Bijna niets maakt je hoofd zó heerlijk leeg als wandelen. En op reis kun je vaak de mooiste wandelingen maken. Wil je jezelf extra uitdagen en een meerdaagse wandeltocht doen? Ook dan zijn er volop mooie bestemmingen om uit te kiezen, zoals Nepal, Peru, Chili en Albanië. Zo combineer je een afwisselende rondreis met een aantal actieve dagen waarbij je door de mooiste landschappen loopt. Onze lokale reisspecialisten helpen je graag om afwisselende wandelreizen samen te stellen. Of je nu dagwandelingen of een meerdaagse trekking wilt maken, vraag onze reisexperts naar de mogelijkheden.

Wandelmekka Georgië

 • Maak een tweedaagse trektocht door het Borjomi Nationaal Park
 • Wandel in de Hoge Kauksus naar een gletsjer
 • Hike langs spectaculaire grotten en canyons

Georgië is nog niet zo’n bekend reisland, maar het heeft reizigers heel wat te bieden. Op cultureel gebied, maar zeker als het om natuur gaat. Georgië heeft schitterende berggebieden waar je de mooiste meerdaagse wandeltochten kunt maken. Loop bijvoorbeeld de 2-daagse Panoramatrail in het Borjomi-Kharagauli National Park, waarbij je ‘s nachts midden in de natuur slaapt. Bekijk meer voorbeeld rondreizen in Georgië.

Welke landen horen bij de Balkan
Wist je dat Kaapverdië ook een goede bestemming is voor een fiets- of wandelvakantie? Bekijk hier een voorbeeld van een wandelvakantie in Kaapverdië.
reizen naar Ladakh

Beklim de Himalaya in Nepal

 • Begeef je tussen de hoogste pieken op aarde in het Annapurna gebied
 • Maak een bijzondere zesdaagse trekking bij de grens met Tibet
 • Doe een trektocht naar de Gokyo Meren en Everest Base Camp

Er is geen beter land om meerdaagse wandeltochten te maken dan Nepal. Dit Himalaya-land heeft de meest spectaculaire landschappen ter wereld en je kunt hier kiezen uit tientallen trekkings. Of je nu een paar dagen wilt wandelen of maar liefst een paar weken de uitdaging aangaat. Kies bijvoorbeeld voor het Annapurna Circuit of ga naar de onbekendere Mustang Vallei. Slapen doe je meestal in prima guesthouses in sfeervolle dorpjes. Zo laad je je weer op voor de volgende wandeldag. Bekijk meer voorbeeld rondreizen door Nepal.

Er is bijna geen enkel land dat zo verrast wat betreft natuur en hiken als Roemenië. De natuur in Roemenië is wild en ongerept en vol avonturen. Lees hier meer over wandelen in Roemenië.
Bezienswaardigheden Argentinië

Wandel de wereldberoemde W in Torres del Paine

 • Wandel door de wildernis vol bergen, meren en gletsjes
 • Hike door Park Los Glacieres
 • De beroemde meerdaagse W-trekking

Tijdens je reis door Chileens Patagonië is er één natuurgebied dat je zeker niet mag overslaan: Torres del Paine. Deze wildernis vol bergen, meren en gletsjers ontdek je het beste tijdens de beroemde meerdaagse W-trekking. Deze wandeling duurt vijf dagen, maar je kunt er ook langer voor uittrekken. Je kunt kiezen voor dagwandelingen vanuit fijne refugio’s of je gaat avontuurlijk kamperen. Deze Patagonië-reis combineert de hoogtepunten van Zuid-Argentinië en Chili. Bekijk hier meer voorbeeld rondreizen door Chili.

Wil je een reis maken naar een Aziatisch land? Dan is Laos, Bhutan, China, Myanmar of Kirgizië iets voor jou!
Drie weken Jordanië

Wandel in de bergen van Marokko

 • Ontvlucht de drukte in het schitterende Atlasgebergte
 • Maak onderweg kennis met de gastvrije locals
 • Wandel door het blauwe dorpje Chefchaouen

Wist je dat Marokko ook een prachtig wandelland is? Trek bijvoorbeeld het Rifgebergte in bij het blauwe dorpje Chefchaouen. Of ontvlucht de drukte van Marrakech en wandel door het schitterende Atlasgebergte. Ook prachtig: wandelen door de schitterende Dadesvallei. Hier geniet je van oases en spectaculaire rotsformaties in alle kleuren roze en rood. Onderweg maak je kennis met de gastvrije locals, die je graag van een verfrissend kopje muntthee voorzien. Bekijk voorbeelden van rondreizen door Marokko.

Voor wandelvakanties in Afrika moet je in Oeganda, Madagaskar of Kaapverdië zijn!

Hiken in Kirgizië

 • Maak een driedaagse tocht naar het Kol Tor-bergmeer
 • Wandel door prachtige berglandschappen en langs watervallen
 • Trek naar de alpenweide Chym Bulak

Hoge bergen, turquoise meren, heldere riviertjes en ruige landschappen: dat is wandelen in bergmekka Kirgizië. Je kunt kiezen uit mooie dagwandelingen of uit meerdaagse, pittige wandeltochten, bijvoorbeeld in de omgeving van Karakol. Ook een aanrader: de driedaagse tocht naar het Kol Tor-bergmeer. Deze Kirgizië reis laat je het beste van Kirgizië zien, inclusief een mooie meerdaagse wandeltocht. Bekijk meer voorbeelden van Kirgizië rondreizen.

Koffieroute Peru

Wandel door nationale parken in Slovenië en Kroatië

 • Verken de Julische Alpen
 • Wandel door nationaal park Velebit
 • Combinatie wandelreizen met de buurlanden

Je hoeft niet ver te reizen om prachtige wandelreizen te maken. Slovenië en Kroatië zijn goed bereikbaar met de trein en auto en ook daar komen wandelliefhebbers aan hun trekken. Zo wandel je in Slovenië door de Julische Alpen en overnacht je in leuke berghutten. Ook Kroatië is een uitstekend land voor wandelaars. Wandel door nationale parken en maak een meerdaagse trekking. Een wandelvakantie in Slovenië en Kroatië kun je ontspannen afsluiten aan een mooi strand. Ook kun je de landen goed combineren en kun je een bezoek aan Montenegro brengen. Bekijk meer voorbeeldreizen voor Slovenië en Kroatië.

Veelgestelde vragen wandelreizen

Heb ik een bepaald niveau nodig voor een wandelreis?

Kan ik in Europa ook wandelreizen maken?

Wat zijn mooie wandelbestemmingen buiten Europa?