Verzekeren;
Hoe, waarom & wanneer?

Wij raden je aan om bij het boeken van een reis goed te kijken naar de verzekeringen. Mocht er onverhoopt iets gebeuren tijdens de reis of voor aanvang van de reis, dan kan dat veel geld kosten. Door het afsluiten van een verzekering, tegen relatief lage kosten, voorkom je hoge uitgaven. Over het algemeen spreken we over twee verzekeringen: een annuleringsverzekering en een reisverzekering. Hieronder lees je meer over beide verzekeringen en over de verschillende afsluitmogelijkheden. Houdt er rekening mee dat je na het boeken van je reis slechts een korte termijn hebt waarin je de verzekering dient af te sluiten (doorgaans 1 à 2 weken na ontvangst van de factuur).

Annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering sluit je af om te voorkomen dat je voor hoge kosten komt te staan als je door bepaalde omstandigheden je reis niet kunt beginnen of voortzetten. De kans is aanwezig dat er voor aanvang van de reis iets gebeurt waardoor je de reis niet meer kunt maken. Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje; je glijdt uit, breekt je been en kunt een reis helaas niet meer maken. Kortom, je moet de reis annuleren. Een annuleringsverzekering zorgt ervoor dat je bij geldige redenen, de gehele reissom kunt terugvragen. Een annuleringsverzekering is echter niet alleen vooraf van toepassing, maar ook tijdens de reis. Mocht er tijdens je reis onverhoopt iets gebeuren waardoor je de reis moet afbreken, dan kan je de niet genoten reisdagen van je verzekeringsmaatschappij terug krijgen.

Reisverzekering

Voor je rondreis is een goede reisverzekering verplicht. Je bent dan tijdens je reis verzekerd van directe hulpverlening van de alarmcentrale indien dit nodig is. De reisverzekering verzekert onder andere je bagage bij verlies of diefstal, onverhoopte medische kosten en onvoorziene uitgaven. Het laatste kan bijvoorbeeld voorkomen bij vertragingen of wanneer je onverwachts terug moet naar Nederland. Dit is dus een andere verzekering dan je zorgverzekering in Nederland. De kosten kunnen hierbij enorm oplopen. Het gaat hier om een andere verzekering dan je zorgverzekering in Nederland. Better Places vindt het heel belangrijk dat onze reizigers goed verzekerd op reis gaan en stelt om die reden een reisverzekering verplicht. Dit is mogelijk conform ANVR reizigersvoorwaarde 2.2.

Kortlopend of doorlopend, wat is het verschil?

Bij het afsluiten van een verzekering kan je kiezen tussen een kortlopende of een doorlopende verzekering. Het verschil tussen beide zit in de kosten en in de tijdsduur van de verzekering. Een kortlopende verzekering sluit je enkel af voor de geboekte reis. Indien je een tweede vakantie gaat maken, dien je daar opnieuw een verzekering voor af te sluiten. Met een doorlopende verzekering kun je zo vaak je koffers pakken als je maar wilt. Je sluit eenmalig je verzekering af, waarna ieder jaar opnieuw je vakanties verzekerd zijn. Je bent dan dus verzekerd voor alle reizen. Een leuk extraatje is, dat je bij een doorlopende verzekering ook verzekerd bent voor korte reizen zoals weekendjes weg en zelfs theaterbezoeken.

Verzekeren via Better Places

Better Places biedt momenteel helaas geen verzekeringen aan. We kunnen je aanraden een kijkje te nemen bij Unigarant, of een verzekeraar van je eigen keuze.