Een wandelvakantie in Kosovo

Voor élk wandelniveau is er wat
Ontdek de ongerepte wandelpaden
Verschillende langeafstandsroutes
Ervaar spectaculaire uitzichten

Peaks of the Balkans: de ultieme wandelvakantie Kosovo

In het westen van het land, op het drielandenpunt van Kosovo, Albanië en Montenegro, ligt één van de mooiste en meest ongerepte wandelpaden van Europa. De Peaks of the Balkans is een uitdagende route van in totaal bijna 200 kilometer door de Dinarische Alpen. Voor een echt uitdagende wandelvakantie is dit een aanrader; je wandelt namelijk door een spectaculair berglandschap, overnacht in kleine guesthouses en krijgt een uniek kijkje in het leven op deze geïsoleerde plek in de Balkan. Je kunt een aantal etappes van de Peaks of the Balkans in Kosovo combineren met een bezoek aan andere bezienswaardigheden in het land, of ervoor kiezen om tijdens je wandelvakantie Kosovo een stukje de grens over te gaan en ook etappes in de buurlanden Albanië en Montenegro mee te pakken. Bekijk hier onze Peaks of the Balkans reis voor inspiratie. 

Wil je een steentje bijdragen aan duurzaamheid op een smakelijke manier? Dat kan! Er is namelijk genoeg keuze aan heerlijk vegetarische eten in Kosovo.

Te voet over de Via Dinarica

Naast de Peaks of the Balkans is er nog een beroemde langeafstandswandelroute om uit te kiezen voor een wandelvakantie Kosovo. De Via Dinarica is met zo’n 1300km echter veel langer en strekt zich uit van Slovenië tot in het zuiden van Kroatië. In Kosovo doorkruist de route het uiterste noordwesten, waar hij net als de Peaks of the Balkans door de Dinarische Alpen leidt. De etappes in Kosovo en Albanië behoren misschien wel tot de mooiste van de hele route, met dank aan de zogenaamde ‘vervloekte bergen’ in Kosovo’s Prokletije National Park.

Wandelen in de Rugova Vallei

Voor wie wel een wandelvakantie in Kosovo zoekt, maar het liever wat rustiger aan doet, zijn er ook genoeg opties. Dankzij de natuurparken en valleien zijn er in heel het land prachtige gebieden om te voet te verkennen. Een mooi voorbeeld is de Rugova Vallei, gelegen in het westen en bekend om de grillige bergmuren, watervallen en grotten. Door het gebied lopen talloze bewegwijzerde wandelroutes, waarvoor het Visitors Center een mooi informatiepunt is. Kortere dagwandelingen als deze, zorgen ervoor dat je tijdens een wandelvakantie Kosovo ook voldoende tijd overhoudt om de rest van het land te verkennen.

Met de trein naar Kosovo. Het is misschien niet het eerste waar je aan zou denken, maar het is erg goed te doen. Ook kom je onderweg langs de mooiste bestemmingen in Europa.

Een afwisselende tocht naar de hoogste top van Kosovo

Voor wie op zoek is naar een afwisselende wandelvakantie Kosovo hebben we een Kosovo vakantie samengesteld waarbij je in 6 dagen het mooiste van de natuur én andere bezienswaardigheden ontdekt. Tijdens deze wandelvakantie Kosovo ligt de nadruk op de wandelroutes maar is er ook voldoende ruimte om interessante steden te bezoeken zoals Pristina en Gjakova. Enkele hoogtepunten van deze reis zijn de beklimming van de hoogste berg van Kosovo en een klimtocht over de Via Ferrata. De zwaarte van de wandelingen kan je helemaal zelf bepalen en in overleg met de reisexpert kan je deze wandelvakantie in Kosovo aanpassen of verder uitbreiden.

Plan jouw reis naar Kosovo

Ben je op zoek naar een bijzondere Kosovo rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Uta, de reisexpert in Kosovo. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Uta.

Meer inspiratie opdoen voor Kosovo?

Wil je meer lezen wat er te doen is in Kosovo? Lees dan de mooiste bezienswaardigheden van Kosovo die Uta, de lokale reisspecialist, voor je op een rijtje heeft gezet! Toch liever een ervaring lezen van een reiziger? Lees dan hier het blog van Yvonne van der Laan die zelf door de Balkan heeft gereisd. 

Beste reistijd Kosovo

De beste reistijd Kosovo wordt met name bepaald door het weer in Kosovo. Daarnaast wil je wellicht graag dat het niet te druk is. Ook voor de bestemming zelf is het beter als het toerisme beter over het jaar gespreid is. Lees hier meer over de beste reistijd Kosovo.

Duurzaam reizen door Kosovo

In Kosovo word je al snel overweldigd door de prachtige natuur. Die willen we graag behouden en daarom is het belangrijk dat reizigers duurzame keuzes maken. Verblijf daarom in kleinschalige hotels die zich inzetten om de omgeving te beschermen en hun ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Zo draag jij een steentje bij aan de locals om in hun levensonderhoud te voorzien en daarnaast help je ook de natuur te beschermen. Lees hier hoe je nog meer duurzaam op reis kan.