Onze wandelreizen in België worden uitgevoerd door Avontuur Dichtbij. Dit is een nieuwe reisorganisatie, die een aantrekkelijk alternatief biedt voor verre reizen. Avontuur Dichtbij organiseert meerdaagse trektochten en citytrips in Nederland en België.

Wandelreis in de Belgische natuur

Zodra je de grens oversteekt naar België ben je er echt even tussenuit. Zo dicht bij huis en toch vind je in Belgisch Limburg weer een heel andere natuurbeleving. België telt slechts één nationaal park: de Hoge Kempen, dat onder andere de Mechelse Heide omsluit. Daarmee is het dan ook gelijk een waar wandelparadijs. Heide, duinen, bossen en vennen wisselen elkaar hier op hoog tempo af. En door hoogteverschillen in het landschap geniet je onderweg van schitterende panorama's. Voor vogelaars en vogelliefhebbers zijn onze wandelreizen in België ook heel geschikt. Nationaal Park de Hoge Kempen is namelijk een belangrijk vogelrijk gebied.

Wandelreizen in België

Onze wandelreizen in België zijn erop gericht om even zorgeloos te kunnen genieten van een actieve natuurbeleving. De wandelreizen zijn uitgestippeld over de mooiste en meest afwisselende routes zodat je ook in een paar dagen veel kunt zien. Het beste boek je je wandelreis buiten de drukste zomermaanden, zo ervaar je ook op de paden in Nationaal Park de Hoge Kempen de stilte van de natuur. Aan het einde van elke etappe word je gastvrij ontvangen bij een kleinschalige accommodatie. Wandel je graag in alle rust? Of liever in gezelschap van een aantal gelijkgestemden en onder begeleiding van een gids? Bij onze wandelreizen in België heb je de keuze uit individuele trektochten of kleinschalige groepsreizen en wandelweekenden. Zo bepaal je zelf je ideale wandelavontuur.