Better Work Places

Onze extra lange reizen zijn speciaal samengesteld voor reizigers die reizen willen combineren met werk, én voor reizigers die langere tijd willen rondreizen en op een relaxte manier een land willen ontdekken. Onze lange reizen zijn ook uitermate geschikt om te 'overwinteren' op een warme bestemming. Werken in een andere omgeving kan een boost geven aan je productiviteit, en langer de tijd nemen helpt je het land echt te ervaren. Een perfecte oplossing om de 'coronatijd' door te komen en tegelijkertijd werkgelegenheid te creëren voor de lokale bevolking!

Bijzonder aan deze reis

  • Lekker lang in Thailand met veel ruimte om te werken
  • Inspirerende werkplekken met betrouwbaar internet
  • Lokale expert in de buurt voor tips en assistentie

Route workation Thailand

Week 1 - Ayutthaya en Sukhothai

De eerste week in Thailand begin ontspannen met een bezoek aan de plaatsen Ayutthaya en Sukhothai

Dag 1 - Aankomst Bangkok

Op het internationaal vliegveld Suvarnabhumi word je opgewacht en naar je accommodatie in Ayutthaya gebracht. De transfer naar het hotel gaat per airconditioned minivan. Voordat je naar het hotel gaat maak je eerst een korte stop bij het kantoor van onze lokale agent in Thailand waar de reis nog even met je doorgenomen wordt.

Dag 2 - Ayutthaya

Overdag heb je ter vrije besteding en kun je op eigen gelegenheid het historisch park van Ayutthaya bezoeken.

Dag 3 - Lopburi

In de ochtend worden jullie opgehaald bij het hotel door de gids en vertrekken jullie per minibus naar Lopburi. Lopburi is een interessante stad met een rijke historie op ongeveer drie uur rijden ten noorden van Bangkok. Het is één van de oudste steden in Thailand.

Dag 4 - Naar Sukhothai

Aan het eind van de ochtend worden jullie naar het treinstation in Ayutthaya gebracht. Hier neem je de trein naar het plaatsje Pitsanulok waar je rond 16:00 uur arriveert. Hier staat chauffeur klaar die jullie naar hotel brengt.

Dag 5 - Sukhothai

Sukothai was de eerste hoofdstad van Thailand (toen nog Siam genoemd). Het Sukhothai Historical Park is door UNESCO opgenomen op de werelderfgoedlijst.

Dag 6 - Fietstocht

Vandaag word je opgehaald bij het hotel voor een fietstocht in de prachtige omgeving van Sukhothai. De tocht begint bij het huis van de lokale gids in het dorpje Ban Greay, een half uurtje rijden van het hotel. Hij heeft goede mountainbikes en zorgt voor voldoende drinkwater onderweg. Je fietst over het groene platteland tussen de vele rijstvelden en ervaart het echte Thaise boerenleven.

Tijdens een rondreis door Thailand maken we gebruik van duurzame en kleinschalige accommodaties en lodges.

 

Week 2 - Chiang Mai

Chaing Mai is de op een na grootste stad van Thailand, maar voelt klein en ontspannen. In de stad zijn honderden tempels en andere bezienswaardigheden te vinden. Je verblijft hier 7 nachten. Deze dagen hebben jullie ter vrije besteding om te werken. Dit kun je natuurlijk vanuit je hotelkamer doen. Indien je liever niet de hele dag tussen vier muren wilt zitten, heb je naast hotel ook een koffieshop van waaruit je kunt werken. De lekkerste koffie in Chiang Mai en veel speciale Thai snacks!

Dag 7 - naar Chiang Mai

Vandaag word je per privé minivan naar hotel in Chiang Mai gebracht. Hier kun je lekker luieren bij het zwembad van het hotel, maar je kunt ook op eigen gelegenheid een aantal beroemde attracties van deze stad bezoeken zoals de gezellige ‘night market’.

Dag 8 - Chiang Mai

Vandaag bezoek je een aantal bijzonder tempels. Vervolgens maak je een mini-cruise op een traditionele boot. Al varend over de Mae Ping rivier word je meegenomen in de geschiedenis van het dal. Op de oever bezoek je een boerderij met een geneeskrachtige kruidentuin en een jasmijn rijstveld.

Dag 9 t/m 13 - Werkdagen

Deze dagen zijn gereserveerd voor werk en eigen invulling. Voor, na en tussendoor het werken kan je heerlijk wandelen, fietsen of zwemmen.

Chiang Mai is tegenwoordig erg populaire bestemming bij de digital nomads, waardoor er in deze stad een legio aan flexibele werkplekken “winkels” zijn. Deze Hubs noemt men ook wel CoWorking shops waar je een werktafel(plaats) per uur, dag of zelfs per week kunt huren. Bij die CoWorking shops heb je dan alle faciliteiten voorhanden om te werken. Dit een ideale manier om in contact te komen met de lokale Thai of andere reizigers.

In Chiang Mai kun je een excursie doen via Backstreet Academy. Dit platform brengt je in contact met locals in allerlei landen die je met passie laten kennismaken met hun ambacht, levensstijl of hobby. Zo kun je een dag doorbrengen met een monnik, in de leer bij een glasblazer of een workshop batik beschilderen doen.

 

Week 3 - Mae Hong Son

Deze week maak je een prachtige tocht door de bergen in Noord-Thailand. Geniet van alle mooie uitzichten, avontuurlijke wandelingen en bijzondere ontmoetingen.

Dag 14 - naar Mae Chaem

Jullie worden door de gids en chauffeur opgehaald bij het hotel in Chiang Mai voor een prachtige 5-daagse tocht door de bergen in Noord-Thailand. De eerste dag is een volle dag met veel indrukwekkende bezienswaardigheden. Wat Sri Som Peg is de eerste stop na zo’n anderhalf uur rijden. Het is een behoorlijk klim, maar eenmaal boven heb je een prachtig uitzicht over de omringende vallei.Vanaf hier loop je bergafwaarts naar de Wachirathan waterval.Je overnacht in Mae Chaem, een prachtig idyllisch dorpje in de bergen.

Dag 15 - naar Mae Hong Son

Je reist verder naar Mae Hong Son. Je rijdt langs het idyllische dorpje Pang Oung, ook wel ‘het Zwitserland van Thailand’ genoemd. De bergen worden steeds hoger en onderweg stoppen jullie bij een dorpje van de Hmong bergstam. Hoewel ook de diverse bergstammen met de moderne tijd zijn meegegaan, leven ze nog wel op een eenvoudige manier in kleine dorpjes en lopen de kippen en varkens vrolijk tussen de huisjes door. Uiteindelijk arriveer je in Mae Hong Son, een heerlijk rustig plaatsje prachtig gelegen tussen de bergen.

Dag 16 - Mae Hong Son, bezoek Kayan dorp

Vandaag breng je een bezoek aan een Kayan dorp. De Kayan is een ontheemde etnische minderheid die de strijd en vervolging in het naburige Myanmar zijn ontvlucht. De vrouwen worden longnecks genoemd omdat ze koperen spiralen dragen waardoor hun nek langer lijkt dan hij is. Na een bezoek aan het Kayan-dorp keer je per boot terug naar Mae Hong Son, en bezoekt de Wat Phra That Doi Kong Mu, een tempel in Birmese stijl.
De top van de Doi Kong Mu-heuvel biedt een 360 graden uitzicht op het Chong Kham-meer, Mae Hong Son, de Pai-vallei aan de ene kant en de beboste heuvels van Birma aan de andere kant. In de middag bezoek je de Su Tong Pae brug, op ongeveer 15 kilometer afstand van het plaatsje Mae Hong Son. Su Tong Pae is een prachtige bamboebrug welke ruim 500 meter door de groene rijstvelden loopt naar een tempel en het dorpje Kung Mai Saak. Hier kun je heerlijk genieten van de rust en panorama van het rustieke platteland.

Dag 17 - naar Pai

Vandaag is het  alweer tijd om Mae Hong Son te verlaten en reis je naar Pai. De reis van Mae Hong Son naar Pai gaat via een bochtige weg met prachtige uitzichten. Onderweg breng je een bezoek aan verschillende bergdorpjes. Je maakt ook een stop bij de Lod Grotten; een van de meest spectaculaire grotten in Azië. Het lijkt alsof je een sprookje binnenstapt met prachtige kalksteenformaties, muurschilderingen, pilaren en een rivier die door de grot loopt.

Dag 18 - vrije dag Pai

Het stadje Pai wordt door velen genoemd als één van de mooiste plekken van Thailand. Het is gelegen in de bergen van Noord-Thailand en is de woonplaats van verschillende bergvolkeren.  

Dag 19 - naar Thaton

Vandaag word je in de ochtend bij hotel opgehaald en naar het plaatsje Thaton gebracht waar je overnacht.

Dag 20 - naar Chiang Rai

Je wordt in de loop van de ochtend bij hotel door gids opgehaald. Dan ga je naar de pier in Thaton en reist per traditionele Thaise longtail-boot naar de stad Chiang Rai. De boottocht over de rivier Mae Kok duurt ongeveer vier uur en slingert zich een weg door de prachtige jungle. Het is een schilderachtige tocht waarbij je zo nu en dan aan de oevers kleine hilltribe-dorpjes van onder meer Shan, Karen en Lahu ziet liggen

Met slow travel reis je een versnelling lager. Je neemt de tijd om ergens echt te zijn, een plek te ervaren en kennis te maken met de bewoners.

 

Week 4 - Chiang Rai

In Chiang Rai en omgeving is vanalles te doen. Je hebt alle tijd om deze week te werken en de omgeving te verkennen, Het hotel waar je deze week verblijft heeft een zwembad.

Dag 21 - Chiang Rai

Na het ontbijt bezoek je de Gouden Driehoek, het gebied langs de grens van Myanmar en Laos. Het is de plek in Thailand waar de Mekong-rivier de natuurlijke grens vormt tussen de drie landen, in het verleden berucht vanwege de papaverteelt en de smokkel van opium. Uiteraard mag ook een bezoek aan de beroemde Wat Rong Khun, ook wel bekend als de ‘Witte Tempel’, niet ontbreken!

Dag 22 t/m 27 - werkdagen Chiang Rai

Deze dagen zijn gereserveerd voor werk en eigen invulling. Voor, na en tussendoor het werken kan je heerlijk wandelen, fietsen of zwemmen.

In Thailand zijn er genoeg alternatieven voor vlees en kun je als vegetariër of veganist heerlijk eten tijdens je rondreis.

 

Week 5 - Khao Yai en Bangkok

Na de volle vorige week zal deze week weer wat rustiger zijn. Je hebt de ruimte om zelf wat te ondernemen in het weekend of om lekker bij te komen.

Dag 28 - trein naar Bangkok

Vandaag word je in de middag naar treinstation in Chiang Mai gebracht voor de nachttrein naar Bangkok. Je reist per 2de klas airconditioning slaapplaatsen.

Dag 29 - naar Koh Yai

Vroeg in de ochtend arriveer je op het treinstation in Bangkok. Hier staat een chauffeur klaar die je naar hotel in Khao Yai National Park brengt. Het Khao Yai National Park is vooral bekend om het prachtige woud en de vele dieren die hier wonen, zoals olifanten, tijgers, beren, herten, pythons en gibbons. Daarnaast leven er nog zo’n 400 soorten vogels. Je gaat in de middag een leuke excursie maken in het park; een safari deels te voet en deels per auto. Later in de middag bezoek je een vulkanische druipsteengrot en vleermuizengrot. Tijdens de zonsondergang zwermen er miljoenen vleermuizen uit, op zoek naar voedsel. Een spectaculair gezicht!

Dag 30 - Khao Yai

‘s Morgens rijden jullie de bergen in van het Khao Yai National Park. Je maakt een wandeling door de frisse, nog ongerepte ochtendnatuur waar het genieten is van het mooie bergachtige landschap. Via speciale wandelpaden loop je langs rivieren en bezoek je prachtige watervallen. In de namiddag bezoek je de "salt licks", een plaats waar olifanten 's avonds verzamelen. Rond 19:30 uur ben je terug bij het hotel. Aansluitend word je naar hotel in Bangkok gebracht waar je rond 23:00 uur zult arriveren.

Dag 31 t/m 34 - werkdagen Bangkok

Deze dagen zijn gereserveerd voor werk en eigen invulling. Voor, na en tussendoor het werken kan je heerlijk wandelen, fietsen of zwemmen.

Je kunt werken vanuit je hotelkamer, of vanuit de grote tuin bij het hotel. Er zijn ook Coworking shops  in Bangkok of je bezoekt een van de authentieke koffieshops die er in Bangkok zijn van waaruit je kunt werken. Onze lokale reisexperts kunnen je tips geven voor de leukste werkplekken.

 

Met de trein reizen is niet alleen leuk en ontspannen. Het is ook nog eens beter voor het milieu dan vliegen. Lees meer over alle voordelen van reizen overland.

 

Week 6 - Koh Chang

Het eiland Ko Chang is gelegen in de Golf van Thailand, vlakbij Cambodja. Ko Chang betekent olifanteneiland Ko = eiland en Chang = olifant), omdat het eiland de vorm heeft van een olifantenkop. Het bestaat grotendeels uit tropisch regenwoud met prachtige watervallen en schitterende baaien met mooie stranden.

Dag 35 - naar Koh Chang

Vandaag word je bij hotel opgehaald voor de transfer naar het eiland Koh Chang. Je verblijft hier zes nachten in een mooi hotel met zwembad.

Dag 36 t/m 40 - Koh Chang

Koh Chang is een heerlijke plek om na een week werken weer energie op te doen in deze inspirerende omgeving. Er zijn mogelijkheden genoeg om dit mooie eiland en de omgeving te verkennen. Snorkelen en duiken bij de eilanden Ko Kud en Ko Maak zijn ervaringen om nooit te vergeten.

Dag 41 - Naar Bangkok

Vandaag word je door chauffeur opgehaald en naar het hotel in Bangkok gebracht.

Op veel plekken in Thailand worden olifanten slecht behandeld. Gelukkig zijn er ook goede initiatieven. Geredde olifanten die niet meer terug in het wild kunnen worden liefdevol opgevangen in speciale opvangcentra. Een verantwoorde opvang stelt het welzijn van de olifanten voorop en staat directe interactie, zoals voeren en wassen, niet toe. Lees meer over diervriendelijk reizen.

 

Week 7 - River Kwai en Bangkok

Dit weekend bezoek je de beroemde River Kwai en de Erawan watervallen. De rest van de week verblijf je weer in Bangkok om te werken.

Dag 43 - River Kwai

Je bezoekt vandaag de Mae Klong markt, bekend vanwege de trein die dwars door de markt rijdt.Vervolgens bezoek je de drijvende markt Damnoen Saduak. In de ochtenduren zie je de kanalen in dit district boordevol verkopers op kleine bootjes die grote hoeveelheden exotisch fruit en groenten en lokale delicatessen verkopen. Vervolgens reis je naar Kanchanaburi waar je een bezoek brengt aan de beroemde ‘Bridge over the River Kwai’. Je overnacht in een hotel aan de River Kwai.

 

Dag 43 - Erawan

Na het ontbijt breng je een bezoek aan de beroemde Erawan watervallen. Je kunt zwemmen in een van de 7 ‘terrassen’ waaruit de watervallen bestaan of je kunt langs de watervallen omhoog lopen. Een behoorlijke klim, maar zeker de moeite waard! In de middag maak je een ritje met het boemeltreintje over de ‘Death Railway’ nemen. De spoorlijn begint waar de beruchte ‘Birma Spoorlijn’ ophoudt. Gelukkig rijdt de trein heel voorzichtig over de houten viaducten, zodat je goed van het uitzicht kunt genieten. Na de treinrit reis je terug naar Bangkok.

Dag 44 t/m 48 - werkdagen Bangkok

Deze dagen zijn gereserveerd voor werk en eigen invulling. Voor, na en tussendoor het werken kan je heerlijk wandelen, fietsen of zwemmen.

Wij vertellen je graag meer over plasticvrij reizen in Thailand en geven je tips wat jij tijdens je rondreis het beste kunt doen om zo min mogelijk plastic te gebruiken.

 

Week 8 - Khao Sok en Koh Phangan

De laatste week van jullie workation is aangebroken. Tijd om een week lang te genieten van de relaxte sfeer op Koh Phangan. Ook hier zijn er genoeg mogelijkheden voor vermaak en je tijd kan zelf worden ingevuld.

Dag 49 - trein naar Surat Thani

Vandaag word je aan het eind van de middag naar treinstation gebracht voor de nachttrein naar Surat Thani. Je reist per 2de klas airconditioning slaapplaatsen.

Dag 50 - Khao Sok

Vroeg in de ochtend arriveer je op het treinstation in Surat Thani. Hier word je door een chauffeur opgewacht die je naar hotel in Khao Sok National Park brengt. Je verblijft hier drie nachten.

Khao Sok National Park is een prachtig nationaal park in het zuiden van Thailand. Het natuurgebied is meer dan 160 miljoen jaar oud en behoort daarmee tot de oudste oerbossen ter wereld. Het regenwoud staat bekend om haar schoonheid en haar grote diversiteit aan dieren.

Dag 51 - Khao Sok

Een minibusje haalt je in de ochtend bij de accommodatie op om samen met andere reizigers de excursie naar het prachtige stuwmeer van Khao Sok te ondernemen. Je maakt een boottocht over het meer en kunt genieten van de adembenemende omgeving. De boot legt aan bij zeer eenvoudige hutjes die op vlotten zijn gebouwd. Er liggen kano's klaar waarmee je zelf de lagune in kan peddelen. Ook is het een prima plek om te zwemmen.

Na de lunch maak je een wandeling door de ongerepte jungle van Khao Sok, onder begeleiding van een gids die veel kan vertellen over de lokale flora en fauna.

Dag 53 - Khao Sok

Deze dag is ter vrije besteding. Er zijn diverse excursies te boeken. Ga bijvoorbeeld tuben of kanoën in de nabijgelegen rivier. Steile bergen, hoge bomen en reusachtige varens.....de kans is groot dat je onderweg apen ziet slingeren tussen de boomtoppen!

 

Dag 53 - naar Koh Phangan

Je wordt naar de pier gebracht voor ferryovertocht naar het eiland Koh Phangan.Je verblijft de komen vijf nachten in een mooi resort.

Dag 54 t/m 57 - Koh Phangan

Koh Phangan is het minst ontwikkelde van de drie eilanden in de golf van Thailand. Tussen de resort en restarants vind je nog palmboomplantages en grazende buffalo’s. Hoewel het eiland bekend staat om de Full Moon party is dit slechts op het meest zuidelijke puntje, de andere stranden die daar kilometers vandaan liggen kennen een oase van rust. Je kunt prachtig snorkelen duiken rondom Koh Phangan en zeker ook het eiland ten noorden, Ko Tao.

Dag 58 - Vertrek Koh Samui

Vandaag word je naar pier gebracht voor ferryovertocht naar het eiland Koh Samui en uiteindelijk op Koh Samui vliegveld afgezet voor je vlucht naar huis.

Je lange (werk)vakantie zit erop! Een onvergetelijke tijd met blijvend dierbare herinneringen.

Door het boeken van een directe vlucht beperk je de CO2-uitstoot van je reis aanzienlijk. Maar er zijn nog veel meer redenen om een directe vlucht te boeken.

Ontvang een voorstel op maat

Geef Seb je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.

Let op: De lokale reisexpert van deze bestemming spreekt geen Nederlands, de communicatie zal daarom in het Engels verlopen. Het is geen probleem als je zelf liever in het Nederlands schrijft.

Let op: Oostenrijk kan alleen via het formulier op de betreffende pagina geboekt worden.

Let op: Het is momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Kirgizië.

Let op: Wales kan alleen via het formulier op de betreffende pagina geboekt worden.

Vliegtickets rondreis Thailand

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Thailand boeken. Door waar mogelijk te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. Seb geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Financiële garanties

Better Places is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reizen (SGR) en het Calamiteitenfonds, dit betekent voor jou financiële zekerheid.

Better Places garantie SGR Better Places garantie Calamiteitenfonds

 

logo voetafdrukIn plaats van compenseren wil Better Places de CO2-uitstoot van al haar reizen elk jaar met 5% verminderen.

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze maatregelen om veilig op reis te kunnen gaan en onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.

Bijzondere accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Thailand maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Reisadvies Thailand

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Thailand. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Thailand

rondreis-thailand

Beste reistijd Thailand

Veelgestelde vragen workation Thailand