Ontmoet de locals tijdens een excursie in Maleisisch Borneo

Er zijn vele manieren waarop jij je reis zo positief mogelijk kan maken. Hieronder hebben we een aantal toffe excursies voor je verzameld waarmee je tijdens je reis prachtige ervaringen kan opdoen bij de lokale gemeenschap. Zo draag je ook een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen!

Kajak- en fietstour rond Kuching

Een dag vol avontuur tijdens deze leuke excursie in Kuching. Je wordt naar Padawan gereden en bij de Sarawak rivier stap je uit. Je gaat verder met de kajak en je peddelt door de groene jungle. Onderweg kom je verschillende diersoorten, onontdekte watervallen en kleine dorpjes tegen. Tussendoor kun je pauzes nemen door een verfrissende duik in de rivier te maken. Je eindigt de kajak tour in een klein dorpje en hier krijg je een lokale lunch. Na de lunch stap je verder op de fiets voor het tweede dagdeel. Je fietst door de jungle en komt langs indrukwekkende plekken. Je bezoekt een spectaculaire grot vlak voordat je de fietstocht beëindigt. Na afloop word je teruggebracht naar je accommodatie.

Bezoek een grot midden in de natuur - excursies Maleisisch Borneo

Tijdens deze excursie ga je echt op avontuur in de natuur. Je bezoekt een verborgen vallei, de enige weg om bij de grot te komen. Wees voorbereid op modder, dus oude kleren en goede schoenen zijn belangrijk! Je klimt, loopt en zwemt door watervallen en rotsige gebieden. Middenin de natuur geniet je van een heerlijke lunch. Je bezoekt de Deer Cave en de Lang Cave en daarna ga je op zoek naar vleermuizen in het observatorium. Een bijzondere dag, middenin de natuur!

Ga op bezoek bij de orang-oetans, neusapen en beren

Tijdens deze excursie bezoek je drie groepen dieren die zeer bekend zijn in Maleisisch Borneo. Als eerste ga je naar Sepilok waar je een rehabilitatie centrum bezoekt van orang-oetans. De gids zal je meer vertellen over deze fascinerende dieren. Nadat je meer te weten bent gekomen over ze ga je naar de volgende plek toe, Labuk Bay. Hier leer je meer over de neusapen. Je bekijkt ze van een veilige afstand en ze zijn erg fotogeniek. Je luncht bij een lokaal restaurantje. Je eindigt de dag bij de Maleise beer. Dit zijn zwarte, kleinere beren die erg uniek zijn. Een lokale gids verteld je meer over hun levensstijl en hun gewoontes. Een speciale dag vol met de dieren van Maleisisch Borneo.

 

Ben je op zoek naar de ultieme Maleisisch Borneo vakantie? Kijk dan eens naar deze voorbeeldreis.

Bamboe raften - excursies Maleisisch Borneo

Je start deze excursie in een klein dorpje. Nadat je de longhouses hebt bekeken van buiten (en van binnen) van de lokale bevolking word je naar het water toe gebracht. Je gaat raften op een bamboe vlot! Onderweg kun je genieten van een heerlijke lunch. Er gaat een gids met je mee die je van alles kan vertellen over de flora en fauna die je tegenkomt. Aan het eind word je weer teruggebracht naar Kuching. 

Leer meer over het beschermingsproject van Sepangar

Deze workshop duurt 2 dagen. De eerste dag leer je in Kota Kinabalu vooral heel veel over het beschermen van de natuur. In een interactieve ruimte komen er onderwerpen voorbij over het koraal, vissoorten, schildpadden en de vervuiling van de regio. De tweede dag ga je de kennis in de praktijk zien. Je gaat naar het beschermingsproject in Sepangar en hier ga je op expeditie. Je zult zien dat de kennis die je hebt opgedaan gelijk goed van pas komt. In de middag bezoek je een ecologische boerderij waar je avondeten voor je klaar staat. Twee bijzondere dagen om meer te leren over de natuur in Maleisisch Borneo!

Plan jouw reis naar Maleisisch Borneo

Ben je op zoek naar een bijzondere Maleisisch Borneo rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Nick, de reisexpert in Maleisisch Borneo. Hij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Nick.

Maleisisch Borneo met kinderen

Wil je graag naar Maleisisch Borneo reizen met kinderen en ben je op zoek naar een bijzondere familiereis door dit mooie land? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met een lokale reisexpert, die ervaring heeft met het organiseren van reizen met kinderen. Je maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk hier onze voorbeeldreis Maleisisch Borneo met kinderen.

Beste reistijd Maleisisch Borneo

De beste reistijd voor Maleisisch Borneo is in de maanden maart tot en met oktober. Ook in de overige maanden kan je prima reizen door Maleisisch Borneo. Lees meer over de beste reistijd Maleisisch Borneo.

Meer Maleisisch Borneo inspiratie

Maleisisch Borneo is een unieke bestemming in Azië. Doe hier meer inspiratie op voor je reis naar Maleisisch Borneo.