Duurzaam reizen maken we samen mogelijk

Samen zorgen we ervoor dat we met onze reizen de wereld een beetje mooier maken.
Dat doen we volgens deze drie principes:

Ondersteun en promoot lokale initiatieven

  • Verblijf in kleinschalige accommodaties
  • Eet in lokale restaurants
  • Maak gebruik van lokale gidsen

Verminder de CO2-uitstoot van je vakantie

  • Neem de trein in plaats van het vliegtuig
  • Eet geen of minder vlees
  • Boek een directe vlucht

Bescherm, toon respect en reis plasticvrij

  • Gebruik zo min mogelijk wegwerpplastic
  • Bescherm de biodiversiteit
  • Bekijk wilde dieren in het wild

1. Ondersteun en promoot lokale initiatieven

Wat jij kan doen: Kies voor kleinschalige accommodaties en homestay's, eet in lokale restaurants, koop souvenirs die gemaakt zijn op de bestemming en onderneem activiteiten die georganiseerd worden door lokale ondernemers.
Wat wij doen: Onze reizen worden georganiseerd door lokale reisexperts die samenwerken met partners en ondernemers uit het land van bestemming. Zij hebben allemaal een focus op duurzaam reizen. Wij maken geen gebruik van grootschalige hotels en zorgen voor een eerlijk loon en goede arbeidsomstandigheden. Wij bieden geen excursies waarbij gebruik gemaakt wordt van kinderarbeid. Wij doneren regelmatig geld aan lokale NGO's en andere organisaties die kwetsbare bewoners ondersteunen.

Zo zorgen we voor werkgelegenheid, stimuleren we de lokale economie en weten we zeker dat jouw euro's goed terechtkomen.

 

2. Verminder de CO2-uitstoot van je vakantie

Wat jij kan doen: Het minimaliseren van je CO2-uitstoot is een belangrijk onderdeel van duurzaam reizen. Maak je een verre reis? Ga dan zo lang mogelijk en boek een directe vlucht naar bestemming. Wissel je verre reizen af met een vakantie dichter bij huis en kies dan voor de trein of (elektrische) auto. Eet minder of geen vlees en kies voor activiteiten met een minimale uitstoot.
Wat wij doen: In 2020 tekenden wij de Tourism Declares Climate Emergency, waarmee we beloven onze CO2-uitstoot met 55% te verminderen voor 2030. Wij zijn gestopt met het compenseren van de CO2-uitstoot. In plaats daarvan willen wij de CO2-uitstoot van onze reizen elk jaar met 5% reduceren. We bieden avontuurlijke (trein)reizen in Europa aan, als volwaardig alternatief voor een verre reis. Om de energietransitie te versnellen, investeren wij voor elke reiziger die bij Better Places boekt een bedrag in een innovatiefonds voor een leefbare planeet. voor duurzame energie en behoud van biodiversiteit.

Zo beperken we zoveel mogelijk de negatieve effecten van reizen op het milieu, zonder dat het ten koste gaat van je reisplezier.

 

3. Bescherm, toon respect en reis plasticvrij

Wat jij kan doen: Vermijd activiteiten waarbij interactie met dieren mogelijk is. Loop of fiets op de paden en gooi afval in de prullenbak. Respecteer lokale normen en waarden en neem een hervulbare waterfles mee op reis.
Wat wij doen: Wij bieden alleen mens- en diervriendelijke excursies aan en organiseren reizen die van de gebaande paden af gaan, om overtoerisme te voorkomen. Wij informeren reizigers over lokale gebruiken en risico's. Reizigers die beloven geen plastic flessen te kopen tijdens hun reis krijgen een gratis filterfles. We helpen lokale ondernemers om minder wegwerpplastic te gebruiken en doneren regelmatig tappunten voor veilig drinkwater.

Zo beschermen we de biodiversiteit, helpen we culturen te behouden en voorkomen we vervuiling van de leefomgeving van de lokale bewoners.

Alle blogs over duurzaam reizen

Veelgestelde vragen over duurzaam reizen

Duurzaam reizen, hoe doe je dat?

Hoe zorg ik voor minder CO2-uitstoot tijdens mijn reizen?

Hoe draagt slow travel bij aan duurzaam reizen?

Hoe kan ik minder plastic gebruiken tijdens mijn reis?