Opstaan met het krakende geluid van verse sneeuw onder je schoenen en in slaap vallen met het dansende noorderlicht aan de hemel. Wie de vakantie naar de winterzon inruilt voor een echt winteravontuur, staat een onvergetelijke ervaring te wachten. Het noorden van Noorwegen, Zweden en Finland verandert elk jaar in een winters natuurparadijs vol bijzondere belevenissen. Met onze individuele winterreizen Lapland op maat maak je van je wintervakantie echt iets unieks. Bekijk hieronder enkele voorbeelden van onvergetelijke winterreizen in Lapland.

Bekijk alle winterreizen Lapland

Winterreis Fins Lapland

  • Wandel op sneeuwschoenen door de Taiga
  • Ga skiën in wintersportgebied Ruka
  • Overnacht in een zelfgebouwde quinzee sneeuwbungalow

Een van de laatste wildernissen van Europa, maar ook het land van sauna's, het noorderlicht en duizenden meren. Een reis door Finland in de winter is een groot avontuur. Vanuit Rovaniemi, de hoofdstad van het noorden, kan je alle kanten op voor bijzondere excursies. Ga skiën in Ruka, het grootste skigebied van Finland of wandel op sneeuwschoenen door de Taiga. Een hoogtepunt van elke wintervakantie in Fins Lapland is een overnachting in een zelf gebouwde quinzee (Finse sneeuwbungalow). 

Winterreizen Zweeds Lapland

  • Reis per trein naar de poolcirkel
  • Overnacht in een ijshotel
  • Spot het noorderlicht in nationaal park Abisko 

Ook in Zweden kan je met je eigen auto op een winters avontuur. In Zweeds Lapland ga je op sneeuwschoenen op zoek naar wolvensporen of overnacht je in een ijshotel. De kou is geen reden om binnen te blijven. Sterker nog; je verkent het wonderschone Zwarte Rivierdal per kano. Abisko is de uitvalsbasis voor avonturiers die het noorderlicht najagen. In Zweden heb je bovendien de kans om per trein naar de poolcirkel te reizen. Je overnacht in een slaapcoupé en vertrekt vanuit Stockholm om de volgende ochtend wakker te worden in de compleet andere wereld van Zweeds Lapland!

Om sneeuwzeker te zijn én de grootste kans te hebben op het spotten van het noorderlicht, is het goed om rekening te houden met de beste reistijd voor je winterreis. Bekijk hier de beste reistijd voor het noorden van Zweden, Finland en Noorwegen.

Winterreis Noord-Noorwegen

  • Bezoek eilandengroep de Lofoten
  • Vaar met de iconische Hurtigruten langs de fjordenkust
  • Maak kennis met de Sami bevolking

De winter in Noord-Noorwegen meemaken is iets wat je nooit meer vergeet. Het ruige landschap van grillige fjorden en immense leegte maakt een onuitwisbare indruk. Tijdens een winterreis Noorwegen verken je het mooiste van het noorden. Daarbij mag de Lofoten eilandengroep niet ontbreken. Het iconische Hurtigruten schip vaart je langs de adembenemende fjordenkust, met een beetje geluk zelfs terwijl het noorderlicht aan de hemel danst. Je verkent de stad Trømso en maakt kennis met de Sami om van alles te leren over hun bijzondere cultuur en gebruiken.

Het noorderlicht in Lapland

Een hoogtepunt tijdens alle winterreizen Lapland is het noorderlicht zien. Zowel in Finland, Zweden als Noorwegen heb je in de wintermaanden maar ook in het najaar en het vroege voorjaar een goede kans om dit lichtspektakel te aanschouwen. Tijdens jouw unieke wintervakantie krijg je natuurlijk tips mee om het noorderlicht te spotten. Je beleving wordt nog extra bijzonder door te overnachten met zicht op de sterrenhemel, zoals in een glazen huis in Zweden of op het Hurtigruten schip in de Lofoten in Noorwegen. 

 Bij Better Places vinden we het belangrijk dat dierenwelzijn voorop staat bij alle excursies waarbij dieren zijn betrokken. We hanteren dan ook een streng beleid voor dierenwelzijn

Wat ga je doen tijdens onze winterreizen in Lapland?

Koud of niet, in het noorden van Zweden, Finland en Noorwegen is in de wintermaanden zoveel te beleven dat je de hele dag buiten wil zijn. Er zijn veel bijzondere activiteiten te doen tijdens onze winterreizen Lapland. Voor alle reizen geldt dat je elanden kunt spotten, de natuur in kan trekken op sneeuwschoenen of een razendsnelle sledetocht met husky's maakt. Ook een ontmoeting met de Sami, de inheemse bevolking van Lapland, is tijdens elke reis onvergetelijk. Aan het eind van een actieve dag is het heerlijk thuiskomen bij het haardvuur of in de sauna. Of ga je toch nog even op zoek naar het magische noorderlicht? Onze reisexperts in Lapland kennen de regio als geen ander en helpen je aan unieke Lapland excursies die aansluiten bij jouw wensen.