Reizen bij oranje reisadvies

Yes! Steeds meer landen gaan van het slot. Dat is goed nieuws voor jou als reizigers, voor ons als reisorganisatie, maar misschien nog wel het meest voor de lokale ondernemers die eindelijk weer aan het werk kunnen. Wil je op reis naar één van onze bestemmingen buiten Europa? Dan krijg je in de meeste gevallen te maken met een oranje reisadvies. Gelukkig kun je veel van die bestemmingen gewoon bezoeken. Better Places voert reizen uit naar landen waar wij als reizigers welkom zijn en waar het aantal coronabesmettingen onder controle is. Ook als het land de kleurcode oranje krijgt. We kijken onder andere of er na thuiskomst een quarantaineplicht is voor de betreffende bestemming.

Hoewel er vooraf natuurlijk veel vragen waren over Covid hebben we ons geen moment onveilig gevoeld. Alles was goed, schoon en hygiënisch geregeld.

-- Richard reisde in juli met zijn gezin naar Tanzania

Meer ervaringen

Deze landen hebben een geel reisadvies!

Het reisadvies voor een aantal landen is aangepast naar geel waardoor reizen weer mogelijk is. Deze landen kun je weer bezoeken:

Deze landen zijn weer open

In steeds meer landen moet je een vaccinatiebewijs en/of negatieve PCR-test laten zien voor je de grens over mag. Ook hanteren steeds meer landen een 2G beleid voor toegang tot winkels of horeca. Wij adviseren om alleen een reis te boeken wanneer je volledig gevaccineerd bent. Dat doe je niet alleen om jezelf te beschermen, maar ook in het belang van de lokale bewoners. De richtlijnen omtrent corona wijzigen regelmatig, voor de laatste informatie verwijzen we je naar de site van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Het belang van toerisme

De meeste van onze bestemmingen buiten Europa krijgen vanwege het coronavirus een oranje reisadvies. Terwijl in veel van die landen het virus beter onder controle is dan in Nederland. Juist díe landen hebben de komst van toeristen keihard nodig. Vaak is meer dan een tiende van de werkende bevolking afhankelijk van hun inkomsten uit het toerisme. Miljoenen mensen zitten al sinds maart 2020 zonder inkomen. De gevolgen zijn desastreus. Gezinnen kunnen basisbehoeften, zoals medische zorg, schoolkosten en voedsel niet meer betalen. Dat heeft niet alleen gevolgen voor de bewoners, maar ook de natuur lijdt onder het gebrek aan toeristen. Uit wanhoop zoeken mensen naar alternatieve inkomstenbronnen, zoals het kappen van bomen, jagen en visserij. Jouw reis naar een veilige bestemming met code oranje is niet alleen een bijzondere ervaring voor jezelf. Je draagt bij aan het herstel van de lokale werkgelegenheid en biedt de lokale bewoners perspectief. Dat is reizen met een positieve impact.

Veilig reizen

Bij het organiseren van onze rondreizen staat de veiligheid en gezondheid van onze reizigers en die van onze lokale medewerkers voorop. We raden je dringend aan om uitsluitend naar landen met een oranje reisadvies te reizen als je beschermd bent tegen het coronavirus. Dat betekent dat je volledig gevaccineerd bent of recent genezen van een besmetting.
Op sommige bestemmingen reis je meerdere dagen met een eigen chauffeur en/of gids. De meeste van onze vaste lokale gidsen en chauffeurs zijn inmiddels volledig gevaccineerd. 

NB: Steeds meer landen stellen het verplicht om volledig gevaccineerd te zijn. 

Hier lees je wat je zelf kunt doen om veilig te reizen in coronatijd. Vind je het spannend om nu een verre reis te boeken? Vanwege de steeds veranderende coronaregels, hanteren wij flexibele boekingsvoorwaarden.

Verzekering bij reizen in oranje landen

Via je Nederlandse basiszorgverzekering ben je altijd verzekerd voor ziektekosten. De basiszorgverzekering vergoedt de kosten die je in Nederland gemaakt zou hebben voor dezelfde behandeling. Een aanvullende reisverzekering dekt de extra kosten, wanneer de zorgkosten op bestemming hóger zijn. De meeste van onze bestemmingen buiten Europa hebben goedkopere gezondheidszorg. Wanneer je naar een land met een oranje reisadvies reist, ben je dus wel verzekerd voor ziektekosten. Niet via je reisverzekering, maar via je zorgverzekering. Check van tevoren goed of je reisverzekering ook dekking geeft bij reizen naar oranje gebieden. Dat doen niet alle verzekeraars. Mocht jouw reisverzekering geen dekking bieden, dan kan je een reisverzekering afsluiten bij een andere verzekeraar, bv via de ANWB of Allianz. Bij onze veelgestelde vragen vind je meer informatie over verzekeren en andere zaken rondom reizen naar een land met een oranje reisadvies.

We hebben ons uiterst veilig en in goede handen gevoeld! De zeer attente Petra is altijd bereikbaar is en staat steeds klaar staat om te helpen.

-- Reinder en Inge reisden in juli naar Guatemala

 

Landen met oranje reisadvies waar je wel naartoe kan

In de landen in dit overzicht kun je veilig en coronaproof rondreizen en hoef je na thuiskomt niet in quarantaine (mits je volledig bent gevaccineerd).

Bekijk ook onze bestemmingen met een geel reisadvies.

 

Ervaringen van onze reizigers

Deze zomer gingen een aantal reizigers met ons op rondreis naar een oranje bestemming. Hun ervaringen laten zien dat reizen naar bovenstaande bestemmingen perfect kan. Miriam reisde met haar gezin naar Tanzania: “omdat we van Karin ter plaatse wisten hoe het er voor stond, waren wij beter voorbereid dan de meesten die in Europa bleven.” Ze merkte dat de bewoners erg blij waren met hun komst: “wat zijn wij blij dat wij deze mensen weer een beetje werk (en dus een salaris) hebben kunnen bezorgen! Dat was bepaald geen opoffering: wij hebben echt een fantastische vakantie gehad.”