Boeken zonder zorgen

Better Places hanteert tijdelijk zeer flexibele boekingsvoorwaarden. Lees er alles over op deze pagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) 

Better Places is aangesloten bij het SGR. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen al onze reizen onder de garantie van SGR. De SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is zijn vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.

Je kunt ons lidmaatschap controleren via www.sgr.nl, via het vakje ‘zoeken op deelnemer’. Ons deelnemersnummer is 3688.

ANVR 

Better Places is aangesloten bij het Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen en bij de Vereniging van ANVR reisorganisatoren onder nummer 05404. De ANVR hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van de reizen en van de informatie daarover. Al onze reizen worden aangeboden onder de ANVR-reizigersvoorwaarden. Via bovenstaande link zijn de meest actuele reis- en boekingsvoorwaarden te downloaden.

In de reisvoorwaarden zijn de rechten en plichten van reiziger en reisbureau op zorgvuldige wijze vastgelegd. Als je een reis boekt, dan is het aan te raden deze voorwaarden goed door te lezen. Artikel 9, lid 2 van deze voorwaarden geeft aan dat reisbureaus annuleringsvoorwaarden mogen hanteren die specifiek op de organisatie zijn toegesneden. Op het boekingsformulier dient aangevinkt te worden dat er kennis is genomen van en akkoord gegaan wordt met de Better Places reisvoorwaarden.

Calamiteitenfonds 

Better Places is aangesloten bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen. Binnen de grenzen van de garantieregeling van het Calamiteitenfonds vallen al onze reizen onder de garantie van het Calamiteitenfonds. Deze garantie houdt in dat je als consument die deelneemt aan een door ons georganiseerde reis:
– (een deel van) je reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren;
– de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij je vervroegd moeten repatriëren.

Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis. Dit moet door het calamiteitenfonds bevestigd worden tot calamiteit.

Reisvoorstel / offerte

Onze reisvoorstellen zijn 14 dagen geldig. Bij offertes die langer lopen, behoudt Better Places het recht van aanpassing van de reissom.

Boeking en reisbescheiden

Boeken doe je door op onze site een boekingsformulier in te vullen. Controleer altijd of de gegevens in het boekingsformulier correct zijn en of alle namen goed zijn gespeld, zoals in het paspoort. Dit is je eigen verantwoordelijkheid. Klopt er iets niet, laat het ons meteen weten.

Na het ontvangen van het boekingsformulier gaat de lokale reisexpert aan de slag met de reserveringen. Mocht het voorkomen dat een bepaalde excursie of hotel niet beschikbaar is, dan krijg je een alternatief voorstel. Het is mogelijk dat hier meerkosten aan verbonden zijn.

Tot 24 uur na de verzenddatum van het boekingsformulier kan er vrijblijvend worden geannuleerd. Boek je korter dan 8 weken voor de vertrekdatum, dan vervalt het recht op vrijblijvende annulering.

Je factuur ontvang je normaal gesproken binnen 5 werkdagen na het invullen van het boekingsformulier.

De reisinformatie en vouchers ontvang je zo’n 10 dagen voor vertrek van je lokale reisexpert. Tickets voor vervoermiddelen worden in de meeste gevallen lokaal overhandigd.

Wijziging door de reiziger

Mocht je, na het ontvangen van de factuur, nog iets willen wijzigen, dan kan dit in overleg. We bekijken de mogelijkheden, maar moeten, naast de eventuele extra kosten, altijd wijzigingskosten in rekening brengen van €27,- per boeking. Daarnaast moet je rekening houden met annuleringskosten.

Diverse kosten

De reserveringskosten voor een landarrangement bedragen €25,- per persoon, met een maximum van €75,- per boeking. Daarnaast komt er per boeking €2,50 bij voor het calamiteitenfonds (voor een maximum van 9 personen). Bij boekingen met meer dan 9 personen, wordt er voor iedere 9 personen €2,50 in rekening gebracht. Vanaf 1 februari 2021 geldt er een bijdrage voor het SGR van €5,- per persoon.

Betalen

Betalen gaat online via iDeal. Bij de factuur ontvang je van ons een betaallink. Je kunt er tevens voor kiezen om de betaling over te maken via internet bankieren. Betaal je vanuit het buitenland (m.u.v. België), doe dan een internationale bankoverschrijving. Andere betaalvormen (contant, PayPal, creditcard) bieden wij niet aan.

Je aanbetaling bedraagt 25% van de totale reissom. Op sommige bestemmingen kunnen afwijkende voorwaarden gelden:

  • Als binnenlandse vluchten zijn opgenomen in het reisschema dienen deze in zijn geheel vooruitbetaald te worden. Hierdoor is de aanbetaling 25% + 100% van de binnenlandse vluchten.
  • Voor de Galápagos Eilanden geldt dat een betaling van 100%  van de reissom bij boeking.
  • Op een aantal bestemmingen gelden afwijkende voorwaarden met betrekking tot betaling. Ook hotels kunnen afwijkende voorwaarden hanteren. Deze afwijkende voorwaarden worden bij de offerte aangegeven.

De aanbetaling dient binnen 7 dagen op onze rekening binnen te zijn onder vermelding van je factuurnummer. Het restant maak je 8 weken voor vertrek aan ons over. Hiervoor ontvang je 9 weken voor vertrek een betaallink van ons. Als je korter dan 8 weken voor vertrek boekt, vervalt de aanbetaling en maak je de gehele reissom per omgaande te aan ons over.

We gaan uit van het principe “geen bericht is goed bericht” en sturen daarom geen aparte betaalbevestigingen. Enkel wanneer er iets mis is gegaan, krijg je van ons bericht. We versturen geen aparte factuur voor de eindbetaling, maar je krijgt vooraf wel een mail ter herinnering.

Boeken van vluchten 

Je hebt bij Better Places de vrijheid om zelf je ticket te boeken. Kijk voor meer informatie op onze website. Je reisspecialist zorgt na het ontvangen van jouw vluchtgegevens voor een goede aansluiting op je reisplan.

Boeken van treintickets

Wil je duurzaam met de trein naar je bestemming reizen? Better Places werkt samen met The Train Traveller. Hier kun je terecht voor bijna alle treintickets binnen Europa en daarbuiten. De treinexperts van The Train Traveller kennen de verschillende boekingsssytemen op hun duimpje en weten zo de beste prijs voor treintickets te vinden. Alles wordt voor je geregeld, dus je hoeft zelf niet te puzzelen.

Beschikbaarheid accommodaties en huurauto's

Houd er rekening mee dat de reisspecialist pas definitief kan reserveren op het moment van boeken. Het kan soms voorkomen dat een accommodatie niet beschikbaar is. In dat geval wordt uitgeweken naar een ander hotel of zal er een prijswijziging plaatsvinden. Ditzelfde geldt voor huurauto's. Natuurlijk probeert de reisspecialist dit te voorkomen en doet je reisspecialist dit altijd in overleg.

Reis- en annuleringsverzekeringen

We raden je aan goed te kijken naar reis- en annuleringsverzekeringen. Bij Better Places is het hebben van een reisverzekering verplicht. Een annuleringsverzekering is niet verplicht, maar wel aan te raden. Indien je geen verzekering hebt, is het verstandig om zo snel mogelijk na boeken een verzekering af te sluiten. Better Places biedt geen verzekeringen aan. Lees hier meer over verzekeren.

Avontuurlijke reizen in verre landen

In verre landen hebben mensen andere gebruiken en gewoonten en een andere mentaliteit. Daardoor gaan de dingen soms anders dan je verwacht. Wet en ANVR-reizigersvoorwaarden spreken over ‘verwachtingen die de reiziger op grond van de overeenkomst redelijkerwijs mag hebben’. De keuze voor een avontuurlijke reis betekent de keuze voor een zeker risico. De lokale omstandigheden op de bestemmingen en het avontuurlijk karakter van de reizen kunnen ons dwingen de reis aan te passen. Als wij, of onze lokale agenten hun toevlucht moeten nemen tot alternatieven kun je er van op aan dat we proberen de kwaliteit van de reis zoveel mogelijk te handhaven of zelfs te verbeteren.

Paspoorten, visa en gezondheid

Op onze website geven we algemene informatie over paspoorten, visa en gezondheid verstrekt. Je bent zelf verantwoordelijk om bij vertrek en tijdens de reis in bezit te zijn van een geldig paspoort en eventueel benodigde visa. Daarbij moet je tijdig controleren of de eerder verkregen informatie correct is. Voor verschillende landen gelden verschillende adviezen en voorschriften op het gebied van gezondheid. Wij zijn niet medisch onderlegd en mogen hierover geen officiële uitspraken doen. Win zelf medische informatie in bij een vaccinatiepoli, GGD of huisarts. Baseer je dus niet alleen op onze informatie. Ook zorg je er zelf voor dat je voorafgaand aan de reis tijdig de benodigde vaccinaties en profylaxe hebt.

Annuleringsvoorwaarden

Nadat je een reis hebt geboekt kan het gebeuren dat je je reis moet annuleren of onderbreken. Better Places brengt je dan annuleringskosten in rekening. Wij hanteren annuleringsvoorwaarden die specifiek op onze organisatie zijn toegesneden. NB: voor reizigers die hebben omgeboekt vanwege corona gelden speciale voorwaarden. Zie het kopje ‘annuleringsvoorwaarden indien je vanwege corona je reis hebt omgeboekt’.

Bij annulering is iedere reiziger de volgende bedragen verschuldigd:
– minimaal 56 dagen voor de vertrekdatum van de reis bedragen de annuleringskosten 20% van de reissom met een minimum van € 200,-
– Van 29 t/m 55 dagen voor de vertrekdatum van de reis is de cliënt een bedrag verschuldigd van 50% van de reissom, met een minimum van € 200,-.
– Van 14 t/m 28 dagen voor de vertrekdatum van de reis is de cliënt een bedrag verschuldigd van 75% van de reissom met een minimum van € 200,-.
– Van 0 t/m 13 dagen voor de vertrekdatum van de reis zullen we 100% van de reissom in rekening brengen.

Indien er binnenlandse vluchten zijn opgenomen in de boeking zal ongeacht het moment van annulering 100% van de vluchtsom in rekening worden gebracht. Ook voor de Galápagos Eilanden geldt dat bij annulering 100% van de reissom in rekening wordt gebracht. Op een aantal bestemmingen gelden eveneens 100% annuleringskosten voor bepaalde onderdelen, zoals voor treintickets, permits of de Inca Trail. Aangezien deze verschillen per bestemming, benoemen onze experts deze afwijkende zaken in het reisschema.

Annulering van de reisovereenkomst dient altijd schriftelijk (per brief of email) te gebeuren. Met een annuleringsverzekering waar je jezelf vrij van deze kosten bij een geldige reden om te annuleren (ter beoordeling aan de verzekeraar).

Deelannulering

Als een reis voor meerdere personen geboekt is, en 1 of meer personen annuleren, is er sprake van een deelannulering. Bij een deelannulering kan het zijn dat de overige deelnemers meerkosten moeten betalen, omdat de bezetting in de accommodatie is veranderd en/of de vaste kosten over minder personen verdeeld worden.

Annuleringsvoorwaarden indien je vanwege corona je reis hebt omgeboekt

Voor omgeboekte reizen naar een latere datum geldt dat de annuleringskosten van deze reis gelijk blijven aan die van de oorspronkelijk geboekte reis. Dit geldt totdat voor de omgeboekte reis een nieuwe termijn voor annuleringskosten wordt bereikt waarna deze van kracht worden.

Wisselkoersen

Indien de wisselkoersen die betrekking hebben op de reis tot 20 dagen voor vertrek substantieel gewijzigd zijn ten opzichte van het moment van boeking, hebben we het recht de prijs te verhogen met maximaal 8 %. Je kunt de reis dan niet kosteloos annuleren. Indien de gewijzigde wisselkoersen leiden tot een substantiële daling van de kosten heb je recht op een prijsverlaging. Zie ook artikel 5.4 en 5.5 van de ANVR reisvoorwaarden.

Entreegelden

In sommige reizen zijn entreegelden opgenomen. Deze worden als apart bedrag op de factuur vermeld. Het kan helaas soms voorkomen dat de entreegelden plotseling omhoog gaan. Wij hebben hier helaas geen invloed op, aangezien entreegelden voor bijvoorbeeld Nationale Parken door de overheid worden vastgesteld. Wij houden ons het recht voor de verhoging door te voeren.

Duurzaam op reis 

Compensatie
Better Places compenseert de CO2 uitstoot van de gehele reis, inclusief de vlucht die je zelf boekt. Dit wordt geïnvesteerd in een project met Gold Standard: momenteel de hoogste standaard voor CO2 rechten. 

Help mee de aarde te vergroenen
Better Places werkt samen met JustDiggit om de negatieve effecten van klimaatverandering tegen te gaan. Bij boeking vragen wij of je een bedrag wilt doneren voor het vergroenen van onze aarde. Uiteraard is dit op vrijwillige basis.Lees meer over JustDiggit

Bescherming van je gegevens

Wij waarborgen en respecteren je privacy, door naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens. Dit houdt in dat je persoonsgegevens slechts gebruikt worden voor het doel waarvoor ze bedoeld zijn en dat je persoonsgegevens door ons beschermd worden. Ieder ander gebruik van je persoonlijke gegevens, in het bijzonder de verkoop ervan aan derden, is uitdrukkelijk uitgesloten.