Uitstoot van je reis naar Peru (kg CO2e)

Route vakantie Peru compleet

 

Dag 1-4: Lima & Paracas

Deze Peru compleet reis begint op de luchthaven van Lima, waar je wordt opgehaald door een chauffeur die je naar je accommodatie brengt. De volgende dag maak je een wandeltour door de stad, waarbij je met gids de stad per openbaar vervoer verkent en uiteraard ook een middag vrij hebt om zelf de stad verder te ontdekken. Je reist de volgende dag naar de kustplaats Paracas, waar je na zo'n 3,5 uur aankomt. Voordat je Paracas verlaat, stap je op de boot om de Ballestas eilanden te verkennen waar je in 2,5 uur unieke dieren kunt bewonderen. Verken de omgeving nog verder voordat je op de nachtbus naar Arequipa stapt.

Met deze ultieme rondreis door Peru proberen we een zo groot mogelijk positieve impact te hebben op het land, de bewoners en de natuur. Tegelijkertijd proberen we de negatieve effecten op het klimaat te verkleinen. Wil je weten hoe we dat doen? Wij brengen de positieve en negatieve impact van onze reizen in Peru in kaart, zodat we precies weten wat er goed gaat en waar nog ruimte is voor verbetering.

 

Dag 5-7: Arequipa

De komende dagen heb je de tijd om Arequipa te verkennen. Het ligt op 2335 meter hoogte, en waarschijnlijk zal het even duren om te wennen aan de hoogte, dus doe het (zeker na de nachtbus) rustig aan. Sla tijdens je vrije dagen vooral het kleurrijke Santa Catalina klooster niet over, en bezoek ook het interessante museum met ijsmummie Juanita. Sportievelingen kunnen ervoor kiezen een fietstocht (ongeveer 30 kilometer) te maken door het rurale district van Arequipa.

Ben je benieuwd hoe andere reizigers Peru vonden? Hier lees je hun reiservaringen

 

Dag 8-9: Colca Canyon & Coporaque

Vanuit Arequipa reis je met een busje naar de Colca Canyon. Je wordt hier opgehaald door mensen van het dorpje Coporaque en met een taxi naar het dorpje gebracht voor lunch bij je gastfamilie. Met een lokale Spaanssprekende gids verken je het dorpje en breng je een bezoek aan een uitkijkpunt. Na een overnachting bij een lokale familie word je rond 6 uur 's morgens naar Chivay gebracht om mee te gaan op de excursie naar de beroemde Cruz del Condor uitkijkpunt. Onderweg wordt een aantal stops gemaakt op interessante plekken, maar de highlight is uiteraard de vlucht van de condor! Met een beetje geluk zullen meerdere condors vlak voorbij je camera suizen, gebruik makend van de thermieke winden die uit de Canyon omhoog komen. Terug in Coporaque maak je een paardrijtocht van ongeveer 3 uur op Peruaanse Paso-paarden, waarna je weer overnacht bij je familie.

Verblijven bij de mensen thuis is altijd een hoogtepunt van je reis. Toerisme betekent voor het gastgezin vaak meer dan je denkt.

 

Dag 10-12: Cusco

Je reist per taxi door ruige, wijdse Andeslandschappen tot je na zo'n 8-10 uur (met diverse stops) in Cusco aankomt. De komende dagen heb je de tijd om de stad te verkennen. Op de eerste volle dag maak je een wandeltocht langs ruïnes, musea, leuke wijken en de beroemde zonnetempel. De kathedraal van Cusco mag je niet overslaan. Een andere aanrader is een kookworkshop, waarbij je de Peruaanse keuken onder de knie krijgt om daar hopelijk thuis nogmaals van te kunnen genieten.

In Cusco zijn er zóveel dingen te doen, dat Guido en Agnes hun favoriete excursies in Cusco voor je op een rijtje hebben gezet.

 

Dag 13-14: Ollantaytambo

Je bezoekt gedurende deze 2 dagen eerst de highlights van de Heilige Vallei: de kleurrijke markt en de indrukwekkende ruïnes van Pisac en het prachtige dorpje Ollantaytambo met haar bijzondere ruïnes. Na het bezoek aan Ollantaytambo blijf je er om nog langer te genieten van dit mooie dorpje! Het klimaat is hier heerlijk, en de omgeving biedt veel moois zoals de Pumamarka ruïnes, de Cachiccata steengroeves en zonnepoort of de spectaculaire Via Ferrata + Zipline met ongelofelijke uitzichten over de Heilige Vallei. En er zijn fantastische restaurants in de buurt als je eens helemaal los wilt gaan op de Peruaanse gastronomie.

Er zijn nog veel meer leuke excursies die je aan deze Peru compleet reis kunt toevoegen waarbij je een betere kijk krijgt in de Peruaanse cultuur. Zo zijn er weef-excursies naar lokale bergdorpjes, of kun je bij El Albergue alles leren over de Pachamanca en organische landbouw.

 

 

Dag 15-17: Koffieroute & Machu Picchu

Vanuit Ollantaytambo ga je met een taxi naar Santa Maria, vanwaar je met ander transport naar het begin van de wandelroute reist. De eerste dag brengt je in zo'n 2,5 uur naar Alejandro zijn huis, waar je onder andere het hele koffieproces gaat leren en ook bij hem overnacht. Op dag 2 van de koffieroute wandel je nog zo'n 4 uur naar Santa Teresa, waar je kunt kiezen voor een extra wandeling naar Aguas Calientes of met de trein naar het dorp kunt gaan. "The Lost City of the Incas" is je einddoel; het op een hoogte van 2430 meter gelegen Machu Picchu. Je krijgt hier een rondleiding met gids, waarna je uiteindelijk de trein terug neemt naar Ollantaytambo. Update 2023: er zijn wegwerkzaamheden aan een tunnel op dit traject. Mogelijk zal je route aangepast worden of moet je rekening houden met bepaalde sluitingstijden. Informeer naar de huidige stand van zaken bij Indie en Myrna, de Peru reisspecialisten.

Wist je dat de koffieroute een mooi en duurzaam alternatief is voor de populaire Inctrail? Lees hier alles over de Koffieroute Peru.

 

Dag 18-19: terug in Cusco

Via Maras & Moray reis je terug naar Cusco. Onder Maras liggen de zoutmijnen van het dorpje, een fotogeniek plekje. En aan de andere kant, achter Maras, ligt Moray: een indrukwekkende Inca Site met ronde terrassen de berg in, waar de Inca's waarschijnlijk gewassen lieten aanpassen aan de temperaturen van de hoogte. Je wandelt hier zelf even wat rond of neemt bij de ingang een site guide. In Cusco, waar je op tijd voor lunch aankomt, word je weer naar je hotel gebracht voor nog een vrije middag en vrije dag, zodat je in de avond van dag 19 van deze rondreis Peru compleet de nachtbus naar Puerto Maldonado kunt nemen.

Je verblijft in het bijzondere Niños Hotel Cusco, waar naast comfortabel overnachten alles draait om iets moois te doen.

 

Dag 20-22: Peruaanse jungle

De komende dagen breng je door in de jungle in de buurt van Puerto Maldonado. Je krijgt hier onder andere een rondleiding door de weelderige botanische tuin, bezoekt een uitkijktoren vanwaar je een spectaculaire zonsondergang kunt meemaken, bewondert papagaaien en parkieten die rusten op de kleilik, vaart over de Madre de Díos rivier naar het Tambopata Nationaal Reservaat waar je wandelt door een weelderige omgeving naar het Sandoval meer, wandelt over paden met gigantische bomen en wandelt ook ín de boomtoppen. Je zult na deze dagen de geluiden van de jungle vast missen!

Lees je alvast in over de Amazone van Peru.

 

Dag 23-26: Lima, Cajamarca & Leymebamba

De reis brengt je via een binnenlandse vlucht naar Lima, en na een nachtje daar door naar Cajamarca. Met privégids heb je een tour door Cajamarca. Je gaat de kerken bezoeken, de "Ransom Room", de Santa Apolonia heuvel en het Religious Art museum van de Sint Franciscus kerk. Zodoende leer je alles over de belangrijke rol die de stad speelde in het einde van het Inca-rijk! Met privévervoer reis je in zo'n 8 uur (inclusief wat stops) verder naar het dorpje Leymebamba. De landschappen zijn eerst wijds maar daarna is er een canyon die je helemaal in moet rijden, om daarna weer helemaal omhoog te gaan naar de pas: spectaculair. In Leymebamba heb je vrij om dit mooie dorpje op eigen gelegenheid te ontdekken, onder andere met wandelingen.

 Benieuwd wanneer de beste reistijd voor Peru is? Indie, Guido en Agnes delen graag hun tips met je.

 

Dag 27-30: Chachapoyas, Gocta & Chiclayo

Via Kuelap (ook wel bekend als "het Machu Picchu van het Noorden") reis je verder naar het noorden. Chachapoyas is het hoofdstadje van deze regio dat bekend staat om haar hartelijke, trotse mensen, het authentieke gezicht van het stadje ("zo zouden alle steden van Peru er uit moeten zien!") en heerlijke klimaat. Je maakt een wandeling naar de beroemde sarcofagen van Karajía en wandelt naar de beroemde Gocta waterval. Deze dagen eindigen met een rit per nachtbus naar Chiclayo.

De lodge waar je overnacht een van deze dagen kijkt uit op de prachtige waterval. Neem alvast een kijkje bij onze voorbeeldhotels.

 

Dag 31-33: Túcume & Huanchaco

Vanuit Túcume ga je je op de archeologie in deze regio focussen. Je bezoekt de Huaca Rajada site en het beroemde museum "Tumbas Reales de Sipán", waarin de gevonden graftombe van de heer van Sipán wordt tentoongesteld. Volgens enkele tijdschriften een top-tien museum op wereldniveau! Je privégids zal je alle ins en outs vertellen over de Chimú beschaving tijdens het bezoek aan het indrukwekkende museum. Een korte busrit brengt je in Trujillo, waar je in het kustplaatsje Huanchaco verblijft. De highlights van deze omgeving zijn Chan-Chan, Huaca de la Luna en Huaca del Sol. Deze bezoek je met privégids. Uiteraard blijft er tijd over om Trujillo te verkennen, of lekker te relaxen aan het strand, voordat je de nachtbus naar Caraz neemt.

Voor de verspreiding van toeristen is het goed om ook minder bekende bestemmingen te bezoeken. Het noorden van Peru is een stuk minder bekend, maar zeker ook een bezoek waard!

Dag 34-35: Caraz

Je hebt de eerste dag vrij om bij te komen van de busrit en te genieten van de lodge. De volgende dag word je vroeg opgehaald en naar het startpunt van de hike naar Lake 69 (Laguna 69) gereden. Onderweg kun je van prachtige uitzichten op de Cordillera Blanca genieten, en maak je natuurlijk een stop bij de indrukwekkende azuurblauwe Llanganuco meren. Vanuit Cebollapampa duurt het gemiddeld 3 tot 4 uur om boven bij Lake 69 (4.604m) te komen. De uitzichten zijn spectaculair, en als je wilt: doe je je schoenen uit om het koude water te proberen!

 Deze wandeling is op grote hoogte. Het is goed je in te lezen over hoogteziekte in Peru.

 

Dag 36-39: Vicos & Huaraz

Vanuit Caraz word je naar het dorpje Vicos gebracht, waar je een kijkje in het dagelijkse leven krijgt. Bij aankomst moet er eerst brood gebakken worden: een leuke manier om de familie wat te leren kennen. Na de lunch wil je natuurijk de bergen in, want de omgeving is er prachtig! Je lokale gids zal je zoveel mogelijk uitleggen: over medicinale planten, eetbare vruchten, landbouw met inheemse aardappels, en hun geloof. 's Avonds in de warme keuken bij de oven of het open vuurtje, is het tijd voor verhalen vertellen en veel uitwisselen over elkaars wereld en leven. Kies de volgende dag samen met je gids wat voor wandeling je gaat doen. Als je echt wilt bikkelen, kun je tot aan de gletsjer lopen met een gletsjermeer ervoor. Maar als je de gletsjer niet haalt is er nog altijd veel ander moois: quenual-bossen, grotten met prehistorische tekeningen, uitzichtspunten waarvandaan je de hele Cordillera Blanca (met tientallen toppen hoger dan zesduizend meter!) en de gemeenschap kunt overzien, watervallen: kortom genoeg te doen. Na een traditioneel Pachamanca-ritueel reis je door naar Huaraz, waar je een middag en een volledige dag hebt om zelf activiteiten te ondernemen.

Een kennismaking met de locals is een mooie ervaring voor zowel reizigers als de bevolking zelf. Win-win!

 

Dag 40-41: vertrek vanuit Lima

De laatste dagen zijn aangebroken. Je reist per bus terug naar Lima, vanwaar je de dag erna de vlucht naar huis kunt pakken. Je reis zit er helaas op!

Deze vakantie Peru compleet is ongeveer 6 weken. Hierdoor heb je langer de tijd, waardoor je heel Peru kunt verkennen. Bovendien zijn er meer voordelen van slow travel.

Ontvang een voorstel op maat

 

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.

Vliegtickets rondreis Peru

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Peru boeken. Door waar mogelijk te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. Indie, Guido en Agnes geven je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Financiële garanties

Better Places is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reizen (SGR) en het Calamiteitenfonds, dit betekent voor jou financiële zekerheid.

Better Places garantie SGR Better Places garantie Calamiteitenfonds

 

logo voetafdrukBetter Places is gestopt met het compenseren van de CO2-uitstoot van haar reizen. In plaats daarvan willen wij de CO2-uitstoot van al onze reizen elk jaar met 5% verminderen. Wij investeren voor elke reiziger een bedrag in projecten voor duurzame energie of biodiversiteit.

 

 

Bekijk de positieve en negatieve impact van de Peru reis.

Ik ben benieuwd

Bijzondere accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Peru maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Reisadvies Peru

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Peru. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Peru

Beste reistijd Peru

Beste reistijd Peru