Better Places werkte van 2020 t/m 2022  samen met Justdiggit om de negatieve effecten van klimaatverandering tegen te gaan. Bij elke boeking vroegen wij onze reizigers een bedrag te doneren aan Justdiggit. In totaal werd een bedrag van € 11.627,50 gedoneerd. Zo maken we samen de aarde een beetje groener. Hoe dat zit lees je hier.

Samenwerken met Justdiggit voor een groenere wereld

Bij Better Places zijn wij altijd op zoek naar manieren om onze reizen zo positief mogelijk te maken; voor de aarde én voor de mensen in de landen die je bezoekt. Daarom werkten wij van 2020 t/m 2022 samen met Justdiggit. Zo scheppen we samen een groenere wereld.

Over Justdiggit

De oplossing die Justdiggit heeft voor klimaatverandering is verrassend simpel. Samen met de lokale bewoners in Kenia graven zij halvemaanvormige kuilen op plekken waar de aarde zo droog is dat er niks meer groeit. Zo kan het regenwater weer in de grond trekken en kunnen de zaden die nog aanwezig zijn ontkiemen. In Tanzania worden stronken zo bewerkt dat ze weer kunnen uitgroeien tot een boom. Door deze technieken herstelt de natuur. De nieuwe planten zorgen voor meer vocht in de lucht. Dat zorgt weer voor meer wolkenvorming en uiteindelijk voor meer regen, waardoor er meer planten gaan groeien. Dat is een positieve vicieuze cirkel. Meer planten zorgen voor meer zuurstof, minder CO2 en een koelere aarde voor ons allemaal.

Better Places werkt samen met Justdiggit omdat we vinden dat er meer nodig is dan CO2-compensatie om klimaatverandering tegen te gaan. Hier lees je wat we nog meer doen om de CO2-uitstoot van onze reizen te verminderen. 

Zo gaat Justdiggit te werk

De VN hebben berekend dat het mogelijk is om twee miljard hectare onbruikbaar land te herstellen. Dat is bijna twee keer de omvang van Europa! Er is goed nagedacht over de plekken waar Justdiggit nu actief is: Kenia en Tanzania. De opwarming van de aarde en verdroging van de grond is een wereldwijd probleem, maar in Afrika zijn de gevolgen het grootst. Tweederde van het beschikbare land is inmiddels onbruikbaar. Intussen groeit de bevolking en dus de vraag naar landbouwgrond en water. In deze gebieden is de positieve impact van de vergroening groter dan op andere plekken. Niet alleen voor de natuur, maar ook voor de boeren die voedsel verbouwen. Justdiggit heeft als ultieme doel om alle twee miljard hectare droge grond te herstellen. Daar kunnen ze wel wat hulp bij gebruiken.

Samenwerken met Justdiggit

Met de projecten van Justdiggit wordt niet alleen CO2 uit de lucht gehaald. Het zorgt er ook voor dat er meer drinkwater en voedsel beschikbaar is voor de lokale bewoners. Op de lange termijn voorkomt dat conflicten om veilig water en zelfs klimaatvluchtelingen. Om dat mogelijk te maken vragen we onze reizigers om samen met ons Justdiggit te steunen. Bij het boeken van je reis kun je ervoor kiezen een bedrag te doneren aan de projecten van Justdiggit. Zo houden we onze aarde mooi en leefbaar voor onszelf en de generaties na ons.

In 2020 doneerden klanten een totaalbedrag van € 1740,- aan JustDiggit. In 2021 was dat € 1642,50 , in 2022 € 6400,- en in 2023 €1845,-.  Vanaf 2023 vragen wij een donatie voor een bijzondere school in Tanzania