Better Places streeft ernaar dat al onze reizigers vanaf 2020 geen plastic flessen meer gebruiken op onze bestemmingen. En daar hebben we jouw hulp bij nodig. Ga je met ons de uitdaging aan?

Better Places en Water To Go

In vrijwel alle landen buiten Europa loop je als reiziger tegen hetzelfde probleem aan: het water uit de kraan is niet drinkbaar. De zon schijnt en je bent veel in beweging. Voldoende drinken is belangrijk. Je koopt al snel 2 plastic flessen mineraalwater per dag. Na een rondreis van 3 weken heb je meer dan 40 flessen gebruikt. Plastic afval is vooral een probleem in landen waar de verwerking ervan nog niet goed geregeld is, zoals de meeste Aziatische en Afrikaanse landen. Soms wordt het plastic gerecycled, maar meestal eindigt het in de natuur of de oceaan. Het juist in die landen belangrijk om plastic afval te voorkomen. Daarom hebben Better Places en filterflessenproducent Water-to-Go de handen ineen geslagen. Hun duurzame filterfles biedt een alternatief voor plastic flesjes en is door onze bloggers keer op keer als beste getest.

Na het boeken van je reis kun je tegen betaling van alleen verzendkosten een Water-to-Go filterfles bestellen.

Ik ga de uitdaging aan

Goed bezig! Natuurlijk helpen we je graag op weg. Daarom delen we onze beste tips zodat je ook op reis kunt helpen het probleem van plastic afval tegen te gaan, zonder dat het je vakantieplezier bederft. 

water koken

Tip 2: Kook het water

Natuurlijk kom je wel eens op plekken waar geen tappunten zijn. De meest betrouwbare methode om water te zuiveren is koken. Een minuut koken volstaat om alle boosdoeners uit te schakelen. Dit is een ideale manier als je hotelkamer is voorzien van een waterkoker.

plastic fles

Tip 4: Laat de gratis plastic flesjes staan

Sommige hotels zetten bij wijze van service gratis plastic flesjes water op je kamer. Nu jij je eigen drinkwater zuivert heb je die niet meer nodig. Lekker laten staan dus!

Plastic - Yvonne

Wil je met een gezin zonder vervuilende plastic flesjes op reis, dan kan ik de Grayl alleen maar aanraden. De fles is robuust en voelt stevig. Het water filteren is super simpel. Lees meer

Yvonne van der Laan
Yvonne van der Laan in Georgie

Hoe kun je water zuiveren?

De drie mogelijke ziekteverwekkers in drinkwater zijn virussen, bacteriën en protozoa. In dit artikel lees je over welke maatregelen je kunt nemen om te voorkomen dat je ziek wordt door het drinken van water. Of bekijk de vergelijking tussen de Lifestraw Go, Water-to-Go, Grayl Ultralight en de Steripen.

Plastic - Karlijn

Better Places vroeg me om in Peru de LifeStraw Go waterfilterfles te testen. Dat bleek een groot succes: ik heb geen enkele keer water hoeven te kopen. Lees meer

Karlijn Meulman – Karlijn Travels
Karlijn travels