Bijzondere ontmoetingen – leer de locals kennen!

Natuurlijk wil je de bekende highlights van een bestemming bekijken. Maar wil je een land écht leren kennen? Kies dan ook voor bijzondere excursies en overnachtingen, waarbij je van dichtbij kennismaakt met de locals. Slaap bij een familie thuis, volg een lokale kookworkshop, help koffie plukken of ga fietsen op het platteland: waar je ook voor kiest, het wordt zeker één van de hoogtepunten van je reis.

Onze gids Vijay sprak uitstekend Engels en wist heel veel over zijn land en cultuur. Daardoor hebben we veel geleerd over Nepal. We namen afscheid als vrienden

Peru reiservaringen

Latijns Amerika

Wil je de locals in Latijns-Amerika leren kennen, dan zijn daar volop mogelijkheden voor. Slaap bijvoorbeeld op een koffieplantage in Peru, leer Hindoestaans koken van een Surinaamse mama of overnacht bij een gezin in een mooie homestay in Nicaragua. Deze ervaringen maken je reis écht uniek.

Tanzania Kruiden

Afrika

Fietsen op het platteland van Tanzania. Zuid-Afrikaans leren koken in een township in Kaapstad. Een cacaoplantage bezoeken in Madagaskar. Wil je de Afrikaanse manier van leven leren kennen, dan kun je er volop bijzondere excursies maken. Zo zie je van dichtbij dat Afrika veel meer is dan alleen safari’s: juist de mensen maken je reis onvergetelijk.

MTL, Guido

“Mijn passie is het contact met lokale gemeenschappen. Ik vind het heel belangrijk dat lokale mensen kunnen profiteren van de opbrengsten van het toerisme, en dat zij dankzij reizigers een beter leven kunnen opbouwen.”

Guido, reisexpert Peru
Guido reisexpert Peru
Privé safari tanzania

Homestays – slapen bij de mensen thuis

Een bestemming leren kennen door de ogen van een local. Dat is dé reistrend van het moment. Homestays, accommodaties waarbij je kunt overnachten bij mensen thuis, worden dan ook steeds populairder. Ze bieden je de kans om het gewone leven in een land van dichtbij mee te maken en lokale mensen te leren kennen. Bij ‘homestay’ denk je misschien aan slapen in een eenvoudig hutje, maar er zijn homestays in alle soorten en maten.

Beste reistijd juni

MTL, Frank

“Ik ga graag van de gebaande paden af en zoek het avontuur op. Duurzaam toerisme vind ik belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan dorpsbezoeken waarbij je echt contact maakt met de lokale bevolking, die bovendien kan profiteren van het toerisme.”
 

Frank, reisexpert Madagaskar
Madagaskar reisexpert
Jamaica vakantie lokale koffieboer

Voorwaarden voor een verantwoorde excursie

Better Places vindt het belangrijk dat de lokale bevolking profiteert van toerisme. Dit betekent dat je locals op een verantwoorde manier kunt ontmoeten, met meerwaarde voor jou én voor hen. We streven ernaar om zo veel mogelijk kleinschalige excursies en homestays aan te bieden die voldoen aan de volgende voorwaarden:
• De lokale bevolking is nauw betrokken bij de excursie en profiteert direct van de opbrengsten
• Respect voor lokale culturele tradities
• Reizigers krijgen de kans om op een respectvolle manier kennis te maken met de lokale bevolking
• De lokale gemeenschap wordt niet verstoord. Dat betekent onder andere dat er geen traditionele gebruiken of ceremonies in scène worden gezet op verzoek van reizigers.