Wil je helemaal in een bestemming duiken? Zie je je al werken onder de palmbomen of wil je graag een nieuwe taal leren? Dan is het ideaal om langer op één plek te blijven. Boek je een extra lange reis bij Better Places, dan verblijf je in een eigen huisje, appartement of comfortabel hotel. Je gaat er regelmatig op uit om de mooiste plekken van het land écht te leren kennen. Je kunt zo werken en reizen makkelijk combineren, een taalcursus volgen of gewoon op je gemak het land ontdekken. De extra lange reizen stel je zelf samen met onze lokale reisspecialist.

Wat is een extra lange reis van Better Places?

  • Lang verblijf (minimaal acht weken) op vaste plekken, met volop excursiemogelijkheden
  • Mogelijkheid om een taalcursus te doen
  • Werken op prachtige locaties
  • Ter plekke ondersteuning van onze lokale reisspecialist
  • Kans om een land en haar inwoners van dichtbij te leren kennen

Workation: werken en reizen combineren

Het coronavirus heeft ervoor gezorgd dat veel mensen thuis moeten werken. Daardoor hebben we geleerd dat het kán, werken op afstand. Als je werk het toelaat, is het natuurlijk heerlijk om eens een tijdje in het buitenland te werken. Even weg uit Nederland en lekker aan de slag op prachtige locaties in Indonesië, Thailand of Suriname. Dat voelt toch heel anders dan werken vanuit je eigen huis. En in je vrije tijd kun je heerlijk op pad. De ideale workation!

 

Extra lange reizen: in het weekend op pad

De extra lange reizen van Better Places zijn minimaal acht weken lang. Je kunt je reis zo inrichten dat je werken en reizen combineert. Doordeweeks werk je bijvoorbeeld vanuit je eigen appartement of hotel en in het weekend ga je op pad. Net wat voor jouw werk het beste uitkomt. Je kunt ervoor kiezen om de hele periode vanuit één plek te werken, maar elke week verhuizen naar een nieuwe locatie kan ook. Dat is bijvoorbeeld handig in een groot land als Colombia. Zo leer de verschillende regio's goed kennen. 

Geen workation, wel lang op reis?

Natuurlijk hoef je niet per se onderweg te werken. Het is ook geweldig om een tijdje een sabbatical te nemen. Zo heb je de tijd om op je gemak te reizen, een kookworkshop of creatieve cursus te volgen, te fotograferen of om eindelijk dat boek te schrijven. Of om simpelweg te genieten van het land en je onder te dompelen in de lokale cultuur.

Ervaringen van reizigers die extra lang op reis gingen

Reizen combineren met een taalcursus

Droom je ervan om een nieuwe taal te leren in een land waar die taal gesproken wordt? Dat kan! Je kunt onze extra lange reizen combineren met een taalcursus. Denk aan een cursus Spaans op Cuba of een cursus Bahasa Indonesia op een Indonesisch eiland. In dat geval begint je reis met een goede taalcursus van twee weken. Leuk, want daarna kun je op reis van alles wat je geleerd hebt in de praktijk brengen. Als je de taal spreekt, is het nog makkelijker om contact te maken met locals. Dé manier om een land goed te leren kennen.

Extra lang reizen: beter voor het klimaat

Natuurlijk zijn extra lange reizen fijn voor jou als reiziger. Je kunt rustig reizen, veel zien en echt een land induiken. Maar extra lange reizen hebben nog een groot voordeel: ze zijn beter voor het klimaat dan korte reizen. Je maakt slechts één lange vlucht in plaats van meerdere korte vluchten en je neemt de tijd om rustig te reizen. Dat scheelt in de CO2-uitstoot. Deze extra reizen passen dan ook goed bij de duurzame doelstelling van Better Places. We willen de CO2-uitstoot per persoon, per reisdag met 5% per jaar verlagen. We stimuleren reizigers daarom om niet élk jaar een verre reis te maken en om zo lang mogelijk weg te gaan. 

Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan

Ook een extra lange reis maken? Neem dan contact met ons op. Onze lokale reisexperts maken graag een reisvoorstel voor je, helemaal op maat.

Veelgestelde vragen extra lange reizen

Op welke bestemmingen biedt Better Places extra lange reizen aan?

Hoe lang zijn de extra lange reizen?

Is er ondersteuning op de plaats van bestemming?