De voorpret en voorbereiding zijn een onmisbaar onderdeel van je reis. Bij Better Places voorziet je lokale reisexpert je na het boeken van praktische informatie voor jouw bestemming. Maar als echte reisliefhebbers hebben we natuurlijk nog meer leuke en handige tips om goed voorbereid op reis te gaan. Welke apps zijn onmisbaar onderweg? Hoe houd je het thuisfront op de hoogte van je belevenissen en welke podcast zet je onderweg aan? Met deze tips kan de voorpret direct beginnen.

De Grote Podcastlas

Alvast op weg naar je bestemming voordat je reis begint? Dat kan met De Grote Podcastlas. Drie sociaalgeografen nemen je in deze podcast mee op reis naar bestemmingen over de hele wereld, met in elke aflevering een ander land. In een uurtje tijd leer je over de geschiedenis, economie, politiek, de mooiste plekjes, de cultuur, muziek, lokale gerechten en nationale sport. Maar ook de eigenaardigheden en bijzondere feitjes. Maak kennis met jouw bestemming via hun enthousiaste verhalen en schat aan informatie. Met inmiddels 65 besproken landen is er een goede kans dat er een aflevering over jouw reisbestemming bij zit!

Voor de thuisblijvers: Polarsteps

Het thuisfront op de hoogte houden van al je avonturen? Dat kan veel leuker dan iedereen steeds berichtjes sturen met updates waar je bent. De Polarsteps reisapp houdt je hele route bij. Per bestemming kun je eenvoudig foto's uploaden en je ervaringen bijhouden. Zo kan je op een leuke en simpele manier je reis delen met de thuisblijvers. Bovendien heb je zo zelf bij thuiskomst een mooi digitaal reisdagboek, dat je ook nog eens makkelijk in een papieren album kunt laten vereeuwigen.

Reisapps kunnen handig van pas komen tijdens je reis. Bijvoorbeeld om makkelijker contact te leggen met de lokale bevolking. Bekijk al onze tips voor de beste reisapps.

Herken planten en dieren met natuurgidsjes

Ben jij als natuurliefhebber altijd benieuwd naar de bijzondere planten en dieren je tegenkomt? Het is sowieso een aanrader om op pad te gaan met een lokale gids, maar die heb je waarschijnlijk niet continu bij je. De natuurgidsjes of veldgidsen van natuurgidsjes.nl zijn daarom handig om altijd op zak te dragen. Deze opvouwbare determinatiekaarten met illustraties vertellen je van alles over de veelvoorkomende plant- en diersoorten op een bestemming. Met de handige checklist kan je na thuiskomst bovendien precies navertellen welke je allemaal gezien hebt.

Vegetarisch eten op reis met Happy Cow

Vegetarisch of vegan eten is een goede manier om je ecologische voetafdruk te verkleinen. Eet jij geen vlees of wil je graag op reis minder vlees eten? In sommige landen is het even zoeken naar de beste plekken voor een goede vega(n) maaltijd. De Happy Cow app maakt dit een heel stuk makkelijker door een overzicht te tonen van alle restaurants met een vegetarische of vegan menukaart. Vraag daarnaast ook je lokale reisspecialist om tips voor lokale gerechten die je als vegetariër met een gerust hart kunt bestellen!

Door minder of geen vis en vlees te eten tijdens je rondreis verklein je jouw impact op het milieu enorm. Wij helpen je op weg met handige en vooral lekkere tips voor vegetarisch eten op reis.

Leer de taal op je bestemming met Duolingo

Tijd overbruggen op het vliegveld of even iets nuttigs doen terwijl je op de achterbank zit? Leer een paar woordjes in de taal die op je bestemming wordt gesproken met de Duolingo app. Met korte en interactieve oefeningen leer je op een leuke manier lezen, spreken, luisteren en schrijven. Je zal zien dat de bevolking op je bestemming het enorm waardeert als je ze kunt begroeten en bedanken in hun eigen taal.

Een hervulbare waterfles mee

Kan je het kraanwater op je bestemming drinken of niet? Het is misschien wel de meest gestelde vraag tijdens de voorbereiding. Gelukkig zijn er op veel bestemmingen in accommodaties voorzieningen zoals waterfilters waar je veilig water kunt tappen voor onderweg. We adviseren daarom alle reizigers om een hervulbare waterfles mee te nemen. Door geen plastic flessen te gebruiken, bespaar je op reis veel plastic afval. Je lokale reisexpert kan je precies vertellen wat de situatie is op jouw bestemming.

 Zet jij je ook in om plastic afval op reis terug te dringen? Bekijk ons overzicht met tips om plasticvrij te reizen per land.

Duurzame bescherming in de zon

Op vakantie naar de zon? Dan is zonnebrandcrème natuurlijk onmisbaar in je koffer. Maar voordat je met een laag zonnebrandcrème op in zee springt, is het goed om te beseffen dat deze crèmes schade kunnen toebrengen aan de koraalriffen. Met een zonnebrandcrème op natuurlijke basis voorkom je dit. Bovendien is het ook nog eens beter voor je eigen huid. In de zonnebrandgids zie je in één oogopslag met welk merk je een duurzame keuze maakt.

We kennen allemaal wel die stress vlak voor de reis begint; ben ik niets vergeten? We stelden een ultieme inpaklijst samen die jou kan helpen goed voorbereid op reis te gaan.