Als je op vakantie gaat, wil je natuurlijk graag lekker weer. Daarnaast wil je het liefst dat het niet te druk is. Ook voor de bestemming zelf is het beter als het toerisme beter over het jaar gespreid is. Daarom kijken wij voor beste reistijd niet alleen naar het weer, maar ook naar de drukte in de verschillende maanden. Bekijk hieronder het overzicht van de beste reistijd per maand.

De maanden januari tot en met juni zijn voor veel bestemmingen heel geschikt om te reizen. In deze periode is het minder druk dan in de zomermaanden en zijn de tickets vaak goedkoper. Landen rond de evenaar hebben geen zomer- en winterseizoen. Voor deze landen is het van belang om rekening te houden met de regentijd. Een ideale periode is net na de regentijd: het landschap is dan lekker groen en het is vaak zonnig.

Schoolvakanties en feestdagen

Neem een kijkje wanneer de schoolvakanties en feestdagen zijn in Nederland en België.

Reizen in de Voorjaarsvakantie

Ben je gebonden aan de schoolvakanties en wil je er even tussenuit? Wij tippen de mooiste bestemmingen voor reizen in de voorjaarsvakantie.

Reizen in de Meivakantie

Wat dacht je van een rondreis in de meivakantie? Want er is niets fijner dan het vooruitzicht van een weekje avontuur tussen het drukke werkleven en de bergen huiswerk door. Wij vertellen je welke bestemmingen perfect zijn voor reizen in de meivakantie met het hele gezin.

Reizen in de Herfstvakantie

Wij vertellen je welke bestemmingen perfect zijn voor reizen in de herfstvakantie.

Reizen in de Kerstvakantie

Vier de feestdagen in het buitenland! Ga je voor een winterwonderland in Europa? Of maak je de thuisblijvers jaloers met een kerstdiner in je korte broek? Wat het ook wordt, reizen in de kerstvakantie is altijd een goed idee. Wij inspireren je met de mooiste voorbeeldreizen.

Reis buiten het hoogseizoen en bezoek niet alleen de bekende hoogtepunten.

Voordelen van reizen in voor- of naseizoen

Wil je de drukte vermijden als je op reis bent? Dan kun je de maanden juli en augustus beter overslaan. Er zijn een heleboel goede redenen om te reizen in het voor- of naseizoen. Lees hier meer.

Beste reistijd per bestemming