Tips bij het boeken van je vlucht

 • Boek zo vroeg mogelijk als je in een drukke tijd op vakantie wilt, bijvoorbeeld in de kerst- en zomervakantie.
 • Je kunt je CO2 uitstoot eenvoudig reduceren door zo veel mogelijk te kiezen voor rechtstreekse vluchten en nieuwere vliegtuigen, een rechtstreekse vlucht scheelt je bovendien veel tijd.
 • Let bij het selecteren van vluchten niet alleen op de prijs, maar ook naar zaken als aantal overstappen, totale reisduur en voorwaarden die gehanteerd worden. Een vlucht boeken met flexibele voorwaarden is in tijden van COVID-19 ten zeerste aan te raden.

Vind je vliegtickets naar Kosovo

 • Bepaal waar je vlucht heen gaat en vanaf waar weer terug. Voor de reizen van Better Places in Kosovo vlieg je naar en van Pristina of Skopje (in Noord-Macedonië).
 • Er zijn nog niet veel maatschappijen die op Pristina vliegen, dus kijk ook zeker voor vluchten naar Skopje (Noord-Macedonië). De reisspecialist van Kosovo kan deze korte transfer eenvoudig voor je regelen. Naar Skopje vlieg je o.a. met Austrian, Adria, Croatian Airlines, Serbian Airlines en Swiss Airlines.
 • Vanaf Amsterdam vlieg je naar Pristina via Istanbul met Turkish Airlines of Pegasus.
 • Vanuit Eindhoven vliegt WizzAir rechtstreeks op Skopje (Noord-Macedonië).
 • Vanaf Brussel vliegt TUI Fly rechtstreeks op Pristina.
 • Adria Airways (uit Slovenië), Austrian en Swiss Airways vliegen vanaf Amsterdam met een overstap naar Pristina. 
 • Er rijdt een rechtstreekse trein van Brussel, Brussel Airport en Antwerpen naar Schiphol, de luchthaven van Amsterdam.
 • Let er bij prijsvechters op dat voor extra handbagage, ruimbagage, maaltijden, omboeken etc. extra en soms hoge tarieven worden berekend.
 • Kosovo is vanuit Nederland ook per trein en bus te bereiken. Maak hier dan een mooie roadtrip door Europa van en laat deze reis deel uitmaken van je vakantie. Klik hier voor meer informatie over een trein- en busreis naar Kosovo. 

De voordelen van een directe vlucht

Het klinkt zo aantrekkelijk: geld besparen door een vlucht met één of meerdere tussenstops te boeken. Maar geld is niet altijd het belangrijkste. Een directe vlucht boeken met een nieuwer vliegtuig kost je misschien wat meer, maar je zorgt wel voor een forse vermindering van de CO2-uitstoot van je reis. Er zijn nog meer redenen om een directe vlucht te boeken en die zetten we hier voor je op een rij.

Compensatie van CO2 uitstoot

Wij vinden het belangrijk om in de toekomst nog steeds mooie reizen aan te kunnen bieden. Wij kiezen er daarom voor om de CO2 die we met onze reizen veroorzaken te compenseren. Wij compenseren niet alleen het landarrangement wat je bij ons boekt maar ook de uitstoot van de vlucht die nodig is om je bestemming te bereiken. Jij betaalt hiervoor niets extra’s, de compensatie van de CO2-uitstoot nemen wij voor onze rekening. Boek je via FlyGRN, dan wordt de CO2 uitstoot van je vluchten dubbel gecompenseerd.

Boek je vlucht via FlyGRN

Wij raden aan om via FlyGRN de vluchten voor je reis te boeken. FlyGRN laat de CO2 uitstoot van je vlucht zien en compenseert deze gratis! Wanneer je een vlucht zoekt voor een korte afstand, laat FlyGRN automatisch de alternatieve route per trein zien.
Lees het interview met Jelle Bekirovic, de oprichter van FlyGRN.

Boek je vlucht via FlyGRN

Je reisexpert helpt je graag

Neem contact op met Uta voor meer informatie over de beste verbindingen en luchtvaartmaatschappijen naar Kosovo. Wij adviseren om je vliegtickets Kosovo pas vast te leggen nadat het landarrangement bevestigd is.