Duurzaam reizen maken we samen mogelijk

Samen zorgen we ervoor dat we met onze reizen de wereld een beetje mooier maken.
Dat doen we volgens deze drie principes:

Verminder de CO2-uitstoot van je vakantie

Jij: Ga minder vaak en langer op reis, wissel een verre reis af met een avontuur dicht bij huis, boek een directe vlucht of neem de trein als dat kan. Compenseer je reis.
Wij: In 2020 tekenden wij de Tourism Declares Climate Emergency, waarmee we beloven onze CO2-uitstoot met 55% te verminderen voor 2030. Wij leggen onszelf een vrijwillige vliegtaks op en investeren de opbrengst in duurzame energieprojecten. We meten de CO2-uitstoot van onze reizen en compenseren het gehele reisarrangement. Dat is inclusief vlucht, accommodaties en vervoer ter plekke. We bieden avontuurlijke (trein)reizen in Europa aan, als volwaardig alternatief voor een verre reis.

Zo beperken we zoveel mogelijk de negatieve effecten van reizen op het milieu, zonder dat het ten koste gaat van je reisplezier.

 

Bescherm, toon respect en reis plasticvrij

Jij: Vermijd activiteiten waarbij interactie met dieren mogelijk is. Loop of fiets op de paden en gooi afval in de prullenbak. Eet vegetarisch, respecteer lokale normen en waarden en neem een hervulbare waterfles mee op reis.
Wij: Wij bieden alleen mens- en diervriendelijke excursies aan en organiseren reizen die van de gebaande paden af gaan, om overtoerisme te voorkomen. Wij informeren reizigers over lokale gebruiken en risico's. Reizigers die beloven geen plastic flessen te kopen tijdens hun reis krijgen een gratis filterfles. We helpen lokale ondernemers om minder wegwerpplastic te gebruiken en doneren regelmatig tappunten voor veilig drinkwater.

Zo beschermen we de biodiversiteit, helpen we culturen te behouden en voorkomen we vervuiling van de leefomgeving van de lokale bewoners.

 

Veelgestelde vragen over duurzaam reizen

Duurzaam reizen, hoe doe je dat?

Hoe zorg ik voor minder CO2-uitstoot tijdens mijn reizen?

Hoe draagt slow travel bij aan duurzaam reizen?

Hoe kan ik minder plastic gebruiken tijdens mijn reis?