Belangrijke informatie voordat je een reis boekt

Om het je makkelijker te maken zetten wij op een rijtje waar je rekening mee moeten houden.

Voor je boekt

Op de website van het Ministerie van Buitenlandse zaken kun je per bestemming kijken wat het huidige reisadvies is. Belgische reizigers verwijzen wij naar de site van de Belgische overheid

Geldteruggarantie

Bij Better Places boek je flexibel door middel van een geldteruggarantie. Boek je een reis bij Better Places en is het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken vier weken voor vertrek rood of oranje? Dan krijg je van ons de keuze om je reis kosteloos uit te stellen naar een later tijdstip. Je kunt er ook voor kiezen om de (aan)betaling van je reis terug te vragen of om de reis door te laten gaan, mits dit op een veilige manier kan. Lees meer over onze flexibele voorwaarden.

Voor je vertrekt

Sluit direct na boeking een annuleringsverzekering af

Het kan altijd gebeuren dat je onverhoopt niet op reis kan. Om te voorkomen dat je met hoge kosten zit opgezadeld, is het belangrijk een goede annuleringsverzekering af te sluiten. De annuleringsverzekering dien je maximaal 7 dagen na het ontvangen van de factuur af te sluiten.

Better Places werkt samen met Faber verzekeringen. Nederlandse reizigers kunnen via deze organisatie een annuleringsverzekering afsluiten. Voor Belgische reizigers raden we aan te kijken naar de reis- en annuleringsverzekering van Ethias.

Sluit een goede reisverzekering af

Bij Better Places is een reisverzekering verplicht. Better Places werkt samen met Faber verzekeringen. Kijk voor meer informatie over reisverzekeringen op deze pagina.

Vervoer naar je bestemming

Bij Better Places regel je het vervoer naar je bestemming zelf. Reis je met de trein of het vliegtuig? Let dan bij het boeken niet alleen op de prijs, maar ook naar zaken als aantal overstappen, totale reisduur en voorwaarden die gehanteerd worden. Een vlucht boeken met flexibele voorwaarden is in tijden van corona ten zeerste aan te raden. Een flexibel ticket is vaak iets duurder, maar geeft je wel flexibiliteit om je reis om te boeken naar een andere datum indien je reis niet door kan gaan, bijvoorbeeld omdat je voor vertrek positief test of als het reisadvies wordt aangepast.

Wij adviseren om je vliegticket bij een Europese maatschappij te boeken, zodat je beter beschermd bent in het geval van problemen of vertragingen. Ook raden wij aan om direct bij de luchtvaartmaatschappij te boeken. Indien je wijzigingen wilt aanbrengen in de reisdata, kun je direct contact met hen opnemen.

Tijdens de reis

Tijdens de reis ben je in contact met onze lokale reisexperts. Zij zijn goed op de hoogte van de lokale omstandigheden en je kunt altijd een beroep op hen doen.