Waarom een groepsreis?

We krijgen steeds vaker verzoeken van avonturiers die alleen reizen en graag willen aansluiten bij een klein gezelschap voor een wandelreis. Doordat we de groep klein houden, ervaar je het persoonlijke karakter, zoals je dat van ons gewend bent, en tegelijkertijd de gezelligheid van een groepsreis. Bovendien kunnen we onderweg gebruikmaken van kleinschalige accommodaties. De datum voor deze wandelreis Wales in 2023 volgt.

 

 

Route wandelreis Wales met kleine groep

 

Dag 1 - Aankomst in Swansea

Tijdens deze eerste dag van deze wandelreis Wales kom je op eigen gelegenheid naar Swansea, waar de kennismaking met de groep zal plaatsvinden. Je ontmoet de reisleider onder het genot van een welkomstdrankje, en er staat een groepsdiner in het hotel gepland. 

 

Dag 2 - naar Bishopston

Een groepstransfer brengt ons in ongeveer een half uur naar het beginpunt van onze wandeltocht. Vanuit Llanrhidian, een dorp aan de Gower, kun je genieten van het natuurschoon dat als Outstanding Natural Beauty is uitgeroepen. Tijdens het wandelen kijken we uit naar de scholeksters en steenlopers, evenals zeldzame flora. We doorkruisen de zandduinen van de baai van Rhossili om te eindigen in het dorp Rhossili. Vanuit daar brengt een transfer ons naar het hotel.

Wandeling: 19km, ongeveer 4-5 uur. 225m stijgen.

 

Dag 3 - Bishopston

We maken een transfer naar Rhossili om het kustpad voort te zetten. We beginnen de dag bij het iconische uitzicht op Worm's Head. Het pad van vandaag loopt grotendeels langs de kliffen, en van begin tot eind hebben we prachtig uitzichten op het kustlandschap van Wales. Net voordat we in Port Eynon aankomen kunnen we, als het tij laag is, de ruïnes van het Salt House bezoeken. De dag eindigt weer met een transfer terug naar het hotel.

Wandeling: 18km, ongeveer 5-6 uur. 445m stijgen.

 

Dag 4 - Bishopston

Vanaf Port Eynon gaat het kustpad verder langs de baai, en zien we het zandstrand naar kalkstenen kliffen veranderen. We wandelen door Oxwich Burrows National Nature Reserve. Dit natuurreservaat is een prachtige mix van strand, zandduinen, meren, bossen, kliffen en moerassen en is tevens rijk aan wilde dieren. Bij de prachtige Three Cliffs Bay worden vaak hagedissen gezien die heerlijk van de zon genieten. We bewonderen het uitzicht op de ruïnes van Pennard Castle voordat we terugkeren naar het hotel.

Wandeling: 15km, ongeveer 4-5 uur. 400m stijgen

 

Dag 5 - Bishopston

Vanaf Southgate gaat onze wandelreis Wales verder langs de hoge kliffen, over Pwlldu Head en langs talloze mooie baaien en inhammen. Al snel komen de onmiskenbare plaats van de vuurtoren en pier van Mumbles in zicht, gelegen aan het einde van de landtong. Rond deze landtong ligt de badplaats Mumbles en vinden we tevens het einde van het Gower Coast Path. Trakteer jezelf op een ijsje voordat we terugkeren naar het hotel voor een laatste nacht op het schiereiland Gower.

Wandeling: 12km, ongeveer 3-4 uur. 260m stijgen.

 

Dag 6 - naar St Davids

Vandaag is een rustdag voor onze benen. We reizen in net geen 2,5 uur langs de zuidkust naar onze volgende locatie, St Davids in Pembrokeshire. Onderweg pauzeren we om te genieten van de bezienswaardigheden in Laugharne, de thuisbasis van de beroemde dichter Dylan Thomas.

 

Dag 7 - St Davids

Vanuit het mooie kustplaatsje Saundersfoot lopen we vandaag over een van de meest populaire delen van het Coast Path in Pembrokeshire Coast National Park. Dit beschermde kustgebied biedt veel natuurlijke schoonheid in de vorm van kliffen, baaien, stranden en enkele kleine eilandjes, met af en toe enkele dorpen of steden. Onderweg bezoeken we, naast Saundersfoot, het iconische kustplaatsje Tenby. Na het bewonderen van de prachtige rotsformatie Church Doors maken we de transfer terug naar St. Davids voor onze overnachting.

Wandeling: 19km, ongeveer 6 uur. 950m stijgen.

 

Dag 8 - St Davids

Vandaag genieten we van een rondwandeling, met het hotel als startpunt. We beginnen richting het zuiden, waar we de kustroute bij St Non's Bay oppakken. Deze volgen we in westelijke richting naar het prachtige strand van Whitesands. Bewonder het uitzicht op de Ramsey- en Skomer-eilanden en de wilde dieren die op dit meest westelijke puntje van het vasteland van Wales leven.

Wandeling: 17km, ongeveer 6 uur. 900m stijgen.

 

Dag 9 - St Davids

We maken ons op voor onze laatste Wales Coast Path wandeling. Vanuit het hotel lopen we richting het oosten, langs de noordkust van het schiereiland. Het hoogtepunt onderweg is de spectaculaire Blue Lagoon. Breng je zwemkleding en handdoek mee als je zin hebt, maar wees gewaarschuwd voor het koude water! De transfer brengt ons terug naar St. Davids voor een laatste overnachting. Mocht je nog geen kijkje hebben genomen bij de kathedraal, dan is dit een aanrader.

Wandeling: 14km, ongeveer 4 uur. 270m stijgen.

 

Dag 10 - vertrek vanuit Wales

Na een laatste ontbijt is het helaas tijd om afscheid te nemen van de groep. Deze wandelreis Wales is helaas ten einde gekomen. Een transfer brengt je naar het treinstation of vliegveld voor je reis terug naar huis, terugkijkend op een week vol verkenning en nieuwe vriendschappen.

Reisverzekering

Om deel te kunnen nemen aan deze reis moet je verzekerd zijn. Wij stellen een reisverzekering verplicht; een annuleringsverzekering is optioneel. Lees meer over verzekeringen.

Ga vast oefenen op deze prachtige wandelroutes

Twijfel je of je conditie goed genoeg is voor deze wandelreis? Of wil je jouw benen alvast klaarstomen voor de tocht? Goed idee! Door goed voorbereid op reis te gaan voorkom je blessures of teleurstellingen. Oefenen kan gewoon in Nederland. Wat dacht je van deze driedaagse wandeling door het oeroude Maashorst in Brabant. Met een beetje geluk sta je oog in oog met een Europese bizon. Of de zesdaagse Dutch Mountain Trail in Limburg.

 

Financiële garanties veilig reizen Better Places SGR veilig reizen Better Places Calamiteitenfonds

Better Places is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reizen (SGR) en het Calamiteitenfonds, dit betekent voor jou financiële zekerheid.

 

 

 

Onze accommodaties tijdens deze reis

Boek je treinticket naar Wales

Reis met de trein naar Wales en houdt de CO2-uitstoot van je reis lekker laag. Om het boeken van een treinticket zo makkelijk mogelijk te maken, werken we samen met The Train Traveller. Deze treinexpert helpt je bij het vinden van de beste route en het regelen van de reis. Je boekt een retourticket naar Wales al vanaf €250,- per persoon (2e klasse, inclusief gereserveerde zitplaatsen en ligplaats in nachttrein).

Boek je treinticket