Wandelreis Wales in groep

We hebben ondertussen genoeg gewandeld in eigen land. Het is tijd om weer daadwerkelijk spannende wandelingen te gaan maken! Hoe doe je dat beter dan door met een kleine club van 6 tot 10 reizigers samen te voet het prachtige kustpad van Wales te volgen? De data voor deze wandelreis Wales zijn 16-25 september 2023.

Waarom een groepsreis?

We krijgen steeds vaker verzoeken van reizigers die graag willen aansluiten bij een klein gezelschap voor een actieve (wandel)reis. Doordat we de groep klein houden, ervaar je het persoonlijke karakter, zoals je dat van ons gewend bent, en tegelijkertijd de gezelligheid van een groepsreis. Bovendien kunnen we onderweg gebruikmaken van kleinschalige accommodaties en gaat er altijd een ervaren gids mee. 

Bekijk hier onze kleinschalige groepsreizen

Webinar - Wandelreizen 

Op 20 maart organiseerden wij een webinar. Tijdens dit webinar vertelden we alles wat je moet weten over onze groepswandelreizen. Kon je er niet bij zijn of wil je het webinar nog eens zien? Stuur een mail naar [email protected] en geef aan in welke reis je geïnteresseerd bent. Wij zullen de opname van het webinar naar je toesturen, zodat je het op ieder moment kan bekijken! 

Route wandelreis Wales met kleine groep

 

Dag 1 - Aankomst in Swansea

Tijdens deze eerste dag van deze wandelreis Wales kom je op eigen gelegenheid naar Swansea, waar de kennismaking met de groep zal plaatsvinden. Je ontmoet de reisleider onder het genot van een welkomstdrankje, en er staat een groepsdiner in het hotel gepland. 

 

Dag 2 - naar Bishopston

Een groepstransfer brengt ons in ongeveer een half uur naar het beginpunt van onze wandeltocht. Vanuit Llanrhidian, een dorp aan de Gower, kun je genieten van het natuurschoon dat als Outstanding Natural Beauty is uitgeroepen. Tijdens het wandelen kijken we uit naar de scholeksters en steenlopers, evenals zeldzame flora. We doorkruisen de zandduinen van de baai van Rhossili om te eindigen in het dorp Rhossili. Vanuit daar brengt een transfer ons naar het hotel.

Wandeling: 19km, ongeveer 4-5 uur. 225m stijgen.

 

Dag 3 - Bishopston

We maken een transfer naar Rhossili om het kustpad voort te zetten. We beginnen de dag bij het iconische uitzicht op Worm's Head. Het pad van vandaag loopt grotendeels langs de kliffen, en van begin tot eind hebben we prachtig uitzichten op het kustlandschap van Wales. Net voordat we in Port Eynon aankomen kunnen we, als het tij laag is, de ruïnes van het Salt House bezoeken. De dag eindigt weer met een transfer terug naar het hotel.

Wandeling: 18km, ongeveer 5-6 uur. 445m stijgen.

 

Dag 4 - Bishopston

Vanaf Port Eynon gaat het kustpad verder langs de baai, en zien we het zandstrand naar kalkstenen kliffen veranderen. We wandelen door Oxwich Burrows National Nature Reserve. Dit natuurreservaat is een prachtige mix van strand, zandduinen, meren, bossen, kliffen en moerassen en is tevens rijk aan wilde dieren. Bij de prachtige Three Cliffs Bay worden vaak hagedissen gezien die heerlijk van de zon genieten. We bewonderen het uitzicht op de ruïnes van Pennard Castle voordat we terugkeren naar het hotel.

Wandeling: 15km, ongeveer 4-5 uur. 400m stijgen

 

Dag 5 - Bishopston

Vanaf Southgate gaat onze wandelreis Wales verder langs de hoge kliffen, over Pwlldu Head en langs talloze mooie baaien en inhammen. Al snel komen de onmiskenbare plaats van de vuurtoren en pier van Mumbles in zicht, gelegen aan het einde van de landtong. Rond deze landtong ligt de badplaats Mumbles en vinden we tevens het einde van het Gower Coast Path. Trakteer jezelf op een ijsje voordat we terugkeren naar het hotel voor een laatste nacht op het schiereiland Gower.

Wandeling: 12km, ongeveer 3-4 uur. 260m stijgen.

 

Dag 6 - naar Tenby

Vandaag is een rustdag voor onze benen. We reizen langs de zuidkust naar onze volgende locatie, Tenby in Pembrokeshire. Onderweg pauzeren we om te genieten van de bezienswaardigheden in Laugharne, de thuisbasis van de beroemde dichter Dylan Thomas.

 

Dag 7 - Tenby

Met een lokale bus rijden we vandaag eerst naar Amroth. Vanuit hier beginnen we aan een van de meest populaire secties van het Coastal Path, namelijk die in Pembrokeshire Coast Nationaal Park. Terwijl we over het golvende pad wandelen, kunnen we de brede en uitgestrekte stranden van Saundersfoot Bay bewonderen. We eindigen de wandeling van zo'n 5 uur weer in Tenby voor onze overnachting.

Wandeling: 17km, ongeveer 5 uur. 560m stijgen.

 

Dag 8 - Tenby

Vandaag genieten we opnieuw van het natuurschoon van het Pembrookshire Coast Nationaal Park, alleen deze keer in een andere sectie. We ontdekken tijdens het wandelen de prachtige rotsformatie Church Doors en kunnen bij laagtij grotten bewonderen. Het eindpunt is bij het goudkleurige zand van Freshwater East, vanwaar we een korte transfer terug naar de accommodatie in Tenby hebben.

Wandeling: 20km, ongeveer 5-6 uur. 530m stijgen.

 

Dag 9 - Tenby

We maken ons op voor onze laatste Wales Coast Path wandeling. We reizen westwaarts naar St. Davids, het kleinste stadje van Brittanië, waar we een rondwandeling maken en de prachtige kathedraal kunnen bewonderen. We beginnen de echte wandeling richting het zuiden, waar we de kustroute bij St Non's Bay oppakken. Deze volgen we in westelijke richting naar het prachtige strand van Whitesands. Bewonder het uitzicht op de Ramsey- en Skomer-eilanden en de wilde dieren die op dit meest westelijke puntje van het vasteland van Wales leven.

Wandeling: 17km, ongeveer 6 uur. 900m stijgen.

 

Dag 10 - vertrek vanuit Wales

Na een laatste ontbijt in het hotel vertrekken we weer naar Swansea en is deze wandelreis Wales helaas ten einde gekomen. Een transfer brengt je naar het treinstation of vliegveld voor je reis terug naar huis, terugkijkend op een week vol verkenning en nieuwe vriendschappen.

Bekijk hier de veelgestelde vragen

Wandelweekend in Limburg van 29 september t/m 1 oktober

Ga mee op het wandelweekend in Gulpen en bereid je voor op een langere wandelreis. Ervaren wandelaar Linda is aanwezig om al je vragen te beantwoorden en je advies te geven over technieken, schoenen, kleding en meer. Ben je er nog niet helemaal uit welke groepsreis bij je past? Vraag Linda om advies. Meld je snel aan.

Informatie wandelweekend Limburg

Reisverzekering

Om deel te kunnen nemen aan deze reis moet je verzekerd zijn. Wij stellen een reisverzekering verplicht; een annuleringsverzekering is optioneel. Lees meer over verzekeringen.

Ga vast oefenen op deze prachtige wandelroutes

Twijfel je of je conditie goed genoeg is voor deze wandelreis? Of wil je jouw benen alvast klaarstomen voor de tocht? Goed idee! Door goed voorbereid op reis te gaan voorkom je blessures of teleurstellingen. Oefenen kan gewoon in Nederland. Wat dacht je van deze driedaagse wandeling door het oeroude Maashorst in Brabant. Met een beetje geluk sta je oog in oog met een Europese bizon. Of de zesdaagse Dutch Mountain Trail in Limburg.

 

Financiële garanties veilig reizen Better Places SGR veilig reizen Better Places Calamiteitenfonds

Better Places is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reizen (SGR) en het Calamiteitenfonds, dit betekent voor jou financiële zekerheid.

 

 

 

Onze accommodaties tijdens deze reis

Boek je treinticket naar Wales

Reis met de trein naar Wales en houdt de CO2-uitstoot van je reis lekker laag. Om het boeken van een treinticket zo makkelijk mogelijk te maken, werken we samen met The Train Traveller. Deze treinexpert helpt je bij het vinden van de beste route en het regelen van de reis. Je boekt een retourticket naar Wales al vanaf €250,- per persoon (2e klasse, inclusief gereserveerde zitplaatsen en ligplaats in nachttrein).

Boek je treinticket

Veelgestelde vragen wandelreis Wales

Heen- en terugreis

Terugreis

Swansea - vertrek - 12:23
London Paddington - aankomst - 15:16

London St Pancras - vertrek - 18:04
Amsterdam - aankomst - 23:11

Bij Better Places boek je zelf je treintickets. Wij raden onderstaande treintijden aan voor de wandelreis in Wales. Om het boeken van een treinticket zo makkelijk mogelijk te maken, werken we samen met The Train Traveller. Deze treinexpert helpt je bij het vinden van de beste route en het regelen van de reis. 

Boek je treinticket

Samenreizen

Wil je graag samen met een medereiziger of meerdere medereizigers naar Swansea reizen? Geef in het boekingsformulier aan dat je graag wil samenreizen of stuur een mail naar [email protected] Wij zullen kijken wat de mogelijkheden zijn en komen hier zo snel mogelijk op terug!

Zwaarte en comfort

De wandelreis Wales hebben we ingedeeld op het volgende niveau: 

Comfort

Zwaarte

Op de pagina wandelreis in kleine groep vind je een uitleg over de niveaus.

Aantal kilometers, hoogtemeters & afdalingen

Een goede wandelconditie is bij deze reis belangrijk. Tijdens deze reis zullen we op een aantal dagen flink wat kilometers maken. In totaal wandel je tijdens de wandelreis Wales 114 kilometer en stijg je 3450 meter.

Uitrusting

Tijdens deze wandelreis is het belangrijk om goede wandelschoenen mee te nemen, omdat je flink wat kilometers maakt. Wij raden wandelschoenen categorie A/B aan om de wandelreis Wales te wandelen. Verder kunnen wandelstokken ook een goede ondersteuning zijn tijdens het lopen. Daarnaast adviseren wij om verschillende laagjes te dragen en kleding voor verschillende weertype mee te nemen.