Duurzaam reizen Indonesië

Bekijk de favoriete reisroute door dit Aziatische land van onze lokale reisexpert. Deze route van 29 dagen is gebaseerd op zowel eigen ervaringen, als op de feedback van onze reizigers. Een reis naar bijzondere plekken met unieke excursies en overnachtingen in kleinschalige hotels en homestays middenin de natuur. Zo lever je een bijdrage aan natuurbehoud én heb je een onvergetelijke vakantie.

Bekijk de beste Indonesië reis

Indonesië reizen op maat

Indonesië heeft super veel eilanden waarvan Java, Bali en Lombok het bekendst zijn. Maar ook andere eilanden als Flores en Sumba zijn de moeite waard. Ook reizen met kinderen is ideaal. Geniet van de stranden aan de zuidkust van Bali, ga fietsen in het groene binnenland en maak een wandeling door de rijstvelden bij Ubud of Sidemen. Onze lokale reisexperts Emile en Nettert kunnen je helpen jouw ideale reis samen te stellen, volledig aangepast aan je wensen. Emile en Nettert komen al jaren voor langere periodes in Indonesië en kennen het land inmiddels erg goed. Gebruik hun expertise om jouw reis naar Indonesië naar wens te maken. Bekijk onze Indonesië reizen om inspiratie op te doen en ontwerp je eigen reis met hulp van Nettert en Emile.

Waarom Indonesië?

Droom je ervan om orang-oetans in het wild te zien? Ben je dol op wandelen door dichte jungle en ben je op zoek naar rust en natuur? Dan is een rondreis Sumatra een aanrader. Op dit bijzondere eiland vind je de mooiste natuurparken, maar ook qua cultuur is er veel te beleven. Je kunt hier traditionele dorpen bezoeken, bijvoorbeeld op het prachtige eiland Samosir. Als duikliefhebber ben je in Noord-Sulawesi aan het juiste adres. Hier ligt namelijk één van de mooiste duikgebieden in Azië. Maar ook minder bezochte eilanden als Flores zijn prachtig en ideaal voor liefhebbers van cultuur én natuur. Rond Bajawa bezoek je traditionele dorpen, je kunt hiken naar ‘the lost village’ Wae Rebo, je bewondert indrukwekkende vulkanen en als afsluiter ga je op zoek naar de Komodo-varanen in Komodo National Park.

Waar moet je nu op letten voor een duurzame reis? We hebben speciaal daarvoor een checklist voor duurzaam reizen samengesteld!

Persoonlijke aandacht tijdens je Indonesië reis

Niet alleen voorafgaand aan de reis heb je persoonlijk contact met de lokale reisexpert. Ook tijdens je Indonesië reis zijn onze reisexperts makkelijk te bereiken via WhatsApp, telefoon en/of mail. In geval van problemen tijdens de reis kan er snel contact worden gelegd met de reisexpert. Zo sta je er nooit alleen voor!