslijsten.

Plan jouw reis naar Kaapverdië

Ben je op zoek naar een bijzondere Kaapverdië rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Janine, de reisexpert in Kaapverdië. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtsreeks bij Janine.

Meer inspiratie voor Kaapverdië

Heb je nog niet genoeg gelezen over veiligheid in Kaapverdië? De bloggers van Expeditie Aardbol bezochten onlangs Kaapverdië en zijn enorm enthousiast over deze prachtige eilandengroep. Lees hier hun verhalen. 

Beste reistijd Kaapverdië

De beste reistijd voor Kaapverdië is in november t/m maart. Lees meer over de beste reistijd en wanneer jij de beste reiservaringen in Kaapverdië kan opdoen.