Peru Ccorccor B - duurzaam ondernemen

Duurzaam ondernemen – onbezorgd op reis

Tijdens je vakantie wil je loskomen van de dagelijkse beslommeringen. Je wilt je niet druk hoeven maken over de organisatie van je reis. Better Places zorgt ervoor dat alles goed geregeld is en dat je je niet af hoeft te vragen of excursies nu wel zo milieuvriendelijk zijn of dat werknemers een eerlijk salaris ontvangen. Duurzaam ondernemen betekent, zoals we de afgelopen jaren ervaren hebben, goede reiservaringen. Daar staan we voor. Zodat jij onbezorgd geniet van een ontspannen èn verantwoorde vakantie.

Reduceren van CO2-uitstoot

Vanaf 2016 maken wij gebruik van Carmacal, een rekentool om de CO2-uitstoot van onze reizen in kaart te brengen. Door meer inzicht kunnen onze reisspecialisten de uitstoot van het reisaanbod reduceren. Klik hier voor meer informatie.

Vrienden van Nudge

Better Places is aangesloten bij Nudge. Samen met hun community en partners wil Nudge blijvende gedragsveranderingen realiseren bij individuen en organisaties op het gebied van klimaat, energie, milieu en sociale duurzaamheid. Nudge heeft ook een mooie webshop met producten die een positieve impact hebben. Doe ook mee!

Klimaatcoalitie

Wij zijn aangesloten bij de Klimaatcoalitie met als doel het nemen concrete maatregelen om onze CO2-uitstoot in 2020 te halveren. De Klimaatcoalitie is een initiatief van het ministerie van I&M, MVO Nederland, Klimaatverbond Nederland en Natuur & Milieu. Lees meer over de klimaatcoalitie.

Hoe CO2-neutraal onderneemt Better Places zelf?

Elektriciteit en gas: besparen en groen inkopen
Op ons kantoor maken we gebruik van thin clients. Deze verbruiken minder energie dan reguliere computers. 10% van onze computer monitoren zijn LED schermen, in de komende jaren worden alle bestaande monitoren vervangen door LED schermen. De energiestand van onze PC’s is zo ingesteld dat na 10 minuten zonder activiteit het beeldscherm in slaapstand gaat.
De website van Better Places wordt gehost bij een duurzame partij die gebruik maakt van groene energie.
Wij huren kantoorruimte in een kantoorpand. Wij zijn in gesprek met de verhuurder om in 2018 zonnepanelen op het dak te plaatsen. Ook hebben wij de verhuurder gevraagd om een energiescan te maken en over te stappen op 100% duurzaam opgewekte stroom. In 2016 gebruikten wij 5944 kWh stroom , 1500m3 gas en 1000m3 water. Op dit moment compenseren wij de CO2 uitstoot van alle energie die nog niet duurzaam is opgewekt. In totaal gaat het om 5952 kg CO2 uitstoot.

Mobiliteit
Ons kantoor is goed bereikbaar per openbaar vervoer. Het ligt op loopafstand van station Leiden Lammenschans. Onze medewerkers reizen zoveel mogelijk met de trein. Een kilometer met de trein veroorzaakt 0 gram CO2-uitstoot omdat deze op 100% Nederlandse windenergie rijden. Wij bieden de mogelijkheid om meerdere dagen per week thuis te werken, diverse medewerkers kiezen hiervoor. Onze directeur werkt 1 dag vanuit de ImpactHub in Amsterdam.
Wij stimuleren onze medewerkers om gebruik te maken van het openbaar vervoer en indien er gebruik wordt gemaakt van de auto om samen te reizen. Voor woon-werkverkeer zijn in 2016 in totaal 28.714 km gemaakt met de auto en 55.082 km met de trein. De totale uitstoot bedroeg 8294 kg CO2.
Voor vakantie en dienstreizen maken wij zoveel mogelijk gebruik van directe vluchten. Aangezien onze reisexperts in de bestemming wonen is het voor onze kantoormedewerkers niet nodig om dienstreizen te maken. Jaarlijks brengen wij met een aantal medewerkers een bezoek aan de ITB in Berlijn, wij proberen zoveel mogelijk gebruik te maken van de trein. De totale uitstoot van dienstreizen in 2016 bedroeg 420 kg. De totale uitstoot van onze mobiliteit, inclusief eventuele dienstreizen, is volledig gecompenseerd.

Om onze medewerkers te stimuleren om te kiezen voor minder vervuilend vervoer is in onze secundaire arbeidsvoorwaarden is opgenomen dat werknemers twee extra vakantiedagen krijgen wanneer ze met de trein op vakantie gaan. Lees er meer over op Climate Perks.

Papier
Better Places werkt zoveel mogelijk papierloos. Het papier wat wij gebruiken is 100% gerecycled FSC gecertificeerd papier. Wij publiceren geen brochure en archiveren en verzenden zo veel mogelijk digitaal.

Bedrijfsvoering
We bankieren bij de Triodos bank, de duurzaamste bank van Nederland. Deze bank onderneemt zelf ook klimaatneutraal. Buitenlandse betalingen verlopen momenteel via de Rabobank.

CO2 reduceren en compensatie
Jaarlijks berekenen we de uitstoot van CO2 die we als Better Places door onze bedrijfsvoering veroorzaken. Alle CO2 uitstoot die we veroorzaken compenseren we met behulp van een Gold Standard compensatieproject. In totaal ging het om 14.964 kg CO2 in 2016 (2494 kg per medewerker). De komende jaren zal deze uitstoot fors omlaag gaan omdat we gebruik gaan maken van groene energie. Wij streven ernaar om de CO2 uitstoot per medewerker te verlagen met minimaal 30% in 2020 ten opzichte van 2016 (van 2494 naar 1700 kg per medewerker per jaar). Dit doen wij door energiebesparende maatregelen te nemen, gebruik te maken van 100% groene stroom en minder gebruik te maken van de auto.

Duurzaam ondernemen – Responsible Tourism policy

Wil je meer weten over ons duurzaamheidsbeleid? Bekijk dan onze responsible tourism policy. Al onze partners hebben een Code of Conduct ondertekend op het gebied van duurzaamheid.