Wil je een vakantie boeken voor de zomer van 2022, maar twijfel je of dat een goed idee is? Logisch! Na al die geannuleerde vakanties en maandenlange lockdowns lijkt het beter om je geld nog even vast te houden en voor een last-minute vakantie te kiezen. Niets is minder waar! Het ziet ernaar uit dat we deze zomer weer met een gerust hart op reis kunnen buiten Europa.  De reisadviezen van vrijwel al onze bestemmingen zijn half februari naar geel of groen gegaan, en er worden massaal reizen geboekt. Voorkom teleurstelling en lees waarom je beter niet te lang kan wachten met het boeken van je vakantie voor de zomer van 2022.

Vakantie boeken voor de zomer

Reizen zijn nu nog goedkoper
Bijzondere plekken zijn nog beschikbaar
Extra lang op reis
Geen last van coronaregels
Goed voor de lokale bewoners
Extra voorpret

Nu een vakantie boeken voor de zomer

Het lijkt misschien wat ver vooruit, maar voor je het weet schijnt de zon en is het zomervakantie. Dan kunnen we weer op reis naar verre oorden. Je kunt geduldig afwachten en op het laatste moment een vakantie boeken voor de zomer. Maar dan loop je wel het risico dat jouw droomreis niet meer mogelijk is. Alles is simpelweg uitverkocht. Hoe dat zit? Veel mensen zouden in 2020 en 2021 op reis gaan en moesten hun avontuur tot wel twee keer toe uitstellen door de wereldwijde pandemie. Die reizen staan nu gepland voor de zomer van 2022. Daar komt bij dat heel veel mensen al twee jaar niet op reis zijn gegaan. Nu de reisadviezen zijn aangepast is het heel druk met boekingen. Wees dus slim en zorg dat je op tijd boekt voor je vakantie in de zomer van 2022.

Reizen zijn nu nog betaalbaar

Doordat reizigers al maanden terughoudend zijn bij het boeken van hun vakantie, zijn de prijzen voor vluchten, activiteiten en accommodaties flink gedaald. Zo hopen bedrijven en ondernemers hun producten extra aantrekkelijk te maken. Hoe langer je wacht met het boeken van je zomervakantie, hoe groter de kans dat de prijzen weer stijgen. Als de Nederlandse overheid de reisadviezen aanpast, gaan heel veel mensen tegelijkertijd een vakantie boeken. Hoe meer vraag, hoe hoger de prijs. Bovendien hebben veel reisbedrijven de afgelopen jaren extra kosten en schulden gemaakt om de coronacrisis door te komen. Dat geld moet terugverdiend worden. Het kan dus zomaar dat de prijzen hoger uitvallen dan vóór de pandemie. Profiteer van de lage prijzen, nu het nog kan.

Je kan extra lang op reis

Na twee jaar thuiszitten – of op zijn best een reis in Europa - heb je vast een hoop vakantiedagen opgespaard. Perfect. Die kun je mooi inzetten voor een extra lange vakantie in de zomer van 2022. Dat is niet alleen nóg meer genieten voor jou. Het is ook nog eens een duurzame keuze. De vliegreis naar je bestemming zorgt voor veruit de meeste CO2-uitstoot tijdens je vakantie. Kies er daarom voor om minder vaak en langer op reis te gaan. Tijdens een extra lange vakantie naar een verre bestemming haal je alles uit je rondreis en is het de vervuilende vlucht waard. Het is helemaal mooi als je jouw hoofdvakantie het jaar daarop dichter bij huis plant.

Nu we gewend zijn aan thuiswerken, is het tijd voor de volgende stap: een workation. Dat is een extra lange reis, waarbij je werken en plezier met elkaar afwisselt.

De mooiste accommodaties zijn nog beschikbaar

Hoe meer landen opengaan, hoe meer mensen hun opgespaarde vakantiegeld gaan uitgeven aan een droomreis. Dat betekent dat de mooiste accommodaties en ecolodges snel volgeboekt raken. Zelfs onze lokale reisexperts kunnen dan niet meer garanderen dat je op die ene, bijzondere plek kan slapen. Wees daarom op tijd met het plannen en boeken van je rondreis in de zomer van 2022. Dan weet je zeker dat de mooiste accommodaties nog beschikbaar zijn. Wat dacht je van deze duurzame lodge in Sri Lanka? Of dit pareltje op Jamaica? Het zou toch jammer zijn als je die moet missen!

Reizen tijdens corona

De grote vraag is natuurlijk; is reizen tijdens corona een goed idee? Het is zonde als lokale maatregelen je reisplezier beperken. Het is goed om te weten dat Better Places alleen reizen organiseert naar landen waar wij als Nederlanders welkom zijn, waar je bij aankomst niet in quarantaine hoeft en waar je veilig kan rondreizen. Inmiddels hebben we heel wat ervaring met het organiseren van verre reizen tijdens de pandemie. Van Tanzania en Costa Rica tot het mooie Colombia en een bijzonder avontuur in Ecuador: deze reizigers gingen op vakantie tijdens corona en vertellen over hun ervaring. De gemene deler? Stuk voor stuk raden ze het iedereen aan om juist nu je reis te plannen.

Wij kunnen wel zèggen dat een vakantie in tijden van COVID-19 prima mogelijk is. Maar we laten het liever vertellen door reizigers die net terug zijn van hun droomreis. Hier lees je hun ervaringen met reizen tijdens corona.

Je helpt de lokale bewoners

Dat we sinds maart 2020 weinig tot geen verre reizen kunnen maken is ontzettend jammer. Maar het is een regelrechte ramp voor lokale ondernemers in landen die afhankelijk zijn van het toerisme. Op de meeste verre bestemmingen zijn er geen financiële regelingen wanneer iemand zijn baan verliest. Geen toeristen betekent geen werk en dus geen inkomen. En dat al twee jaar. Boek je nu alvast een vakantie voor de zomer van 2022? Dan help je de mensen die jouw reis zo bijzonder maken enorm. Je biedt ze perspectief en laat zien dat je ze niet vergeten bent. Met jouw reis in het verschiet kunnen zij weer plannen maken en zich voorbereiden op het herstel van de reisindustrie.

Veelgestelde vragen over vakantie boeken in 2022

Kan ik de zomer goedkoop op vakantie?

Is het veilig om te reizen tijdens corona?

Is het slim om voor de zomervakantie een reis te boeken?