Better Work Places

Onze extra lange reizen zijn speciaal samengesteld voor reizigers die reizen willen combineren met werk, én voor reizigers die langere tijd willen rondreizen en op een relaxte manier een land willen ontdekken. Onze lange reizen zijn ook uitermate geschikt om te 'overwinteren' op een warme bestemming. Werken in een andere omgeving kan een boost geven aan je productiviteit, en langer de tijd nemen helpt je het land echt te ervaren. Een perfecte oplossing om de 'coronatijd' door te komen en tegelijkertijd werkgelegenheid te creëren voor de lokale bevolking!

Reviews ontbreken vanwege de cookie instellingen van je browser, klik hier om ze te bekijken

Bijzonder aan deze reis

  • Lekker lang in Zuid-Afrika met veel ruimte om te werken
  • Inspirerende werkplekken met betrouwbaar internet
  • Lokale expert in de buurt voor tips en assistentie
  • Nauwelijks tijdsverschil met Nederland

Route workation Zuid-Afrika

Week 1 - Kaapstad

In het weekend kom je aan in Kaapstad. Heb je een vlucht geboekt met KLM, dan kom je aan laat in de avond. Kaapstad is de hoofdplaats in de Westkaap en het wetgevende centrum van Zuid-Afrika. Deze mooie stad staat onder andere bekend vanwege hoogtepunten als de Tafelberg, Robbeneiland en Kaap de Goede Hoop.

Dag 1 - Aankomst in Kaapstad

Je vliegt naar de luchthaven van Kaapstad waar je hartelijk worden verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger. Welkom in Zuid-Afrika! Zodra je de luchthaven uitloopt, zie je onze chauffeur staan met een naambordje. De chauffeur brengt je naar je accommodatie. Fijn, zo hoef je niet ‘s avonds laat te rijden in een vreemde stad, aan de andere klant van de weg.

Dag 2 - Kaapstad

Voor je eerste werkweek in Kaapstad begint, heb je nog een vrije dag. Een ontspannen dag bij de accommodatie, na een lange vlucht. Of besteedt deze dag door wat hoogtepunten van Kaapstad bezoeken. Natuurlijk is er de Tafelberg, die je kunt beklimmen of via de gondel kunt bereiken. Het beroemde Robben eiland, waar Nelson Mandela gevangen zat, is ook een bezoek waard. Het relaxte Waterfront is een prima plaats om te genieten in een van de restaurantjes. En uiteraard is een uitstapje naar het nabijgelegen Boulder's Beach of Kaap de Goede Hoop ook een mooie optie.

Dag 3 t/m 7 - Werkdagen

Deze dagen zijn gereserveerd voor werk en eigen invulling.Voor, na en tussendoor het werken kan je heerlijk wandelen, fietsen of zwemmen. 

Aangezien Kaapstad de ideale plek is om te werken, begin je met een werkweek. Kies voor werken bij een co-share plek, een gezellig cafeetje of bij je accommodatie. Na werk heb je tijd om Kaapstad te ontdekken. Hike na een werkdag Lionshead met zonsondergang, of ga naar een van de food-and-good markets. Tijdens een tour naar de Macassar Pottery maak je kennis met het leven in een township en leer je hoe je een fluit maakt van klei.

Door het boeken van een directe vlucht beperk je de CO2-uitstoot van je reis aanzienlijk. Maar er zijn nog veel meer redenen om een directe vlucht te boeken.

 

Week 2 - Tuinroute

Gedurende je tweede week reis je naar verschillende hoogtepunten aan de tuinroute; Hermanus, de Hoop en Knysna.

Dag 8 en 9 - Hermanus

Vanuit Kaapstad reis je eerst via de R44 naar Hermanus. Gedurende het walvissen seizoen (juni – november/december) is Hermanus dé plek om walvissen te spotten. Spot de walvissen al vanaf de kust, maar je gaat ook mee op een boottocht waarbij je deze beesten vanaf het water kunt bewonderen. Andere activiteiten die je kunt ondernemen zijn onder andere het maken van een kayaktocht of langs de kust wandelen over het "cliff path". Daarnaast is Hermanus ook een leuk stadje om doorheen te slenteren, met talloze winkeltjes en heerlijke restaurantjes die uitkijken op het water.

Dag 10 t/m 12 - De Hoop Nature Reserve

De Hoop heeft ontzettend veel te bieden en je kunt hier dagen zoet zijn. Het natuurreservaat heeft een landsectie waar je veel inheems fynbos kunt vinden, en dit deel wordt bewoond door een verscheidenheid aan zoogdieren (bontebokken, elanden, bergzebra's). Er is tevens een zeesectie in het park, die zo'n 5 kilometer de oceaan in reikt. Hiermee is ook De Hoop een goede plek om walvissen te spotten, vanaf de kant. Als je geluk hebt spot je al snel 20 walvissen tegelijk. Geniet daarnaast van mooie wandeltochten, een boottocht op de rivier of een fietstocht.

Dag 13 en 14 - Knysna

Vanuit de Hoop reis je door naar Knysna, een stadje aan de kust dat ook weleens de 'Garden of Eden' wordt genoemd. Geniet van een ontspannen lang weekend in dit heerlijke kustplaatsje. Tijdens een boottocht naar Knysna Heads kun je naast het uitzicht ook genieten van de heerlijke oesters.

Reizen wordt nóg mooier als je dat op een duurzame manier doet. Veel van de accommodaties die we tijdens deze reis gebruiken zijn aangesloten bij Fair Trade Tourism (FTT) , een non-profitorganisatie die verantwoord toerisme in Zuidelijk Afrika promoot. Lees meer over Fair Trade accommodaties.

 

Week 3 - Port Elizabeth

Na een vrij weekje en een laatste weekend in Knysna rijd je richting Port Elizabeth. Deze stad wordt ook wel ‘The Windy City’ genoemd. Je hebt alle tijd om de stad en de omgeving te verkennen.

Dag 15 - Knysna

In Knysna kun je nog even opladen voordat je doorreist naar Port Elizabeth om te werken. Geniet met een glaasje wijn aan het Waterfront, of verken het stadje met haar schilderachtige straatjes.

Dag 16 - Port Elizabeth

Je verruilt het plaatsje Knysna vandaag voor het grotere Port Elizabeth. Het is een relatief korte afstand van zo'n 3 uur rijden, maar de route die je langs de kust voert nodigt uit tot diverse stops.

Dag 17 t/m 21 - Werkdagen

Deze dagen zijn gereserveerd voor werk en eigen invulling. Voor, na en tussendoor het werken kan je heerlijk wandelen, fietsen of zwemmen.

Port Elizabeth ligt heerlijk aan de kust, en de stad mag zich prijzen met een aantal van de schoonste stranden van Zuid-Afrika. Maar niet alles hier draait alleen maar om het strandleven; ook voor liefhebbers van cultuur en eten is deze stad een aanrader. Mocht het toevallig zo uitkomen dat je er bent wanneer de Valley Market er is, dan is een bezoek aan deze markt met vele kraampjes niet te missen.

In Zuid-Afrika zijn er genoeg alternatieven voor vlees en kun je als vegetariër of veganist heerlijk eten tijdens je rondreis.

 

Week 4 - Hogsback en Addo

Deze week heb je vrij om te genieten van mooie wandeltochten in Hogsback en ga je op safari in Addo Elephant National Park.

Dag 22 t/m 24 - Hogsback

Je reist door naar Hogsback, dat haar naam danks aan de drie bergtoppen die boven het dorp uitsteken. Er gaan verhalen de ronde dat Lord of the Rings is geinspireerd door Hogsback, en je vindt verschillende Lord of the Rings inspiraties terug in het dorp. Geniet daarnaast van mooie wandeltochten door het woud naar de watervallen, waaronder de bekende Madonna and Child Waterval. Ook voor vogelaars is er veel te zien, dus vergeet je verrekijker niet! 

Dag 25 t/m 27 - Addo National Park

Je verblijft een aantal dagen in Addo Nationaal Park. Vroeger werden veel olifanten afgeschoten vanwege conflicten met de boeren, en Addo was in het leven geroepen om de beesten te beschermen. Inmiddels vind je in Addo gelukkig een enorme populatie olifanten. Een gamedrive is inbegrepen. Verder kun je zelf door het park rijden op zoek naar de dieren, of ga vaker op pad met een gids. Naast de olifanten kun je onder andere ook leeuwen, neushoorns, zebra's en antilopes zien.

Dag 28 - Tsitsikamma

Vanuit Addo begin je met de terugreis richting Kaapstad. Je eerste stop is Tsitsikamma Nationaal Park, een eeuwenoud bos aan de zee op de Garden Route.

Ook zo'n fan van dieren? Wij zorgen ervoor dat wij enkel diervriendelijke excursies aanbieden.

 

Week 5 - Tsitsikamma, Oudtshoorn en Robertson

Deze week staat in het teken van contrasten; van het waterrijke Tsitsikamma Nationaal Park reis je naar Oudtshoorn in de uitgestrekte leegte van de Karoo. Het weekend breng je door tussen de wijnvelden van Robertson,

Dag 29 en 30 - Tsitsikamma

De komende dagen ga je genieten van wat Tsitsikamma te bieden heeft. Tijdens een canopy tour glijd je op 30 meter hoogte door de bomen, met het indrukwekkende woud onder je. Ook ga je genieten van een wandeltocht. Optionele activiteiten als een kayaktocht, Segway tour of andere wandelingen zorgen ervoor dat je je niet hoeft te vervelen.

Dag 31 t/m 33 - Oudtshoorn

Je verblijft in Oudtshoorn, bekend vanwege de oude Cango Caves met haar grote grottenstelsel en uiteraard de struisvogels. Je maakt een Meerkat-excursie, waarbij je vroeg opstaat om te kunnen zien hoe ze uit hun holletje komen om zich op te warmen en naar eten te zoeken. De Swartbergpas is een bergpas tussen de Tuinroute en de Karoo die je spectaculaire uitzichten biedt, en is ook zeker een bezoek waard. In een lokaal restaurant kun je tijdens een optionele kookworkshop traditionele gerechten uit deze streek leren maken.

Dag 34 en 35 - Robertson

Je week sluit je af met een aantal ontspannen dagen in Robertson. Dit kleine, slaperig ogende plaatsje blinkt uit in haar gastvrijheid. Robertson is de laatste jaren uitgegroeid tot een steeds belangrijker wijngebied; goede chardonnay's en de locatie aan het begin van de Langste Wijnroute van de wereld hebben hier ongetwijfeld aan bijgedragen.

In deze reis zijn geen binnenlandse vluchten opgenomen. Overland reizen is niet alleen leuk en ontspannen. Het is ook nog eens beter voor het milieu dan vliegen. Lees meer over alle voordelen van reizen overland.

 

Week 6 - Stellenbosch

Na nog wat vrije tijd in Robertson is dit vervolgens een werkweek in Stellenbosch. Geen straf om te werken met uitzicht op de wijnboerderijen!

Dag 36 - Robertson

Geniet nog even van het slaperige Robertson onder het genot van een glaasje wijn bij een van de wijnboerderijen, of als je geluk hebt op een van de wijnfestivals.

Dag 37 - Stellenbosch

Als je Stellenbosch zegt, dan zeg je wijn. Het is dé belangrijkste plek voor de Zuid-Afrikaanse wijnindustrie. Een bezoek aan de boerderijen mag dan uiteraard niet ontbreken.

Dag 38 t/m 42 - Werkdagen

Deze dagen zijn gereserveerd voor werk en eigen invulling. Voor, na en tussendoor het werken kan je heerlijk wandelen, fietsen of zwemmen.

De oude Dorpsstraat met haar talloze oude gebouwen is zeker een bezoekje waard. Een echt bijzondere winkel die je hier niet mag missen in Oom Samie se Winkel, die inmiddels al meer dan 2 eeuwen oud is en zich nog in oorspronkelijke staat bevindt. Een leuke excursie die je zult maken is een fietstocht langs de wijnboeren, waarbij je na alle activiteit uiteraard ook het nodige kunt proeven. 

Tijdens een rondreis door Zuid-Afrika maken we gebruik van duurzame en kleinschalige accommodaties en lodges.

 

Week 7 - Cederberg en West Coast

Je laatste vrije week in Zuid-Afrika breekt aan. Geniet van mooie wandeltochten in Cederberg en dompel je onder in het echte leven tijdens een homestay aan de West Coast.

Dag 43 t/m 46 - Cederberg

Cederberg is wild, ruig, dramatisch en bovenal adembenemend mooi. Bij zonsondergang lijken de bergen en valleien nog mooier te worden dan ze al waren. Geniet van mooie wandeltochten in dit ongerepte natuurgebied. Cederberg is ook een mooie plek om sterren te kijken. Donkere nachten, met heldere lucht, waarbij je de sterren goed kunt zien.

Dag 47 en 48 - Goedverwacht homestay

Je verblijft twee dagen in Goedverwacht, een lokale communitie in de West Coast. Maak kennis met de gebruiken en tradities van de lokale bevolking. Een gids neemt je mee langs belangrijke bezienswaardigheden en vertelt je over zowel het verleden als de huidige uitdagingen. Je eet en slaapt bij een lokaal gastgezin. Een bijzondere en onvergetelijke ervaring.

Dag 49 - West Coast National Park

Vanuit Goedverwacht reis je naar de West Coast National Park. Dit gebied is nog heel puur en een van de minder bezochte parken, terwijl het toch relatief dicht in de buurt van Kaapstad ligt.

Tijdens een verblijf in een homestay maak je op een ongedwongen manier kennis met de lokale bewoners en neem je deel aan het dagelijkse leven.

 

Week 8 - West Coast en Kaapstad

Je hebt nog een dag te genieten van de natuur in West Coast Nationaal Park. Deze laatste week in Kaapstad staat nog een werkweek ingepland. Bezoek de laatste hoogtepunten van Kaapstad voordat je terug naar huis vliegt.

Dag 50 - West Coast National Park

Het is een gebied aan de kust dat voornamelijk bestaat uit moerasgebied. Gedurende het bloemenseizoen (rond augustus) staan velden met bloemen in bloei, een ontzettend mooi zicht. Naast de flora kun je er ook diverse antilopes en uiteraard vele vogelsoorten spotten.

Dag 51 - Kaapstad

Je kent Kaapstad inmiddels al een beetje, dus grote kans dat je je er weer snel 'thuis' voelt. Wellicht zijn er nog eerder beschreven uitstapjes die je niet hebt gedaan, maar ook als je alles al denkt gezien te hebben, valt er nog voldoende te beleven.

Dag 52 t/m 56 - Werkdagen

Deze dagen zijn gereserveerd voor werk en eigen invulling.Voor, na en tussendoor het werken kan je heerlijk wandelen, fietsen of zwemmen.

In de wijk Bo-Kaap ga je een kookcursus volgen waarbij je typische Cape Malay gerechten leert te maken. Daarnaast zijn er nog genoeg optionele activiteiten. Bezoek de townships van Langa en Khatelitsha voor een beter beeld van het echte leven, verken Kaapstad met de e-Bike waardoor de heuvels beklimmen een eitje wordt, of kies voor een Authentiek Afrikaans diner met djembeles in Green Point. De mogelijkheden zijn haast eindeloos!

Dag 57 t/m 59 - Vertrek vanuit Kaapstad

Nog enkele dagen om tot rust te komen, en afhankelijk van je vliegtijden word je naar de airport gebracht voor je vlucht naar huis. Je lange vakantie of workation Zuid-Afrika zit erop! Een onvergetelijke tijd met blijvend dierbare herinneringen.

Met slow travel reis je een versnelling lager. Je neemt de tijd om ergens echt te zijn, een plek te ervaren en kennis te maken met de bewoners.

Ontvang een voorstel op maat

Geef Judith je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

Let op: De lokale reisexpert van deze bestemming spreekt geen Nederlands, de communicatie zal daarom in het Engels verlopen. Het is geen probleem als je zelf liever in het Nederlands schrijft.

Let op: Oostenrijk kan alleen via het formulier op de betreffende pagina geboekt worden.

Let op: Het is momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Kirgizië.

Let op: Wales kan alleen via het formulier op de betreffende pagina geboekt worden.

Vliegtickets rondreis Zuid-Afrika

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Zuid-Afrika boeken. Door waar mogelijk te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. Judith geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Financiële garanties

Better Places is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reizen (SGR) en het Calamiteitenfonds, dit betekent voor jou financiële zekerheid.

Better Places garantie SGR Better Places garantie Calamiteitenfonds

 

logo voetafdrukIn plaats van compenseren wil Better Places de CO2-uitstoot van al haar reizen elk jaar met 5% verminderen.

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze maatregelen om veilig naar Zuid-Afrika te gaan en onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.

Bijzondere accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Zuid-Afrika maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat. 

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Reisadvies Zuid-Afrika

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Zuid-Afrika. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Zuid-Afrika

beste reistijd zuid-afrika

Beste reistijd Zuid-Afrika

Veelgestelde vragen workation

Zijn er geschikte werkplekken in Zuid-Afrika?

Is het internet in Zuid-Afrika betrouwbaar en snel?

Wat is het tijdsverschil tussen Zuid-Afrika en Nederland?

Het tijdsverschil tussen Zuid-Afrika en Nederland is heel beperkt. In de zomertijd is het in Zuid-Afrika dezelfde tijd als in Nederland. Enkel gedurende de wintertijd is het er 1 uur later. Ideaal dus!