Een familiereis kan heel leuk zijn, als kind maar ook voor jou als ouder. Het is een gezonde manier om je kinderen en tieners wereldwijs te maken. Ze maken kennis met andere culturen, ondernemen bijzondere activiteiten en leren een heel andere manier van leven kennen. Onze reisexperts kunnen je helpen met het samenstellen van een kindvriendelijke reis.

Voor wie zijn onze familiereizen eigenlijk?

Onze familiereizen zijn geschikt voor ouders en verzorgers en hun actieve kinderen, nieuwsgierige tieners en avontuurlijke pubers. De vakanties met het hele gezin zijn zo ingericht dat er een mooie mix is tussen (buiten)activiteiten, cultuur proeven en relaxen. Bijvoorbeeld aan het strand. In overleg met onze lokale reisagent stel je de perfecte rondreis met kinderen samen. Doordat je zelf invulling geeft aan de reis, kunnen je kinderen ook meedenken over de activiteiten die ze graag zouden willen doen. Dat belooft voor iedereen een onvergetelijke vakantie.

Familiereizen binnen Europa

Kunnen jouw kinderen niet stilzitten? Dan is een reis voor de hele familie binnen Europa perfect. De reis naar bestemming is relatief kort. Pak je de trein of je eigen auto? Dan kun je de reis ook nog eens opbreken met een paar leuke stops. Op onze Europese bestemmingen is er volop pret te beleven voor jong en oud. In Zweden ga je op zoek naar wilde beren. In Kroatië maak je een avontuurlijk kajaktocht naar onbewoonde eilandjes. In Noord-Macedonië kun je rotsklimmen en paardrijden. Welk land je ook kiest, onze lokale reisexperts hebben veel ervaring met het organiseren van bijzondere familiereizen.

Familiereizen buiten Europa

Heb jij een stel ontdekkingsreizigers in huis? Met kinderen kun je ook prima verre reizen maken. Sommige landen zijn extra geschikt voor een reis met het hele gezin. In Thailand kun je snorkelen en slaap je in een drijvend hotel. In Zuid-Afrika ga je op zoek naar de koning van het dierenrijk. In Costa Rica slinger je tussen de boomtoppen in een tropisch regenwoud. Zo zijn er nog veel meer verre bestemmingen waar van alles te doen is voor kinderen. Het mooie van een familiereis buiten Europa is dat kinderen kennismaken met een totaal andere cultuur. Dat is niet alleen leuk voor hun volgende spreekbeurt. Ze leren er ook nog eens veel van.

Veelgestelde vragen over familiereizen

Is een familiereis buiten Europa veilig?

Hoe zorg ik dat mijn kinderen zich niet vervelen op reis?

Welk land moet ik kiezen voor een familiereis in Europa?