Belangrijke informatie voordat je een reis boekt

Het boeken van een reis in tijden van corona brengt extra risico’s met zich mee en vergt wat extra voorbereiding. Om het je makkelijker te maken zetten wij op een rijtje waar je rekening mee moeten houden.

Voor je boekt

Het reisadvies verschilt per bestemming en wijzigt regelmatig. Op de website van het Ministerie van Buitenlandse zaken kun je per bestemming kijken wat het huidige reisadvies is. Belgische reizigers verwijzen wij naar de site van de Belgische overheid. Een andere handige website is Reizen tijdens Corona

In een aantal landen moet je een vaccinatiebewijs en/of negatieve PCR-test laten zien voor je het land binnen mag. Ook moet je op veel plekken een mondkapje dragen. Wij adviseren om alleen een reis te boeken wanneer je volledig gevaccineerd bent, inclusief een boosterprik. Dat doe je niet alleen om jezelf te beschermen, maar ook in het belang van de lokale bewoners.

Geel of groen reisadvies

Vrijwel alle landen uit ons aanbod hebben een geel of groen reisadvies, waardoor reizen mogelijk is. Bekijk de landen met geel of groen reisadvies.

Geldteruggarantie

We begrijpen goed dat je het spannend vindt om een reis te boeken in tijden van corona. Daarom kun je bij Better Places flexibel boeken door middel van een geldteruggarantie. Boek je een reis bij Better Places en is het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken vier weken voor vertrek rood of oranje? Dan krijg je van ons de keuze om je reis kosteloos uit te stellen naar een later tijdstip. Je kunt er ook voor kiezen om de (aan)betaling van je reis terug te vragen of om de reis door te laten gaan, mits dit op een veilige manier kan. Lees meer over onze flexibele voorwaarden.

Voor je vertrekt

Sluit direct na boeking een annuleringsverzekering af

Het kan altijd gebeuren dat je onverhoopt niet op reis kan. Om te voorkomen dat je met hoge kosten zit opgezadeld, is het belangrijk een goede annuleringsverzekering af te sluiten. Zorg ervoor dat corona gerelateerde kosten ook gedekt zijn, bijvoorbeeld als je (vlak) voor vertrek positief test en daardoor niet op reis kunt. De annuleringsverzekering dien je maximaal 7 dagen na het ontvangen van de factuur af te sluiten.

Better Places werkt samen met Faber verzekeringen. Nederlandse reizigers kunnen via deze organisatie een annuleringsverzekering afsluiten. Corona gerelateerde zaken worden bij deze verzekering gedekt, óók als je afreist naar een bestemming met een oranje reisadvies. Voor Belgische reizigers raden we aan te kijken naar de reis- en annuleringsverzekering van Ethias.

Sluit een goede reisverzekering af

Bij Better Places is een reisverzekering verplicht. Steeds meer reisverzekeringen bieden dekking voor de extra reis- en verblijfskosten indien je ter plaatse positief test op het coronavirus. Let er hierbij goed op dat de dekking ook geldt als je afreist naar een bestemming met een oranje reisadvies. Better Places werkt samen met Faber verzekeringen. Kijk voor meer informatie over reisverzekeringen op deze pagina.

Testen voor vertrek

Voor een aantal bestemmingen moet je een negatieve PCR-test laten zien voor je het land in mag. Ongeacht of je gevaccineerd bent of niet. Op de website van Nederland Wereldwijd of info-coronavirus.be kun je per land het reisadvies bekijken. Daar staat ook vermeld wat de vereisten zijn om een land in te mogen.

Heb je een test nodig? Ga dan naar de officiële testpartner van de ANVR op www.coronatest2travel.nl en boek jouw benodigde test tegen een gereduceerd tarief.

Vervoer naar je bestemming

Bij Better Places regel je het vervoer naar je bestemming zelf. Reis je met de trein of het vliegtuig? Let dan bij het boeken niet alleen op de prijs, maar ook naar zaken als aantal overstappen, totale reisduur en voorwaarden die gehanteerd worden. Een vlucht boeken met flexibele voorwaarden is in tijden van corona ten zeerste aan te raden. Een flexibel ticket is vaak iets duurder, maar geeft je wel flexibiliteit om je reis om te boeken naar een andere datum indien je reis niet door kan gaan, bijvoorbeeld omdat je voor vertrek positief test of als het reisadvies wordt aangepast.

Wij adviseren om je vliegticket bij een Europese maatschappij te boeken, zodat je beter beschermd bent in het geval van problemen of vertragingen. Ook raden wij aan om direct bij de luchtvaartmaatschappij te boeken. Indien je wijzigingen wilt aanbrengen in de reisdata, kun je direct contact met hen opnemen.

Tijdens de reis

Tijdens de reis ben je in contact met onze lokale reisexperts. Zij zijn goed op de hoogte van de lokale omstandigheden en je kunt altijd een beroep op hen doen. Het is belangrijk om je tijdens je reis te houden aan de gestelde eisen voor inreizenden ten aanzien van dragen van mondkapje, vaccinaties, gezondheidsverklaringen, testen enz.