Van reizen je werk maken, dat is toch wel de droom van mening reisfanaat. Maar wat nou als jouw carrièrepad niet echt te matchen valt met zo’n baan? Dan zijn er altijd nog workations! Enige vereiste, je moet wel ‘vanuit huis’ kunnen werken. In 2021 reisden Xander en Dianthe naar Tanzania waar zij genoten van een 'workation' en tegelijkertijd de corona lockdown in Nederland ontweken.

Reizen en werken tegelijk

Sinds de corona crisis was dat voor ons geen probleem, en was vanuit huis werken voor ons beide de nieuwe standaard geworden. Ik als marketeer voor een reisorganisatie, en mijn man als innovatieconsultant. Toen de workations van Better Places online kwamen te staan hebben we dan ook niet lang nagedacht, en hebben we al snel de keuze gemaakt onze reis naar Tanzania van 2 ½ week om te gooien naar een reis van 3 maanden. De PCR testen, sneltesten en quarantaine vonden we opeens ook minder erg omdat we voor een langere tijd op pad gingen. Ook het ontlopen van de corona regels en de Nederlandse winter droegen bij aan het maken van deze beslissing. Deze manier van langer reizen en werken tegelijk is wat ons betreft dé perfecte manier van reizen!

We vonden onze workation zo fijn dat we er nog een paar weken aan vast hebben geplakt

Een nieuw thuis

We verbleven in een prachtige privé woning met een grote groene tuin met een zwembad. Dit was ons thuis voor 3 maanden, vanuit hier hebben we verschillende tripjes gemaakt. Dagtripjes naar safariparken en excursies in de buurt, weekendtripjes naar bijzondere accommodaties en weektripjes op naar de bekende safariparken en naar de parelwitte stranden van Zanzibar. We deden boodschappen in het dorp, en als we op de fiets sprongen konden we in een gebied vlakbij naar de zebra's kijken. Het huis was prachtig, ruim en van alle gemakken voorzien. Zo hadden we sterke satelliet wifi en sterke backup batterijen voor als de stroom uitviel. Zo konden we netjes elke dag onze werkuren maken.

Het was de perfecte manier om reizen en werken te combineren.

Een nieuwe omgeving doet wonderen

Niet alleen was het voor ons een prachtige ervaring, van onze werkgevers hebben we ook alleen maar positieve reacties ontvangen. Van al dat thuiszitten in Nederland werden we niet productiever. Deze verandering van omgeving gaf ons hernieuwde energie, en dat vertaalde zich ook in onze productiviteit. Omdat Tanzania in de winter maar een tijdsverschil van 2 uur heeft (en in de zomer zelfs maar 1 uur) was het heel makkelijk te werken volgens de Nederlandse werktijden. We werkten doordeweeks en in het weekend hadden we leuke tripjes gepland. Ook hebben we twee hele weken vrij genomen voor langere tripjes, en af en toe een losse dag voor een langer weekend.

Better Places voert reizen uit naar landen waar wij als reizigers welkom zijn en waar het aantal coronabesmettingen onder controle is. Ook als het land de kleurcode oranje krijgt.

Zo zouden alle reizen moeten zijn

Door op deze manier te reizen waren we zelfs minder vakantiedagen kwijt dan bij de oorspronkelijke reis van 2 ½ week. Daarnaast is het een veel relaxtere manier om te genieten van een vakantie. Als we in 2 ½ week hadden moeten doen wat wij hebben verspreid over 3 maanden dan hadden we geen rustmomentjes gehad. Nu konden we nagenieten van al het moois wat we zagen voor het volgende avontuur begon. Ook voelden we ons meer in connectie met de locals, en hadden we een beter beeld van het leven in Tanzania. En het mooie is dat deze manier van reizen ook nog eens veel duurzamer is! Uit die verre en lange vlucht haalden we namelijk veel meer vakantie.

Meer lezen over Tanzania

Lijkt het jou wel wat om voor langere tijd in Tanzania te zijn? Bereid je dan alvast goed voor en lees wat voor bijzondere dingen je allemaal kunt zien en doen. Bijvoorbeeld hoe je de Grote Migratie kan meemaken. Of, als je durft, wat je moet weten voor het beklimmen van de Kilimanjaro

Plan jouw reis naar Tanzania

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis door Tanzania? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Karin en Astrid, de reisexperts in Tanzania. Zij maken je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Karin en Astrid.

Andere klantervaringen