Verzekeren;
Hoe, waarom & wanneer?

Wij raden je aan om bij het boeken van een reis goed te kijken naar de verzekeringen. Mocht er onverhoopt iets gebeuren tijdens de reis of voor aanvang van de reis, dan kan dat veel geld kosten. Door het afsluiten van een verzekering voorkom je hoge uitgaven. Er zijn twee verzekeringen: een reisverzekering en een annuleringsverzekering. Boek je bij ons een reis, dan is het verplicht om een reisverzekering af te sluiten. Een annuleringsverzekering is niet verplicht, maar wel aan te raden bij een hoge reissom. Let op: een annuleringsverzekering dien je binnen 7 dagen na boeking af te sluiten. 

Hieronder lees je meer over beide verzekeringen.

Reisverzekering

Boek je een rondreis, dan is het verplicht om een goede reisverzekering af te sluiten. Dit kan op ieder gewenst moment voor vertrek. Met een reisverzekering ben je verzekerd voor financiële schade tijdens je reis. Denk hierbij aan het verlies van of schade aan je bagage, onverhoopte medische kosten en onvoorziene uitgaven. Het laatste kan bijvoorbeeld voorkomen bij vertragingen of wanneer je onverwachts terug moet naar Nederland. Via je Nederlandse basiszorgverzekering ben je altijd verzekerd voor ziektekosten, ook in het buitenland. De basiszorgverzekering vergoedt de kosten die je in Nederland gemaakt zou hebben voor dezelfde behandeling. Een aanvullende reisverzekering dekt de extra kosten, wanneer de zorgkosten op bestemming hóger zijn. Bij Better Places is een reisverzekering verplicht, conform ANVR reizigersvoorwaarde 2.2. 

logo Faber verzekeringen

Je kunt een kortlopende reisverzekering afsluiten via Faber verzekeringen. Zij werken samen met A.S.R., een specialist in reis- en annuleringsverzekeringen. Via het aanvraagformulier kun je eenvoudig een vrijblijvende prijsberekening opvragen voor een kortlopende reisverzekering. Vul je gegevens in en de prijs verschijnt. Zolang je het formulier niet verstuurd, zit je nergens aan vast. 

Bij een kortlopende reisverzekering sluit je dekking af voor de duur van je reis en wordt de prijs berekend per (vakantie)dag. Je kunt hierbij kiezen uit Basis, Comfort of Optimaal dekking. 

Aanvraag kortlopende reisverzekering

Ook kun je kiezen voor een doorlopende reisverzekering. Dit is handig als je regelmatig op vakantie gaat. Deze is eveneens eenvoudig aan te vragen via Faber verzekeringen.  De looptijd van een doorlopende verzekering is altijd minimaal een jaar en loopt dan automatisch een jaar door. Als je de verzekering niet wilt verlengen, kun je dat uiterlijk een maand voor de vervaldatum aangeven. Je kunt de doorlopende verzekering alleen afsluiten als je in Nederland woont.

Aanvraag doorlopende reisverzekering

 

Verschillende dekkingen

Dekkingsoverzicht Basis Comfort Optimaal
Dekkingsoverzicht Basis Comfort Optimaal
Personenhulp kostprijs kostprijs kostprijs
Bagage €1.000,- €3.000,- €5.000,-
Geld €500,- €500,- €500,-
Geneeskundige kosten NL €500,- €1.000,- €1.000,-
Geneeskundige kosten wereld kostprijs kostprijs kostprijs
Tandheelkundig €250,- €350,- €500,-
Reis Rechtsbijstand kostprijs* kostprijs* kostprijs*
Ongevallen - - -
Overlijden €12.500,- €25.000,- €25.000,-
Blijvende invaliditeit €35.000,- €75.000,- €75.000,-
Skiën en snowboarden zie voorwaarden zie voorwaarden zie voorwaarden
Pechhulp vervoersmiddel kostprijs kostprijs kostprijs
Extra sportuitrusting €2.500,- €2.500,- €2.500,-

*Dit gaat om Reis Rechtsbijstand binnen Europa. Buiten Europa vergoedt A.S.R. maximaal €25.000,- per gebeurtenis.

Annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering sluit je af om te voorkomen dat je voor hoge kosten komt te staan als je reis onverhoopt niet door kan gaan, bijvoorbeeld als je je been breekt of als een familielid ziek wordt. Hoe dichterbij het vertrek, hoe hoger de annuleringskosten. Afhankelijk van je afgesloten polis dekt de annuleringsverzekering deze kosten vanaf het moment van boeken tot de vertrekdatum. Houd er rekening mee dat je een annuleringsverzekering binnen 7 dagen na boeking dient af te sluiten. 

Een annuleringsverzekering is echter niet alleen vooraf van toepassing, maar ook tijdens de reis. Mocht er tijdens je reis iets gebeuren waardoor je de reis vroegtijdig moet afbreken, dan kan je de niet genoten reisdagen van je verzekeringsmaatschappij terug krijgen.

Bij Faber verzekeringen kun je eenvoudig een vrijblijvende prijsberekening opvragen voor een kortlopende annuleringsverzekering

Aanvraag kortlopende annuleringsverzekering

Je kunt ook kiezen voor een doorlopende annuleringsverzekering, deze kun je enkel afsluiten in combinatie met een doorlopende reisverzekering, en alleen als je woonachtig bent in Nederland. Let op: De doorlopende annuleringsverzekering biedt dekking tot €1.500,-. Dit is te verhogen naar maximaal €3.000,-. 

Allrisk dekking

Met een reguliere annuleringsverzekering krijg je de niet genoten reisdagen vergoed. Je kunt ook kiezen voor een Allrisk dekking. De Allrisk dekking vergoed de volledige kosten, mits je de reis annuleert vanwege een van de redenen die in de voorwaarden staat. Annuleer je de reis of breek je de reis vroegtijdig af om een reden die niet in de voorwaarden staat? Dan heb je recht op een vergoeding van 75% van de annuleringskosten of afbrekingsvergoeding. De overige 25% van de reissom blijft voor eigen rekening. 

Vragen?

Heb je nog vragen over de verzekeringen of kom je er niet uit met de verschillende dekkingen? Neem dan contact op met Faber verzekeringen. Zij weten alles over deze verzekeringen en kunnen dat beter uitleggen dan wij. Je kunt hen bereiken door te bellen naar 070-3606429 of te mailen naar [email protected]. Laat je dan wel weten dat je via Better Places bij hen terecht bent gekomen? Dan krijg je meteen de juiste persoon aan de lijn.