Wij zijn Saskia Griep, Esther Altena, Dianthe Heddes, Lisanne van der Willigen, Nynke Hoogma en Daisy Scholte. Reizen is onze passie. Dankzij onze reiservaring en ons werk in de reisbranche weten we wat reizigers én lokale mensen belangrijk vinden. We helpen je graag om onze mooie wereld op een heel bijzondere, verantwoorde manier te ontdekken. Lees hier meer over de maatschappelijke en duurzame missie van Better Places, lees het interview of luister het radio interview.

Jarenlang werkten we in de reisbranche. We reisden de hele wereld rond. En we kwamen tot de conclusie dat het mogelijk is: reizen kan de wereld mooier maken. Niet alleen voor reizigers, maar ook voor de lokale bevolking. Daarom zetten we Better Places op. Want we willen dat toerisme iets betekent: voor jou én voor lokale mensen. Voor jou omdat je reis een onvergetelijke ervaring is, en voor de mensen ter plaatse omdat jouw bezoek hen inkomen oplevert. We willen bovendien de negatieve effecten van toerisme beperken. Zorgen dat de omgeving van de lokale inwoners een prettige plek blijft. Dat is verantwoord reizen. En dat is onze passie.

Better places for people to live in, and better places to visit

Saskia
Saskia Griep
CEO & Founder
Dianthe
Dianthe Heddes
Marketing Technologist
Daisy
Daisy Scholte
Content specialist
lisanne
Lisanne van der Willigen
Operations & Service, Regiocoördinator Zuid-Amerika
esther
Esther Altena
Regiocoördinator Midden-Amerika, Afrika en Midden-Oosten
nynke
Nynke Hoogma
Regiocoördinator Zuid-Oost Azië & Europa

Social Enterprise

Better Places is een Social Enterprise. Wij zijn een duurzame reisorganisatie met een maatschappelijk en duurzame missie. We zijn Better Places niet begonnen om veel geld te verdienen. Maatschappelijke winst voor iedereen, daar gaat het ons om. Lees hier meer over Better Places als Social Enterprise. Bij Better Places vindt je geen dure advertenties of glossy brochures, maar wel persoonlijke aandacht, vakmanschap en eerlijke prijzen. We geloven in een wereld waar er plaats is voor inspirerende producten en bedrijven, opgebouwd door trotse lokale ondernemers. Het zijn hun verhalen en producten die je reis uniek maken.

Duurzaam ondernemen

Bij Better Places geloven we in ondernemen om de wereld een beetje beter te maken. Door direct te boeken bij een lokale organisatie komt er meer geld op de bestemming zelf terecht en ben jij verzekerd van een bijzondere reiservaring. Onze reisexperts werken volgens de duurzaamheidseisen van Travelife. Ook is Better Places de eerste reisorganisatie in Nederland met een internationale B Corp certificering.

Het gewone is bijzonder

We vinden het belangrijk dat je als reiziger een land leert kennen. Dat je in contact komt met de lokale bevolking. Dat je het leven op een plek echt kunt ervaren. Want wat in een ander land heel gewoon is, is voor ons vaak bijzonder. Daarom werken we samen met geselecteerde lokale reisexperts en brengen je rechtstreeks met hen in contact, zodat je samen je reis kunt ontwerpen.

Bewust individueel reizen

Better Places kiest bewust voor individuele reizen. Want juist dan kun je gemakkelijk contact maken met de lokale bevolking. En slaap je in kleinschalige familiehotelletjes, lodges, of als je wilt, bij de mensen thuis (homestay). Zo is er volop ruimte voor persoonlijke aandacht.

Kennis en ervaring delen

Voor lokale reisprofessionals is het vaak lastig om te concurreren met grote touroperators. Terwijl hun reisaanbod wel goed aansluit bij de behoefte van reizigers aan authentieke ervaringen. We willen deze lokale professionals graag de kans geven om te groeien, hun kennis te delen en ervoor te zorgen dat jij, als enthousiaste reiziger bijzondere ervaringen opdoet. Daarbij hechten we er veel waarde aan dat al onze partners op een duurzame manier werken. 100% duurzaamheid is in het toerisme nog niet mogelijk, maar wij willen toch het verschil proberen te maken.

Responsible Tourism Award

Better Places won in 2021 de Responsible Tourism Award voor Decarbonising Travel & Tourism, oftewel het koolstofarm maken van reizen en toerisme. De juryleden waren onder de indruk van het uitgebreide scala aan manieren waarop we actief de ecologische voetafdruk van de georganiseerde reizen verkleinen, evenals de transparante en gemakkelijk te begrijpen communicatie over de positieve en negatieve milieueffecten van onze reizen.

Internationale duurzame reisorganisatie

De reizen van Better Places zijn ook boekbaar voor Duitse reizigers. Op de Duitse markt opereren wij onder de naam Fairaway.