Je kunt weer op reis!  Niet alleen binnen Europa, maar ook naar een aantal bestemmingen daarbuiten! Met onze geldteruggarantie kun je boeken zonder zorgen. Wacht dus niet te lang met het boeken van je reis!

NB: Steeds meer landen stellen het verplicht om volledig gevaccineerd te zijn.

Geldteruggarantie

Op dit moment is het reisadvies voor een aantal van onze bestemmingen geel of groen, je kunt dus veilig op reis. Indien het reisadvies vier weken voor vertrek rood of oranje is, kun je de reis kosteloos omboeken of krijg je de (aan)betaling van je reis terug.

Deze landen hebben een geel reisadvies!

Het reisadvies voor een aantal landen is aangepast naar geel waardoor reizen weer mogelijk is. Deze landen kun je weer bezoeken:

Deze landen zijn weer open

Reizen naar landen met code oranje

Wij voeren reizen uit naar landen waar wij welkom zijn en waar het aantal coronabesmettingen onder controle is. Ook als het land de kleurcode oranje krijgt. Hier lees je hoe dat zit en welke landen je veilig kunt bezoeken:

Reizen bij oranje reisadvies

Flexibel boeken 

We begrijpen goed dat je het spannend vindt om een reis te boeken in tijden van corona. Daarom kun je bij Better Places nu flexibel boeken door middel van een geldteruggarantie. Boek je een nieuwe reis bij Better Places en is het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken vier weken voor vertrek (nog steeds) rood of oranje? Dan krijg je van ons de keuze om je reis kosteloos uit te stellen naar een later tijdstip. Je kunt er ook voor kiezen om de (aan)betaling van je reis terug te vragen* of om de reis door te laten gaan, mits dit op een veilige manier kan.

Naar een aantal bestemmingen met een oranje reisadvies is veilig reizen mogelijk. Besluit je vier weken voor vertrek de reis te maken ondanks het oranje reisadvies? Dan gaan we ervan uit dat je op reis gaat en heb je niet meer de mogelijkheid om de reis kosteloos te annuleren. Je betaalt dan het restant van de reissom.

*Voor het boeken van een reis naar de Galapagos eilanden en voor sommige binnenlandse vluchten of permits gelden afwijkende voorwaarden. Ook voor boekingen naar Zuid-Afrika of Namibie die zijn gedaan na 1 oktober 2021 gelden afwijkende voorwaarden. De reisexpert zal dit duidelijk aangeven in de offerte.

Wij adviseren met klem om een annuleringsverzekering af te sluiten. Dat is altijd belangrijk, zeker voor een dure reis. Maar nu is het belangrijker dan ooit. Als je wilt annuleren met een geldige reden, zoals baanverlies, ziekte binnen je familie of een gebroken been, dan kun je dat doen via deze verzekering. De ervaring leert dat annuleringen vanwege een voorgenoemde reden meestal binnen één week voor vertrek plaatsvinden.

Boeken zonder risico

Better Places houdt de ontwikkelingen met betrekking tot COVID-19 scherp in de gaten. We bekijken de informatie van het RIVM, de adviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en hebben nauw contact met onze lokale reisexperts en de branchevereniging ANVR.

Financiële Garanties

Better Places is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reizen (SGR) en het Calamiteitenfonds, wat betekent dat je financieel beschermd bent. Ook zijn wij aangesloten bij de ANVR.

De SGR-garantie zorgt ervoor dat de consument ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reissom wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen.

Veilig op reis

Bij het uitvoeren van je reis staan je gezondheid en veiligheid bij ons op nummer één. Daarom hebben we een aantal richtlijnen opgesteld, zodat je verantwoord op reis kunt gaan. Lees de richtlijnen om veilig op reis te gaan in tijden van corona.

Persoonlijk contact met onze lokale reisexperts

Onze lokale reisexperts wonen vaak in het land van bestemming of ze hebben een team ter plaatse dat de situatie scherp in de gaten houdt. Je kunt erop rekenen dat zij precies weten wat de stand van zaken is. Onze reisexperts zijn 24 uur per dag bereikbaar tijdens je reis. Je kunt hen via WhatsApp bereiken, dus mocht er iets zijn: hulp is direct beschikbaar.