Bij Better Places verwachten we dat je deze zomer weer veilig op reis kunt binnen Europa en hopelijk ook snel weer daarbuiten. Met onze geldteruggarantie kun je boeken zonder zorgen. Wacht dus niet te lang met het boeken van je reis!

Reizen binnen Europa

Wij verwachten dat veel mensen de komende zomer op reis zullen gaan binnen Europa. Wacht niet te lang met boeken, want de accommodaties raken snel volgeboekt. Indien het reisadvies vier weken voor vertrek (nog steeds) rood of oranje is, krijg je de (aan)betaling van je reis terug. 

Geldteruggarantie 

We begrijpen goed dat je het spannend vindt om een reis te boeken in tijden van corona. Daarom hanteert Better Places nu een geldteruggarantie. Boek je een nieuwe reis bij Better Places met vertrek in 2021 en is het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken vier weken voor vertrek (nog steeds) rood of oranje? Dan krijg je de (aan)betaling van je reis terug.* Je kunt er ook voor kiezen om je reis kosteloos uit te stellen naar een later tijdstip. Wil je heel graag op reis? Dan betaal je het restant van de reissom pas op het moment dat we zeker weten dat je reis door kan gaan.

*Voor het boeken van een reis naar de Galapagos eilanden en voor sommige binnenlandse vluchten of permits gelden afwijkende voorwaarden. De reisexpert zal dit duidelijk aangeven in de offerte.

Wij adviseren met klem om een annuleringsverzekering af te sluiten. Dat is altijd belangrijk, zeker voor een dure reis. Maar nu is het belangrijker dan ooit. Als je wilt annuleren met een geldige reden, zoals baanverlies, ziekte binnen je familie of een gebroken been, dan kun je dat doen via deze verzekering. De ervaring leert dat annuleringen vanwege een voorgenoemde reden meestal binnen één week voor vertrek plaatsvinden.

Boeken zonder risico

Better Places houdt de ontwikkelingen met betrekking tot COVID-19 scherp in de gaten. We volgen de informatie van het RIVM, de adviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en hebben nauw contact met onze lokale reisexperts en de branchevereniging ANVR.

Financiële Garanties

Better Places is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reizen (SGR) en het Calamiteitenfonds, wat betekent dat je financieel beschermd bent. Ook zijn wij aangesloten bij de ANVR.

De SGR-garantie zorgt ervoor dat de consument ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reissom wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen.

Veilig op reis

Bij het uitvoeren van je reis staan je gezondheid en veiligheid bij ons op nummer één. Daarom hebben we een aantal richtlijnen opgesteld, zodat je verantwoord op reis kunt gaan. Lees de richtlijnen om veilig op reis te gaan in tijden van corona.

Persoonlijk contact met onze lokale reisexperts

Onze lokale reisexperts wonen vaak in het land van bestemming of ze hebben een team ter plaatse dat de situatie scherp in de gaten houdt. Je kunt erop rekenen dat zij precies weten wat de stand van zaken is. Onze reisexperts zijn 24 uur per dag bereikbaar tijdens je reis. Je kunt hen via WhatsApp bereiken, dus mocht er iets zijn: hulp is direct beschikbaar.

Deze landen zijn weer open!

Het reisadvies voor een aantal landen is aangepast naar geel waardoor reizen weer mogelijk is. Deze landen kun je weer bezoeken: