Better Work Places

Onze extra lange reizen zijn speciaal samengesteld voor reizigers die reizen willen combineren met werk, én voor reizigers die langere tijd willen rondreizen en op een relaxte manier een land willen ontdekken. Onze lange reizen zijn ook uitermate geschikt om te 'overwinteren' op een warme bestemming. Werken in een andere omgeving kan een boost geven aan je productiviteit, en langer de tijd nemen helpt je het land echt te ervaren. Een perfecte oplossing om de 'coronatijd' door te komen en tegelijkertijd werkgelegenheid te creëren voor de lokale bevolking!

Bijzonder aan deze reis

  • Lekker lang in Tanzania met veel ruimte om te werken
  • Inspirerende werkplek met betrouwbaar internet
  • Vaste basis in een huis midden in de natuur
  • Nauwelijks tijdsverschil met Nederland
  • Lokale expert in de buurt voor tips en assistentie

Route workation Tanzania

Week 1 - Arusha

Je komt aan in het weekend en hebt de tijd om je tijdelijke huis en omgeving voor de komende maanden te ontdekken. Het huis waar je verblijft is modern, ruim en licht met twee slaapkamers met ieder een eigen badkamer, van alle gemakken voorzien, de tuin van 2 acre inclusief zwembad is helemaal omheind zodat er niets en niemand in de buurt van het huis kan komen.

Dag 1 - Aankomst Arusha

Je vliegt naar de luchthaven van Kilimanjaro waar je hartelijk worden verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger. Welkom in Afrika! Welkom in Tanzania! Zodra je de luchthaven uitloopt, zie je onze chauffeur staan met een naambordje. Het is ongeveer een half uur rijden naar de lodge waar je de eerste nacht zal verblijven.

Dag 2 - USA River

Lokale reisexperts Karin en Astrid komen je na het ontbijt ophalen en brengen je naar je thuis voor de komende periode. Natuurlijk leggen ze van alles uit over boodschappen doen, de wifi, belangrijke telefoonnummers en andere praktische zaken.

Dag 3 t/m 7 - Werkdagen

Deze dagen zijn gereserveerd voor werk en eigen invulling. Voor, na en tussendoor het werken kan je heerlijk wandelen, fietsen of zwemmen. Het is mogelijk om een privé fitness trainer te organiseren. Jullie kunnen ook tennissen, paardrijden of hockeyen.

Met slow travel reis je een versnelling lager. Je neemt de tijd om ergens echt te zijn, een plek te ervaren en kennis te maken met de bewoners.

 

Week 2 - Arusha

Je tweede weekend begint met een aantal leuke dagtripjes. Het huis ligt 5 km van het plaatsje USA river ongeveer 30 minuten van het internationale vliegveld Kilimanjaro. In USA river zijn winkels waar je je boodschappen kan doen. Er is 2x in de week markt.

Dag 8 - Boerenmarkt

Een aanrader is een bezoek te brengen aan een van de boerenmarkten waar je verse groenten kan kopen en heerlijke streekproducten kan krijgen zoals, kaas, boter, yoghurt, zaden, noten, honing, koffie en nog veel meer. Er zijn ook altijd kraampjes met leuke handgemaakte spulletjes.

Dag 9 - Arusha NP

’s Ochtends worden jullie opgehaald door de chauffeur/gids. Met een safari wagen rijden jullie in 25 minuten naar Arusha National Park. Het is een prachtig park met veel dieren. Je maakt een wandel safari met een ranger, gaat heerlijk picknicken in het park en natuurlijk op game drive op zoek naar het wild.

Dag 10 t/m 14 - Werkdagen

Deze dagen zijn gereserveerd voor werk en eigen invulling. Voor, na en tussendoor het werken kan je heerlijk wandelen, fietsen of zwemmen. Het is mogelijk om een privé fitness trainer te organiseren. Jullie kunnen ook tennissen, paardrijden of hockeyen.

Wij vertellen je graag meer over plasticvrij reizen in Tanzania en geven je tips wat jij tijdens je rondreis het beste kunt doen om zo min mogelijk plastic te gebruiken.

 

Week 3 - Voet Kilimanjaro

Deze week begint met een weekend weg. Dit is jullie eerste meerdaagse uitstapje! Geniet van alle mooie uitzichten, avontuurlijke wandelingen en bijzondere ontmoetingen.

Dag 15 & 16 - West Kilimanjaro

Je gaat dit weekend naar West Kilimanjaro. Het is ongeveer 1,5 uur rijden naar West Kilimanjaro waar jullie 2 nachten gaan logeren bij Simba Farm Lodge. Het is een commerciële boerderij van 7.500 acres heuvelachtig terrein, met mooie uitzichten op de Kilimanjaro, Masaai steppes en Mount Meru. Een fijne plek om lange wandelingen te maken of gewoon te genieten op te veranda.

Dag 17 - Maji Moti

Op maandag reis je terug naar huis via Maji Moto. Maji Moti is een natuurlijke zwembron. Er zijn weinig faciliteiten, het is zeker niet toeristisch maar het levert gegarandeerd een paar mooie foto’s op. Je kunt hier zo lang blijven als je wilt. Simba farm zal lunchboxes meegeven om bij Maji Moto te nuttigen.

Dag 18 t/m 21 - Werkdagen

Deze dagen zijn gereserveerd voor werk en eigen invulling. Voor, na en tussendoor het werken kan je heerlijk wandelen, fietsen of zwemmen. Het is mogelijk om een privé fitness trainer te organiseren. Jullie kunnen ook tennissen, paardrijden of hockeyen.

Tijdens een rondreis door Tanzania maken we gebruik van duurzame en kleinschalige accommodaties en lodges.

 

Week 4 - Safari

Deze week zal voornamelijk worden gevuld met safari's. Je bezoekt Lake Natron, je gaat op zoek naar de leeuwen in de Serengeti en naar de neushoorn in de Ngorongoro krater.

Dag 22 - Lake Natron

De safari gaat beginnen! Het is ongeveer 4 tot 5 uur rijden naar Lake Natron. Je hoeft je niet te vervelen onderweg. Laat het landschap aan je voorbij gaan en bewonder het leven van de Masaai bevolking die daar woont en hun kuddes laten grazen.

Lake Natron is een desolaat gebied, dit is ongerept Tanzania met fantastisch uitzicht op de vulkaan Ol’ Doinyo Lengai, de heilige berg van de Masaai. Lake Natron is een zogenaamd Alkalisch meer in het Great Rift Valley gebied. Het is de broedplaats voor flamingo's. Ook kun je hier wat klein wild zien.

Dag 23 - Lake Natron

Een bezoekje aan het meer mag natuurlijk niet ontbreken. De Engarasero watervallen zijn de moeite waard om naar toe te lopen. De chauffeur kan jullie een stuk naar boven rijden om vandaar te gaan wandelen. Pas wel op want je krijgt wel natte voeten. Het is ongeveer een uurtje wandelen en klauteren. Een Maasai gaat met je mee als gids.

Dag 24 - Ngorongoro

Vandaag hoeven jullie niet vroeg op, na een relaxed ontbijt rijden jullie op het gemak naar jullie volgende bestemming. Geniet van het schitterende uitzicht. Onderweg zal jullie chauffeur een mooie plek zoeken om te picknicken.

Dag 25 - Serengeti

Na het ontbijt rijden jullie naar Serengeti National Park. Serengeti National Park is een van de beroemdste en indrukwekkendste wildlife parken van Afrika.  Veel wildlife zoals olifanten, giraffes, zebra’s, buffalo’s en als je geluk hebt ook de cheetah, luipaard, neushoorn en nijlpaard. Daarnaast ook kans om klein wildlife te zien zoals vogels en hagedissen. De dieren bewegen zich door het park volgens de zo genoemde ‘migratie’.

In de middag rijdt je naar het centrale gedeelte van de Serengeti. Je overnacht in een permanent tented camp in het park.

Dag 26 - Serengeti

Word wakker in de vroege ochtend en geniet van een heerlijk ontbijt. Je chauffeur staat klaar om je al het moois van het park te laten zien.

Voor de lunch kun je terug gaan naar het kamp om wellicht even te relaxen of je besluit een picknick lunch van het camp mee te brengen en dit te nuttigen op een van de picknick spots in het park zodat je de hele dag de vrijheid hebt.

Dag 27 - Ngorongoro

Je gaat vandaag een van de meest bijzondere plekken ter wereld bezoeken, de Ngorongoro Krater.De krater is ‘s werelds grootste intacte caldera. Vanaf de krater rand heb je een prachtig uitzicht over dit wereldwonder.

De krater is een uitgedoofde vulkaan, om de vloer van de krater te bereiken moet je flink afdalen. Binnen Ngorongoro is de variatie aan zowel landschappen als wild ongekend. Op de bodem van de krater bevinden zich alle leden van de ‘Big Five’ (olifant, leeuw, zwarte neushoorn, luipaard en buffel). Vandaag maak je ook kans om de zeldzame zwarte neushoorn te zien.

Dag 28 - Naar Arusha

's Ochtends is het fijn genieten op deze bijzondere plek. Na de lunch reis je op het gemak terug naar je huis in Arusha.

In Tanzania zijn er genoeg alternatieven voor vlees en kun je als vegetariër of veganist heerlijk eten tijdens je rondreis.

 

Week 5 - Koffieplantage

Na de volle vorige week zal deze week weer wat rustiger zijn. Je hebt de ruimte om zelf wat te ondernemen in het weekend of om lekker bij te komen.

Dag 29 - Vrije dag

Vandaag kan je de omgeving rond het huis ontdekken. Je kan heerlijk wandelen, fietsen of zwemmen. Het is mogelijk om een privé fitness trainer te organiseren. Je kan ook tennissen, paardrijden of hockeyen.

Dag 30 - Koffieplantage

Je gaat op bezoek bij een fair trade koffieplantage in het dorpje Nkoaranga. Je wandelt met de gids door het dorp, bezoekt de kerk en de school. Je wandelt langs de shamba’s (kleine boerderijtjes) waar de mensen van het dorp hun bananen, mais, bonen en koffie verbouwen. Na een bezoek aan de koffie fabriek wordt de koffie geproefd. De lunch is een traditionele Wa Meru lunch geschikt voor westerse magen.

Dag 31 t/m 35 - Werkdagen

Deze dagen zijn gereserveerd voor werk en eigen invulling. Voor, na en tussendoor het werken kan je heerlijk wandelen, fietsen of zwemmen. Het is mogelijk om een privé fitness trainer te organiseren. Jullie kunnen ook tennissen, paardrijden of hockeyen.

Wil je de locals en het gewone leven in Tanzania leren kennen, dan is het een aanrader om een aantal lokale excursies in je reis door Tanzania op te nemen. Lees meer over lokale excursies.

 

Week 6 - Bezoek Maasai

Dit weekend bezoeken jullie een Maasai stam waar jullie twee nachten zullen logeren. Een unieke kans om op natuurlijke wijze met deze bijzondere stam in aanraking te komen.

Dag 36 - Maasai

Je slaapt in Maasai hutten met Westers comfort en vanaf de kamer heb je uitzicht op de Kilimanjaro. Je gaat wandelen met de Maasai, maar er is ook een heerlijk zwembad om te ontspannen.

Als onderdeel van onze maatschappelijke missie dragen wij bij aan een educatief project van de non-profit organisatie Africa Amini Life in Tanzania. Maak je een reis door Tanzania? Dan heb je de mogelijkheid om dit project te bezoeken door te lunchen in het restaurant waar de leerlingen worden opgeleid.

Dag 37 - Maasai

Vanaf je kamer heb je uitzicht op de Kilimanjaro. De grootste kans om de Kilimanjaro in volle glorie te zien is 's ochtends vroeg of aan het einde van de middag. Als de Kilimanjaro 's ochtends vroeg zichtbaar is, word je wakker gemaakt met koffie en thee en kan je vanuit bed de berg zien. Heel bijzonder.

Dit is een heerlijke plek om na een week werken weer energie op te doen in deze inspirerende omgeving.

Dag 38 - Naar Arusha

Aan het einde van de middag word je weer naar je huis gebracht.

Dag 39 t/m 42 - Werkdagen

Deze dagen zijn gereserveerd voor werk en eigen invulling. Voor, na en tussendoor het werken kan je heerlijk wandelen, fietsen of zwemmen. Het is mogelijk om een privé fitness trainer te organiseren. Jullie kunnen ook tennissen, paardrijden of hockeyen.

Ben jij net zo’n dierenliefhebber als wij? Dan hebben we goed nieuws! Bij Better Places bieden wij alleen diervriendelijke activiteiten en excursies. Ook jij als reiziger kan je inzetten voor een diervriendelijke vakantie. Lees meer over diervriendelijk reizen.

 

Week 7 - Tarangire

Dit weekend bezoek je Tarangire National Park. Het is slechts 2 uur rijden vanaf Arusha. Het park staat bekend om haar hoge populatie olifanten en eeuwen oude baobab bomen. Je slaapt in een tented camp in het park zelf.

Dag 43 - Tarangire NP

Tarangire National Park is een niet zo bekend park, geheel onterecht! Met de 550 verschillende vogelsoorten is het ideaal voor vogelliefhebbers, sterker nog, nergens anders in Oost Afrika zal je zoveel verschillende vogelsoorten in een gebied vinden. Het landschap van Tarangire is divers, van de met Baobabs bezaaide vlaktes tot de altijd groene moeras gebieden. De levensader van het park is de Tarangire Rivier, zelfs in het droge seizoen levert deze nog de mogelijkheid voor de dieren om te drinken omdat olifanten gaten graven in de rivierbedding op zoek naar ondergrondse stromen. Hiervan profiteren ook de andere dieren!

Dag 44 - Tarangire NP

Het park is bekend vanwege haar hoge populatie aan olifanten en de prachtige eeuwen oude baobab bomen. De olifanten houden van het park vanwege de rivier en de baobab bomen. Zij hebben hun eigen techniek om water uit de baobab boom te halen.

Je mag maximaal 24 uur in het park aanwezig zijn. Je kunt ervoor kiezen om 's ochtends vroeg een game drive te doen, en daarna te ontbijten. Of vroeg ontbijten en met een game drive langzaam het park uitrijden.

Dag 45 t/m 49 - Werkdagen

Deze dagen zijn gereserveerd voor werk en eigen invulling. Voor, na en tussendoor het werken kan je heerlijk wandelen, fietsen of zwemmen. Het is mogelijk om een privé fitness trainer te organiseren. Jullie kunnen ook tennissen, paardrijden of hockeyen.

Je kunt er ook voor kiezen om deze week de Kilimanjaro te beklimmen. Vraag Karin en Astrid naar de mogelijkheden.

 

Week 8 - Zanzibar

De laatste week van jullie workation is aangebroken. Tijd om een week lang te genieten van de relaxte sfeer op Zanzibar. Ook hier zijn er genoeg mogelijkheden voor vermaak en je tijd kan zelf worden ingevuld.

Dag 50 - Stone Town

Je vliegt vanaf Arusha airport naar Stone Town op Zanzibar waar je 2 nachten verblijft in het authentieke Stone Town, de hoofdstad van het eiland. Je slaapt in het hartje van Stone Town in een stijlvol boutique hotel.

Dag 51 - Stone Town

Je begeeft je in de geuren, kleuren en geluiden van uniek Stone Town. Slenter heerlijk door de straten van Stone Town. Bezoek het slavenmonument, of doe wellicht de beroemde spice tour. Ook kun je prima winkelen in Stone Town. Een terras aan zee opzoeken is leuk om de lokale bevolking op het strand gade te slaan.

Dag 52 - Jambiani

Aan de zuidoostkust van het eiland verblijf je 4 dagen in een trendy hotel direct aan het strand. Via het strand kan je makkelijk andere hotels, barretjes en eettentjes bezoeken voor een hapje of een drankje. Heerlijk genieten van zon, zee en strand.

Dag 53 - Jambiani

Jambiani is een authentiek vissersdorp, ver van het massatoerisme en de grote resorts. Naast het idyllische strand zul je ook het lokale leven ervaren. Spelende kinderen op het strand, dorpsbewoners klussend aan hun bootje en de vrouwen die zeewier verzamelen tijdens het laagtij.

Dag 54 - Jambiani

Via het strand is het bij laagwater makkelijk om andere hotels, barretjes of eettentjes te bezoeken voor de maaltijd of een drankje. Let wel op het tij; het verschil tussen eb en vloed is enorm. Bij vloed is het minder makkelijk langs het strand lopen. Als het tij verandert, is het strand en de zee schitterend mooi van kleur.

Dag 55 - Jambiani

Er staat in Jambiani eigenlijk altijd een lekker windje. Er wordt dan ook volop gekitesurft en andere watersporten gedaan. Gebruik deze dagen om lekker te relaxen of plan een duik om ook de onderwaterwereld van Zanzibar te bewonderen.

Dag 56 - Vertrek Zanzibar

Een laatste dag genieten van zon, zee en strand. Afhankelijk van je vliegtijden word je naar Zanzibar airport gebracht voor je vlucht naar huis.

Je lange (werk)vakantie zit erop! Een onvergetelijke tijd met blijvend dierbare herinneringen.

Door het boeken van een directe vlucht beperk je de CO2-uitstoot van je reis aanzienlijk. Maar er zijn nog veel meer redenen om een directe vlucht te boeken.

Vliegtickets rondreis Tanzania

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Tanzania boeken. Door waar mogelijk te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. Karin en Astrid geven je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Financiële garanties

Better Places is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reizen (SGR) en het Calamiteitenfonds, dit betekent voor jou financiële zekerheid.

Better Places garantie SGR Better Places garantie Calamiteitenfonds

 

logo voetafdrukIn plaats van compenseren wil Better Places de CO2-uitstoot van al haar reizen elk jaar met 5% verminderen.

Ontvang een voorstel op maat

Geef Karin en Astrid je wensen door en zij sturen je een voorstel op maat.

Voorstel op maat

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze maatregelen om veilig op safari in Tanzania te gaan en onze speciale soepele boekingsvoorwaarden

Bijzondere accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Tanzania maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat. Tijdens je workation verblijf je het grootste gedeelte van je reis in een huurhuis waar je steeds naar terug keert.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Reisadvies Tanzania

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Tanzania. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Tanzania

beste reistijd Tanzania

Beste reistijd Tanzania

Veelgestelde vragen workation Tanzania

Is het internet in Tanzania betrouwbaar en snel?

Wat is het tijdsverschil tussen Tanzania en Nederland?

Zijn er geschikte werkplekken in Tanzania?

Is werken in Tanzania makkelijk te combineren met reizen?