Als je tussen 1 januari en 30 april 2021 een nieuwe reis bij ons boekt met vertrek in 2021,  kun je je reis tot 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren.*

Reizen binnen Europa

Wij verwachten dat veel mensen de komende zomer op reis zullen gaan binnen Europa. Wacht daarom niet te lang met boeken als je op reis wilt in Europa. Vanwege onze flexibele voorwaarden kun je tot 30 dagen voor vertrek kostenloos omboeken of annuleren. Je kunt dus boeken zonder zorgen!

Tot 30 dagen voor vertrek omboeken of annuleren

We begrijpen goed dat je het spannend vindt om een reis te boeken in tijden van Corona. Daarom hanteert Better Places tijdelijk soepele boekingsvoorwaarden voor haar reizen. Als je tussen 1 januari en 30 april 2021 een nieuwe reis boekt met vertrek in 2021, dan kun je tot 30 dagen voor vertrek kosteloos omboeken of annuleren.*

*voor het boeken van een reis naar de Galapagos eilanden en voor sommige binnenlandse vluchten of permits gelden afwijkende voorwaarden. De reisexpert zal dit duidelijk aangeven in de offerte.

Dat kan ook als het reisadvies groen of geel is, dus het is niet de kleur van het reisadvies die bepaalt of je wel of niet kunt reizen. Als jij om wat voor reden dan ook liever niet op reis gaat, kun je de reis kostenloos omboeken of annuleren.*

Indien het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor vertrek rood of oranje is en je niet op reis kunt vanwege COVID-19, kun je de reis uiteraard omboeken naar een latere vertrekdatum/andere bestemming of annuleren.

Wij adviseren met klem om een annuleringsverzekering af te sluiten. Dat is altijd belangrijk, zeker voor een dure reis, maar nu is het belangrijker dan ooit. Als je wilt annuleren met een geldige reden, zoals baanverlies, ziekte binnen familie of een gebroken been, dan kun je dat doen via deze verzekering. De ervaring leert dat annuleringen vanwege een voorgenoemde reden meestal binnen 1 week voor vertrek plaatsvinden.

Boeken zonder risico

Better Places houdt de ontwikkelingen met betrekking tot COVID-19 scherp in de gaten. We volgen de informatie van het RIVM, de adviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en hebben nauw contact met onze lokale reisexperts en de branchevereniging ANVR.

Financiële Garanties

Better Places is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reizen (SGR) en het Calamiteitenfonds, wat betekent dat je financieel beschermd bent. Ook zijn wij aangesloten bij de ANVR.

De SGR garantie zorgt ervoor dat de consument ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reissom wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen.

Veilig op reis

Bij het uitvoeren van je reis staan je gezondheid en veiligheid bij ons op nummer één. Daarom hebben we een aantal richtlijnen opgesteld, zodat je verantwoord op reis kunt gaan. Lees de richtlijnen om veilig op reis te gaan in tijden van corona.

Persoonlijk contact met onze lokale reisexperts

Onze lokale reisexperts wonen vaak in het land van bestemming of ze hebben een team ter plaatse dat de situatie scherp in de gaten houdt. Je kunt erop rekenen dat zij precies weten wat de stand van zaken is. Onze reisexperts zijn 24 uur per dag bereikbaar tijdens je reis. Je kunt hen via WhatsApp bereiken, dus mocht er iets zijn: hulp is direct beschikbaar.