Reiservaringen Costa Rica

Duurzame reizen Costa Rica

Bekijk de favoriete reisroute door dit Midden-Amerikaanse land van onze lokale reisexpert. Deze route van 24 dagen is gebaseerd op zowel eigen ervaringen, als op de feedback van onze reizigers. Een reis naar bijzondere plekken met unieke excursies en overnachtingen in kleinschalige hotels en lodges middenin de natuur. Zo lever je een bijdrage aan natuurbehoud én heb je een onvergetelijke vakantie.

Bekijk de ultieme Costa Rica reis 

Actieve en bijzondere Costa Rica reizen

Of je nou wilt genieten van de prachtige natuur in Costa Rica, een avontuurlijke self-drive wilt doen, met kinderen op stap bent of op zoek bent naar luxe en relaxen. In onze voorbeeldreizen Costa Rica kan je ideeën opdoen voor jouw reis. Onze lokale reisexpert Miranda kan je helpen jouw ideale reis samen te stellen, volledig gepersonaliseerd. Miranda woont in Costa Rica en kent de bestemming door en door. Gebruik haar expertise om jouw reis naar Costa Rica naar wens te maken. Bekijk onze Costa Rica reizen om inspiratie op te doen en ontwerp je eigen reis, helemaal op maat.

Waarom Costa Rica?

Costa Rica (vertaald als "rijke kust") staat bekend om zijn prachtige flora en fauna. Dit Midden-Amerikaanse land met kustlijnen aan het Caribisch gebied en de Stille Oceaan is vol stranden, vulkanen en biodiversiteit. Fluorescerende kikkers, jaguars, schildpadden en zeldzame vogels zijn er te spotten. De hoofdstad San Jose is de thuisbasis van culturele instellingen zoals het Pre-Columbian Gold Museum. Daarnaast is ongeveer een kwart van het land bedekt met beschermde jungle, vol met wilde dieren. Activiteiten als kajakken, raften, wandelen over vulkanen en wandelingen in de jungle zijn er in overvloed te doen. Costa Rica wordt vaak genoemd als een van de voorlopers op het gebied van duurzaamheid, bescherming van het milieu wordt door de Costa Ricaanse overheid dan ook gezien als een prioriteit.

Waar moet je nu op letten voor een duurzame reis? We hebben speciaal daarvoor een checklist voor duurzaam reizen samengesteld!

Costa Rica reizen met kinderen

Costa Rica is een paradijs voor liefhebbers van natuur en dieren. Kijk hoe zeeschildpadden hun eieren leggen op het strand, wandel tussen de boomtoppen van het tropisch regenwoud en spot groene kikkers, apen en luiaards. Costa Rica geldt als het veiligste land van Midden-Amerika en je kunt makkelijk rondreizen met een huurauto. 

Persoonlijke aandacht tijdens je Costa Rica reis

Niet alleen voorafgaand aan de reis heb je persoonlijk contact met de lokale reisexpert. Ook tijdens je Costa Rica reis zijn onze reisexperts makkelijk te bereiken via WhatsApp, telefoon en/of mail. In geval van problemen tijdens de reis kan er snel contact worden gelegd met de reisexpert. Zo sta je er nooit alleen voor!