Zuid Afrika met kinderen

21-daagse familiereis Zuid Afrika

Vanaf € 1185,-

  • Speciale reis voor families
  • Op safari in de Parken Kruger & Addo
  • Bijzonder uitstapje naar Swaziland

In deze 21-daagse rondreis Zuid Afrika met kinderen reis je per huurauto van Johannesburg naar Kaapstad. In Johannesburg kun je kennismaken met de stad en haar bekende township Soweto. Je rijdt over de Panoramaroute naar het Kruger National Park. Hier ga je een aantal dagen op safari en spot je typisch Afrikaanse dieren als neushoorns, buffels, giraffen, zebra’s en olifanten. Je maakt een uitstapje naar Swaziland en via St. Lucia kom je aan in de kustplaats Durban. Je vliegt naar Port Elizabeth en ontdekt Addo Elephant National Park, bekend om haar grote populaties olifanten. Via de bekende Garden Route kom je langs de struisvogelstad Oudtshoorn, de walvisstad Hermanus en de wijnvelden van Stellenbosch. Je reis eindigt in het kosmopolitische Kaapstad.

Stel je eigen rondreis Zuid Afrika met kinderen samen

Dit is een voorbeeldreis,  je kunt deze familiereis Zuid Afrika in overleg  aanpassen. Hiervoor kun je een reisvoorstel aanvragen, rechtstreeks bij Pascale, de Zuid Afrika specialist die er al jaren woont of stuur Pascale een mailtje via pascale@betterplaces.nl.

Route: Johannesburg – Dullstroom – Hoedspruit – Kruger National Park – Swaziland – St Lucia – Umhlanga – Addo Elephant National Park – Storms River – Oudtshoorn – Hermanus – Stellenbosch – Kaapstad

Dag 1 – Aankomst in Johannesburg
De rondreis Zuid Afrika met kinderen begint in Johannesburg. Bij aankomst ontmoet je de lokale vertegenwoordiger. Je ontvangt de benodigde informatie en je wordt naar je eerste accommodatie gebracht. Afhankelijk van het tijdstip van aankomst heb je de mogelijkheid om Johannesburg te verkennen.

Dag 2 – Johannesburg naar Dullstroom (300 km)
In de ochtend kun je ervoor kiezen een optionele excursie te maken. Je kunt Soweto bezoeken, de grootste en bekendste sloppenwijk van Zuid-Afrika. Met een eigen huurauto rijd je naar Dullstroom, waar je een cultureel centrum kunt bezoeken of een opvangcentrum voor roofvogels.

Dag 3 – Panorama Route naar Hoedspruit (300 km)
Vandaag rijd je over de Panorama route. Je stopt op een plaats genaamd God’s Window, een uitkijkpunt waar je bijna 300 meter in de diepte kunt kijken. Vervolgens kom je langs Blyde River Canyon, de op twee na grootste canyon ter wereld, waar je onder andere Bourke’s Luck Potholes vind, waterplasjes die volgens zeggen geluk brengen. Je eindigt de dag in Hoedspruit.

Dag 4 – Hoedspruit
Een vroege ochtend, want je gaat vandaag op safari. Tijdens de game drive kun je onder andere neushoorns, buffels, giraffen, zebra’s en antilopen tegenkomen.

Dag 5 – Hoedspruit naar Kruger National Park (150 km)
Je rijdt vandaag richting het zuiden, naar het bekende Kruger National Park. Dit park staat bekend als een van de best scorende parken qua safari beleving in Afrika, en je zult zelf ervaren waarom.

Dag 6 – Kruger National Park naar Swaziland (260 km)
Vandaag ga je de grens over naar Swaziland. Als je goed oplet kun je tussen de bergen de vorm van een krokodil herkennen. Je verblijft twee nachten in het Mlilwane Wildlife Sanctuary, een gebied waar meer dan 22 soorten dieren die op uitsterven stonden gered zijn.

Dag 7 – Swaziland vrije dag
Je hebt een vrije dag om de verschillende handwerkstalletjes te bezoeken. Je kunt optioneel ook een excursie maken dat het Swazi Secret Project bezoekt, een project waarbij je een Sangoma (traditionele heler) bezoekt en ziet hoe er producten van de omringende natuur worden gemaakt.

Dag 8 – Swaziland naar St Lucia (370 km)
Je rijdt weer terug de grens over naar Zuid-Afrika, waar je over de Elephant Coast Route naar St Lucia rijd. Hier vind je het Greater St Lucia Wetlands Park, een uniek park waar vele ecosystemen samenkomen en waar er dus veel verschillende dieren gespot kunnen worden. Je kunt optioneel gaan snorkelen of walvissen gaan spotten.

Dag 9 – St Lucia vrije dag
Deze vrije dag kan je gebruiken om de omgeving van St Lucia te verkennen. Er zijn vele activiteiten, waaronder paardrijden op het strand, een game drive in Hluhluwe-Imfolozi Game Reserve of een dag bij Muzi Pan Canoe Adventures, waar je kunt kanoën, vissen of vogels kunt spotten. Voor meer cultuur kun je een bezoek brengen aan de mensen van de Zulu cultuur.

Dag 10 – St Lucia naar Durban (230 km)
Je rijdt naar Durban, bekend om zijn aangename weer en zandstranden. Dit is een paradijs om te surfen, duiken of snorkelen. Bezoek de stad en leer over de Indiase bevolking, die hier in grote getale leeft. Je kunt ook het Ushaka Marine World, waar je leert over het zeeleven, of het stadion bezoeken.

Dag 11 – Durban vlucht naar Port Elizabeth
Je rijdt naar het vliegveld om je huurauto terug te brengen en je vliegt naar Port Elizabeth. Hier haal je opnieuw een huurauto op en rijd je naar Addo Elephant National Park. De Oostkaap is het gebied met de grootste biodiversiteit van Zuid-Afrika, en het heeft veel natuurreservaten. Dit gebied is beroemd om de Big 7: leeuw, olifant, buffel, neushoorn, luipaard, walvis en de witte haai.

Dag 12 – Addo Elephant National Park
Je staat vroeg op om zelf door het park te gaan rijden. Het park staat met name bekend om zijn grote kuddes olifanten, maar er zijn ook genoeg andere wilde dieren te spotten.

Dag 13 – Addo Elephant National Park naar Storms River (260 km)
Via de kustlijn en de bossen van Tsitsikamma rijd je naar Mossel Bay. In dit gebied kun je veel activiteiten ondernemen die allemaal gecertificeerd zijn door Fair Trade Tourism. Je kunt onder andere walvissen spotten, paardrijden, golfen, of een bezoek brengen aan een olifantencentrum.

Dag 14 – Storms River vrije dag
Tijdens deze vrije dag in Storms River kun je nog veel meer activiteiten ondernemen. Bezoek bijvoorbeeld de verschillende opvangcentra, onder andere voor apen, olifanten, cheetahs en vogels. In Tsitsikamma, op 300 km afstand, kun je een canopy tour ofwel boomtoptocht maken, of ga het water op met een kano. Je kunt ook verschillende lokale bevolkingsgroepen bezoeken om meer over hun manier van leven te leren.

Dag 15 – Storms River naar Oudtshoorn (150 km)
Vandaag rijd je verder naar het gebied genaamd de Karoo. Onderweg kom je langs diverse landschappen en eindig je in een droog gebied. Dit deel is wereldberoemd om het plaatsje Oudtshoorn, de struisvogelstad.

Dag 16 – Oudtshoorn naar Hermanus (360 km)
Je komt over de Xairy Blue Crane Route, een route gemaakt door de lokale boeren en natuurbeschermers om het leefgebied van deze zeldzame vogel te kunnen beschermen. Je kunt een omweg maken om over de zuidelijkste route in Zuid-Afrika te rijden, langs het Agulhas National Park, een park dat bekend staat om zijn indrukwekkende natuur. De dag eindigt in Walvisstad Hermanus.

Dag 17 – Hermanus naar Stellenbosch (100 km)
Je hoeft niet zo ver te rijden en kunt dus genieten van wat vrije tijd in Hermanus. Ga bijvoorbeeld paardrijden door de bossen, over de heuvels en naar het strand. Ga op zoek naar haaien en ander zeeleven tijdens een shark tour, of probeer walvissen te spotten. Je rijdt vervolgens tussen de wijnvelden door naar het centrum van de wijnindustrie: Stellenbosch. Breng optioneel ook een bezoek aan Franschhoek, het culinaire centrum van Zuid-Afrika.

Dag 18 – Stellenbosch naar Kaapstad (60 km)
Vandaag kun je de omgeving verkennen. Deze heeft naast de wijnboerderijen ook de Dwars River Escape Route de bieden. Dit is een route waar je langs verschillende lokale initiatieven komt, waaronder een kunstcentrum en boerderijen. Daarnaast kan je een wandeltocht maken door het natuurpark Assegaaibosch, een park van uitersten met grote vlaktes en steile bergen waar je grote kans hebt de rock agama te zien.

Dag 19 – Kaapstad vrije dag
Je hebt tijd om wat bij te komen na deze indrukwekkende reis. Kaapstad is een relaxte stad waar ook nog genoeg te doen is. Je kunt een bezoek brengen aan de vele attracties die de stad en omgeving te bieden heeft. In het schilderachtige Hout Bay kun je naast rustig luieren ook de zeehonden van Seal Island zien. Voor nog meer dieren kun je naar Boulders Beach, de thuisbasis van de Afrikaanse pinguïn. Neem aan het einde van de dag de kustroute tussen Noordhoek en Hout Bay. Deze route wordt Chapman’s Peak drive genoemd en staat bekend als een van de mooiste kustroutes ter wereld.

Dag 20 – Kaapstad vrije dag
Naast uitrusten heeft Kaapstad nog genoeg te bieden. De Tafelberg is een must-see, net als het Nationale Park van Kaap de Goede Hoop. Vanuit de vuurtoren hier heb je een prachtig uitzicht over False Bay. Je kunt Robben Island bezoeken, de beroemde gevangenis waar onder andere Nelson Mandela gevangen werd gehouden. Ook is het mogelijk op een township tour te gaan, waarbij je alles komt te weten over hoe de mensen hier leven.

Dag 21 – Vertrek vanuit Kaapstad
Vandaag is de laatste dag van deze rondreis door Zuid Afrika met kinderen, en keer je terug naar huis na deze onvergetelijke rondreis Zuid Afrika.

Avontuur in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is een fantastisch land. Met ruige kusten, indrukwekkende bergen, hippe steden en natuurlijk de Big Five is dit een echte droombestemming. Ga je voor actie, dan zit je in Zuid-Afrika ook goed. Bekijk hier de tien tips voor een reis vol avontuurlijke activiteiten.

Prijsinformatie rondreis Zuid Afrika met kinderen

Reisduur rondreis Zuid Afrika met kinderen21 dagen/20 nachten
Reissom rondreis Zuid Afrika met kinderenVanaf € 1185,- per persoon (op basis van 4 personen reizend in het laagseizoen)
InclusiefAutohuur 19 dagen, 17x ontbijt, 2x lunch, 2x diner, genoemde excursies
ExclusiefInternationale of binnenlandse vluchten, entrees parken, overige maaltijden, optionele excursies, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Accommodatie Zuid AfrikaOvernachtingen in een tweepersoonskamer of familiekamer
BijzonderhedenLet erop dat sinds juni 2015 kinderen volgens de wet voor reizen in Zuid-Afrika een geboortecertificaat dienen te hebben. Lees meer

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Pascale helpt je graag bij het samenstellen van jouw reis.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

Maak kennis met Pascale, de reisprofessionals die al jaren in Zuid-Afrika woont. Zij is gespecialiseerd in het organiseren van individuele reizen. Lees hoe je samen met haar je rondreis kunt samenstellen. Helemaal zoals je zelf wilt.

Lees meer

Vraag een reisvoorstel voor een individuele rondreis Namibie aan

Bij Better Places kun je je eigen rondreis Namibie samenstellen. Hiervoor kun je een reisvoorstel aanvragen, rechtstreeks bij Pascale, onze lokale reisexpert of stuur Pascale een mailtje via pascale@betterplaces.nl.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* indicates required

Je bent succesvol ingeschreven!