Bij Better Places staat de maatschappelijke missie altijd voorop. Daarom doneren wij elk jaar 10% van onze winst aan goede doelen, waaronder Artsen Zonder Grenzen. Dit jaar vieren wij ons tienjarig bestaan, dus gooien we er nog een schepje bovenop! Op ons boekingsformulier vragen wij onze reizigers om een bedrag te doneren aan dit goede doel. Nu komt het: in heel 2024 verdubbelen wij het gedoneerde bedrag, zodat we samen nóg meer impact maken.

Artsen Zonder Grenzen

Vanaf het begin doneren we bij Better Places elk jaar een deel van onze winst aan Artsen Zonder Grenzen. De stichting redt levens in crisisgebieden wereldwijd. Hun missie is eenvoudig: medische zorg bieden aan mensen in nood, ongeacht hun afkomst, religie of politieke overtuiging. Van natuurrampen en epidemieën tot oorlog en vluchtelingenkampen; ze sturen gekwalificeerde artsen, verpleegkundigen en chirurgen die hulp kunnen bieden in moeilijke omstandigheden. Artsen Zonder Grenzen richt zich ook op de vergeten crises die weinig of geen media-aandacht krijgen. Zij zijn onafhankelijk en onpartijdig en laten zich niet financieren door overheden of politieke groepen. Artsen Zonder Grenzen is afhankelijk van donateurs. Met het geld dat bedrijven en particulieren doneren kunnen zij snel medische hulp bieden in elke situatie, zonder politieke agenda.
 

Waarom wij doneren

Het werk van Artsen Zonder Grenzen is van onschatbare waarde en helaas nog altijd keihard nodig. Maar het is ook belangrijk dat donaties op de juiste plek terechtkomen. Artsen Zonder Grenzen doet er alles aan om het gedoneerde geld goed te besteden: ze laten op hun website zien wat de inkomsten en uitgaven zijn en wat medewerkers en de directeur verdienen. Juist omdat Artsen Zonder Grenzen onafhankelijk is, kunnen ze zelf bepalen aan wie en hoe zij hulp verlenen. Bovendien hebben ze eigen medische teams, die ze meteen naar een crisisgebied kunnen sturen. Zo werken ze effectief en snel.

Bij het kiezen van de goede doelen die we steunen laten we ons leiden door Give Well. Dat is een onderzoeksinstituut dat wereldwijd op zoek gaat naar goede doelen die de meeste impact maken per gedoneerd bedrag.

Better Places bestaat 10 jaar

2024 is een bijzonder jaar voor ons: tien jaar geleden werd Better Places opgericht. Dat vieren we met allemaal acties. Zo hebben we dit jaar een heel speciale jubileumreis naar Peru in ons aanbod, waarmee je maximaal impact maakt en een onvergetelijke tijd hebt. We organiseren elke maand een wandelweekend via Avontuur Dichtbij en we publiceren elke maand een kant-en-klare impactreis die je zo kan boeken. We voelen ons bevoorrecht dat we al tien jaar lang met zoveel plezier mensen op een onvergetelijk avontuur mogen sturen. We realiseren ons ook dat veel mensen het minder goed hebben. In 2024 zullen we daarom de donaties van reizigers aan Artsen Zonder Grenzen verdubbelen, met een maximum van vijftienduizend euro. Zo maken jouw euro's twee keer zoveel impact.
 

Donaties voor een school in Tanzania

In 2023 konden reizigers via het boekingsformulier ook een bedrag doneren aan een stichting. Toen kozen we voor een bijzondere school in Tanzania, waar kinderen uit de armste gezinnen een kansrijke opleiding krijgen. In totaal doneerden onze reizigers in 2023 € 8350,-. Dat bedrag is gebruikt om tafels, stoelen en bedden te kopen voor de veertig nieuwe leerlingen die zijn begonnen aan hun opleiding.