Je kunt weer op reis binnen Europa en naar een aantal bestemmingen daarbuiten! Met onze geldteruggarantie kun je boeken zonder zorgen. Wacht dus niet te lang met het boeken van je reis!

Reizen binnen Europa

Op dit moment is het reisadvies voor alle landen binnen de Europese Unie geel of groen, je kunt dus veilig op reis. Indien het reisadvies vier weken voor vertrek rood of oranje is, kun je de reis kosteloos omboeken of krijg je de (aan)betaling van je reis terug.

Deze landen zijn open!

Het reisadvies voor een aantal landen is aangepast naar geel of groen waardoor reizen weer mogelijk is. Deze landen kun je weer bezoeken:

Deze landen zijn weer open

Coronaregels Europese Unie

Ga je op reis binnen de EU dan moet je rekening houden met coronamaatregelen. Download de Re-open EU app op je telefoon. In deze app vind je de meest actuele informatie over de richtlijnen per land. We raden je ook aan om het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken in de gaten te houden.

Wij raden aan om ruim voor vertrek een Digitaal Corona Certificaat aan te maken. Heb je een PCR-test nodig om je vakantiebestemming in te reizen? Lees hier hoe je een afspraak kunt maken voor een test.

Geldteruggarantie 

We begrijpen goed dat je het spannend vindt om een reis te boeken in tijden van corona. Daarom hanteert Better Places nu een geldteruggarantie. Boek je een nieuwe reis bij Better Places en is het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken vier weken voor vertrek (nog steeds) rood of oranje? Dan krijg je van ons de keuze om je reis kosteloos uit te stellen naar een later tijdstip. Je kunt er ook voor kiezen om de (aan)betaling van je reis terug te vragen* of om de reis door te laten gaan, mits dit op een veilige manier kan.

Naar een aantal bestemmingen met een oranje reisadvies is veilig reizen mogelijk. Besluit je vier weken voor vertrek de reis te maken ondanks het oranje reisadvies? Dan gaan we ervan uit dat je op reis gaat en heb je niet meer de mogelijkheid om de reis kosteloos te annuleren. Je betaalt dan het restant van de reissom.

*Voor het boeken van een reis naar de Galapagos eilanden en voor sommige binnenlandse vluchten of permits gelden afwijkende voorwaarden. De reisexpert zal dit duidelijk aangeven in de offerte.

Wij adviseren met klem om een annuleringsverzekering af te sluiten. Dat is altijd belangrijk, zeker voor een dure reis. Maar nu is het belangrijker dan ooit. Als je wilt annuleren met een geldige reden, zoals baanverlies, ziekte binnen je familie of een gebroken been, dan kun je dat doen via deze verzekering. De ervaring leert dat annuleringen vanwege een voorgenoemde reden meestal binnen één week voor vertrek plaatsvinden.

Boeken zonder risico

Better Places houdt de ontwikkelingen met betrekking tot COVID-19 scherp in de gaten. We bekijken de informatie van het RIVM, de adviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en hebben nauw contact met onze lokale reisexperts en de branchevereniging ANVR.

Financiële Garanties

Better Places is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reizen (SGR) en het Calamiteitenfonds, wat betekent dat je financieel beschermd bent. Ook zijn wij aangesloten bij de ANVR.

De SGR-garantie zorgt ervoor dat de consument ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reissom wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen.

Veilig op reis

Bij het uitvoeren van je reis staan je gezondheid en veiligheid bij ons op nummer één. Daarom hebben we een aantal richtlijnen opgesteld, zodat je verantwoord op reis kunt gaan. Lees de richtlijnen om veilig op reis te gaan in tijden van corona.

Persoonlijk contact met onze lokale reisexperts

Onze lokale reisexperts wonen vaak in het land van bestemming of ze hebben een team ter plaatse dat de situatie scherp in de gaten houdt. Je kunt erop rekenen dat zij precies weten wat de stand van zaken is. Onze reisexperts zijn 24 uur per dag bereikbaar tijdens je reis. Je kunt hen via WhatsApp bereiken, dus mocht er iets zijn: hulp is direct beschikbaar.