Better Places is aangesloten bij Social Enterprise NL. Wij ondernemen om de wereld een stukje beter te maken. De maatschappelijke missie van ons bedrijf staat voorop, en geld verdienen is van secundair belang.

Geld als middel, impact het doel

Social enterprises zijn organisaties die dezelfde doelstellingen kennen als goede doelen, maar hanteren tegelijkertijd de managementprincipes van de private sector, inclusief de behoefte om te groeien en de mogelijkheid om een redelijk financieel rendement te behalen. Een social enterprise is net als elke andere onderneming: het bedrijf levert een product of dienst en heeft een verdienmodel. Geld verdienen is echter niet het hoofddoel, maar een middel om de werkelijke missie te bereiken, namelijk het creëren van maatschappelijke impact. Lees meer over het verhaal achter Better Places.

Maatschappelijke Impact

Het creëren van maatschappelijke meerwaarde is een essentieel kenmerk van een sociale onderneming. Wij willen de positieve impact van onze reizen (oa. werkgelegenheid en culturele interactie) zo groot mogelijk maken en de negatieve impact (afval, CO2 uitstoot en overtourism) zoveel mogelijk beperken.

Initiatieven die de wereld een beetje beter maken.

Elk jaar besteden wij 10% van onze winst aan positieve initiatieven die een steuntje in de rug goed kunnen gebruiken.

Met een gerust gevoel op reis

Door direct te boeken bij een lokale organisatie komt er meer geld op de bestemming zelf terecht en ben jij verzekerd van een bijzondere reiservaring. Onze reisexperts werken volgens de duurzaamheidseisen van Travelife. Soms zijn ze al gecertificeerd, soms is men hier nog mee bezig. Ook is Better Places B-Corp gecertificeerd. Door de B Corp certificering worden duurzaamheid en transparantie verankerd in onze bedrijfsvoering. Daarnaast reis je bij Better Places je CO2 -neutraal. Wij compenseren niet alleen het landarrangement wat je bij ons boekt maar ook de uitstoot van de vlucht die nodig is om je bestemming te bereiken. Zo kun je met een gerust gevoel op reis.

Plasticvrij op reis

Plastic afval is een groot probleem in veel landen. Gemiddeld gebruik je tijdens een reis van twee weken minimaal 30 waterflesjes per persoon. In veel landen waar wij reizen aanbieden is het helaas niet mogelijk om water uit de kraan te drinken en is er geen goed systeem van afvalverwerking. Gelukkig komen er steeds meer plekken waar je een waterfles kunt bijvullen. Samen met onze reizigers, reisexperts en lokale organisaties gaan we die plekken in kaart brengen en uitbreiden. 

Sustainable Development Goals

In 2015 is er door de Verenigde Naties een mondiale agenda aangenomen die een eind moet maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering. Er zijn zeventien Sustainable Development Goals opgesteld om de wereld tot een betere plek te maken in 2030. Met het ondersteunen van positieve initiatieven wil Better Places een bijdrage leveren aan de doelen.

Social Enterprise NL

Social Enterprise NL is het landelijk platform dat sociale ondernemingen vertegenwoordigt, verbindt en ondersteunt. Doel is om de sector van social enterprises in Nederland te versterken en zo de maatschappelijke impact van deze bedrijven te vergroten. Lees meer over Social Enterprise NL of bekijk het filmpje.